Parę pytań o Htc X7500/Ameo

• 14 Odpowiedzi
  • 3148 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Meaven

• *
  • 84
  • Sprzęt: Mio A701, HTC Athena, Eten M700, Touch HD!!!
Parę pytań o Htc X7500/Ameo
« dnia: Styczeń 21, 2008, 20:02:45 »
Witam.
Zwracam się z paroma pytaniami do użytkowników palmtopa HTC X7500/Ameo.
Zamierzam zakupić ten palmtop w najbliższym czasie ale zastanowiły mnie pewne różnice w wyglądzie poszczególnych wersji tego palmtopa.
Dlatego miałbym parę pytań:

1. Jakie są różnice w oprogramowaniu, jeżeli porównać x7500 z Ameo?

2. Na zdjęciach zauważyłem dodatkowy "element" znajdujący się po prawej stronie ekranu, przy przycisku od przeglądarki internetowej.
    Czy to jest zwykły rysunek/logo? Czy też jakiś inny bardziej istotny element?
    Zauważyłem również, że często zmienia on pozycję w zależności od modelu. Czasami występuje na górze a czasami na dole.
    http://ouziel.blogs.com/photos/uncategorized/detail_des_cotes_1.jpg
    http://www.htc.ee/files/pictures/HTC_Advantage_(X7500)-2%5B1%5D.jpg
    (na zdjęciach widoczny jest element, który mam na myśli)

3. Czy ten model posiada głośniczek pozwalający normalnie (cicho, dyskretnie) prowadzić rozmowy czy też jedyną opcją jest rozmowa przez "zestaw głośnomówiący"? Nie zauważyłem takiego głośniczka na przednim panelu palmtopa i jestem tym dość zaintrygowany.

Z góry dziękuję za pomoc.
"Bądź jak nieboszczyk - zachowuj zimną krew w kłopotliwym położeniu.."

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Odp: Parę pytań o Htc X7500/Ameo
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2008, 23:04:04 »
1. Jakie są różnice w oprogramowaniu, jeżeli porównać x7500 z Ameo?
Różnic brak. Wszystko zależy od wersji ROMu.

2. Na zdjęciach zauważyłem dodatkowy "element" znajdujący się po prawej stronie ekranu, przy przycisku od przeglądarki internetowej.
    Czy to jest zwykły rysunek/logo? Czy też jakiś inny bardziej istotny element?
    Zauważyłem również, że często zmienia on pozycję w zależności od modelu. Czasami występuje na górze a czasami na dole.
    http://ouziel.blogs.com/photos/uncategorized/detail_des_cotes_1.jpg
    http://www.htc.ee/files/pictures/HTC_Advantage_(X7500)-2%5B1%5D.jpg
    (na zdjęciach widoczny jest element, który mam na myśli)
To co masz na myśli to zwykłe logo VueFlo. Athena sprzętowo wypuszczona została w dwóch wersjach: X7500 i X7501. Co je odróżnia od siebie? X7500 posiada przednią kamerkę VGA do rozmów video, a X7501 jej nie ma. A... I jeszcze ostatnio wypuścili Athenkę z dyskiem 16GB, ale tej jeszcze nie ma w sprzedaży.

3. Czy ten model posiada głośniczek pozwalający normalnie (cicho, dyskretnie) prowadzić rozmowy czy też jedyną opcją jest rozmowa przez "zestaw głośnomówiący"? Nie zauważyłem takiego głośniczka na przednim panelu palmtopa i jestem tym dość zaintrygowany.
Brak takiego głośniczka. Ogólnie rozmowa przez Athenkę nie należy do najprzyjemniejszych (zestaw słuchawkowy lub głośnomówiący).

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2008, 23:43:09 »
Brak takiego głośniczka. Ogólnie rozmowa przez Athenkę nie należy do najprzyjemniejszych (zestaw słuchawkowy lub głośnomówiący).
[/quote]

aaaa tam, ja juz sie przyzwyczailem ... gorzej jest w tramwaju czy gdzie indziej ale w domu ... no problem  :grin:

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2008, 01:06:01 »
albo w samochodzie   :mrgreen:
Sama przyjemność  :mrgreen:
potrzebna zgoda

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 25, 2008, 08:28:35 »
A jak wyglada kwestia.....kolorystyki obudowy ? Sa wersje srebrne, czarne. Czy obie sa rownolegle produkowane, czy moze kolor srebrny swiadczy o tym, ze to stara wersja ? (Wszedzie widze czarne urzadzenia, sporadyczni srebrne sie pojawiaja)

*

Offline wpmike

• 1169
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 25, 2008, 10:34:57 »
Wersja czarna dotyczy urządzeń HTC. Wersja srebrna natomiast dotyczy urządzeń brandowanych (T-Mobile, Era itp).

