KaMap - najdokładniejsza ale zawsze będzie niezorientowana, a poza tym na tych rastrach wszystko będzie mało czytelne. Chyba że bardzo przybliżysz. Na upartego można ją trzymać jako drugą mapę (sprawdzić jakiś szczegół, nazwę rzeki, cegielnię ect.) ale do nawigacji praktycznej jak przemieszczasz się 10-20 km/h - zapomnieć.
UMP- można wgrać do smartfona via np. MapSource i tak miałem , dodałem nawet wiele rzek w warminsko-mazurskim ale same mapy mało dokładne, jeziora to tylko kontury a nie dokładne brzegi , w końcu zrezygnowałem.
AM by wystarczyła ale się uparli i w aAM przyspawali idiotycznie kursor do brzegu ekranu (za Rukatem), skasowali wyświetlanie śladu w trakcie jazdy (ogonek śladu), zmniejszyli skalę od której wszystkie drogi są widoczne. A wAM chodzi już tylko na starych wysłużonych i zdychających windowsowych HTC hd2 bo innych smartfonów z win już nie ma (a ja są to wAM będzie tak samo okrojona jak aAM).
Wodoszczelny i z wymienną baterią Samsung s5 mógłby rozwiązać sprawę ale widać nie rozwiąże.