*

Offline Meaven

• *
  • 84
  • Sprzęt: Mio A701, HTC Athena, Eten M700, Touch HD!!!
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 25, 2008, 11:35:19 »
Dziękuję za odpowiedzi  :)

Co do pochodzenia urządzenia (htc/t-mobile/era) jest jeszcze kwestia samego wykonania urządzenia.
Zauważyłem, że część urządzeń (głównie T-mobile/era) ma aluminiową obudowę podczas gdy urządzenia HTC posiadają plastikową obudowę.
O ile kwestia estetyczna nie ma dla mnie znaczenia o tyle ważny jest odbiór GPS (w końcu aluminiowa obudowa stanowi dodatkowy ekran)
W związku z tym kieruję kolejne pytanie do osób mających styczność z jednym bądź drugim modelem.
Jak wygląda odbiór GPS w przypadku Atheny?
"Bądź jak nieboszczyk - zachowuj zimną krew w kłopotliwym położeniu.."

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 25, 2008, 15:46:44 »
A jak wyglada kwestia.....kolorystyki obudowy ? Sa wersje srebrne, czarne. Czy obie sa rownolegle produkowane, czy moze kolor srebrny swiadczy o tym, ze to stara wersja ? (Wszedzie widze czarne urzadzenia, sporadyczni srebrne sie pojawiaja)

hhmmm, co tzn wszedzie widze czarne ?
kolor jest specyfika rynku .. tak gdzie jest sprzedawany w weikszych ilosciach w danym kolorze to i jest srebrny lub czarny
IMHO w Polsce powineien byc bardziej rozpowszechniony w kolorze srebrnym ... 

*

Offline wpmike

• 1169
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 25, 2008, 22:55:20 »
...urządzenia HTC posiadają plastikową obudowę.

Nie prawda. Również jest aluminiowa.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 25, 2008, 23:52:59 »

czesc pewnie tak, ale nie tak duza jakby chcieli wszyscy .... tylko niewielka czesc  :wink:

*

Offline MadMaxWawa

• 36
  • Sprzęt: MDA Ameo
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 26, 2008, 17:33:00 »

dokladnie, najlepiej kupic jakiegos bluetootha- mam "sluchafony jak dzwony"  :mrgreen: motorole ht 820- swietna jakosc dzwieku, dobra do multimediow, na co dzien dosc upierdliwa ze wzgledu na rozmiar- dlatego tez ostatnio kupilem sobie jabre, i to juz jest ok, zwlaszcza w samochodzie

*

Offline wpmike

• 1169
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 26, 2008, 21:21:24 »

czesc pewnie tak, ale nie tak duza jakby chcieli wszyscy .... tylko niewielka czesc  :wink:

Dziwne, bo moja jest cała aluminiowa. Cała oprócz ekranu i oprócz fragmentu obudowy skrywającego tylną kamerkę (idącego przez całą szerokość palmtopa).

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 27, 2008, 01:32:05 »

Dziwne, bo moja jest cała aluminiowa. Cała oprócz ekranu i oprócz fragmentu obudowy skrywającego tylną kamerkę (idącego przez całą szerokość palmtopa).

no fakt, dopiero teraz sie temu przyjrzalem ....  :wink:
ale jak sie zarysuje to juz koniec swieci sreberko oj swieci  :|

*

Offline wpmike

• 1169
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 27, 2008, 11:19:19 »
Hmmm... Dziwne, bo u mnie nie (przetarcie takie zostaje).

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 28, 2008, 01:10:58 »
Hmmm... Dziwne, bo u mnie nie (przetarcie takie zostaje).

hmmm,nie wiem czy sie zrozumielismy .. ja mam czarnego X7500 wiec jesli jest rysa to po zarysowaniu pojawia sie .. srebrne bo ALU nie jest z natury czarne ... chyba ze dodali cos w konsystencji podczas tworzenia masy aluminiowej i nie jest to tylko powierzchnia wierzchnia ale tez i pod spodem