Kabura do MDA Ameo

• 14 Odpowiedzi
  • 3698 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline eks0

• 13
  • Sprzęt: MDA Ameo
Kabura do MDA Ameo
« dnia: Listopad 19, 2007, 11:46:23 »
Potrzebuję jakiejś fajnej kabury na pasek do Ameo. Czy ktoś może coś polecić???

PS dzwoniłem już do firmy "Martex" http://katalog.pf.pl/Kokoszki/Martex-Zak%B3ad-Wyrob%F3w-Kaletniczych-Jerzy-Marcinkowski-F5350970G0B6416-m19.html
bo znalazłem na forum, a że sprzączka jest mniej ważna jak rozłożenie Ameo przez chodnik w W-wie na części pierwsze to sobie do nich zadzwoniłem. Otóż dowiedziałem się, że produkują portmonetki a nie kabury (Pani z którą rozmawiałem wiedziała o co chodzi, ale tego tam już nie robią)

Macie może jakieś pomysły???
Napisane: Listopad 19, 2007, 11:31:40
i już znalazłem... trochę człowiek poszuka i coś zawsze znajdzie :)

co o tym sądzicie
http://www.allegro.pl/item266131259_kabura_mda_spv_htc_extreme_musisz_ja_miec.html

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Kabura do MDA Ameo
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 19, 2007, 11:48:36 »
Ameo raczej się do niej nie zmieści - to kabura do Uniwersala
cena wskazuje na użycie materialu bardzo skóroniepodobnego  :P

*

Offline eks0

• 13
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 19, 2007, 11:53:59 »
tak myślałem  :ok:
macie może jakieś lepsze rzeczy namierzone, bo tak trochę lipa wyciągać małego rolls-royce'a z tektury...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 19, 2007, 12:02:29 »
etui by się znalazło ale nie na pasek:
http://fondo.pl/produkt.php?idg=62&idc=350&idg2=15&id=16

*

Offline eks0

• 13
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 19, 2007, 12:43:39 »
właśnie na pasek szukam...
w dłoni już mi się znudziło noszenie (standardowy futerał ERY), do kieszeni wkładałem bez futerała (całość się nie mieściła) a coś takiego wkładać bez zabezpieczenia to straszna szkoda (już praktykowałem i boleśnie znoszę codzienny widok rys na obudowie), a że prowadzę dość szybkie życie to trzeba mi takie coś przyczepić (przybić) u paska do spodni (nie zgubię + nie zapomnę + nie wypadnie + nie porysuje się =  :D :D :D) ...
 :'( Bardzo proszę - pomóżcie  :'(

*

Offline jacol

• 400
  • Sprzęt: całe pudło złomu
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 19, 2007, 12:54:48 »
Też nie kabura ale futerał - i to najlepszy jaki kiedykolwiek dostałem do pocketa czy telefonu.

http://www.boxwave.com/products/dlcase/htc-advantage-7501-designio-leather-case_2652.htm

Projekt, wykonanie i materiał perfekcyjne. Przesyłka (opakowanie) również z klasą.
Przesyłka 14$, więc w sumie wychodzi trochę drogo (ale kupowałem jeszcze parę innych gadżetów).
Mogę z czystym sumienieniem polecić wszystkim szukającym eleganckiego "opakowania" na pocketa.

*

Offline eks0

• 13
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 19, 2007, 13:14:14 »
takie coś (podobne/lepsze/gorsze/tańsze/droższe) jest już w Allegro (o ile dobrze pamiętam to z wanną, klimą i abs za 285zł)
szukam czegoś do paska
  B)

*

Offline frankie12

• 31
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 25, 2007, 13:45:59 »
A co byście powiedzieli na pomysł kabury pod pachę (tak jak szelki operacyjne policji - na broń osobistą) ?  Oczywiście kształt miałby być prostokątny  :wink:

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 25, 2007, 14:03:19 »
Takie kabury (ala policyjne ) były swego czasu dla niuniek- Nokii 9xxx - komunikatorów) i dla nich się sprawdzały ze względu na specyficzny podłużny kształt. Raczej dla Athenki nie będzie to dobre rozwiązanie - musiała by być bez swojego firmowego futerału a wtedy ze wzgłedu na wielkość łatwo może się wyśliznąć.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2007, 14:07:40 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
potrzebna zgoda

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 24, 2008, 01:53:04 »
echhh czyli nadal nie ma futeralu .... tj sensownego futeralu, bo te brando to porazka  :]
ja bym chcial, nawet rozkladana na ... ameo i klawiature i skladane pozniej do kupy, jak nie chce to kbrd moze zostac w domu i nie bede musial nosic tego ...

co do tych "policyjnych" to podejrzewam iz znajdzie cos cos w kategorii "tactical vest" i tam jest juz duzo roznych kieszonek, takich czy innych, profilowanych i nie ...
tylko ze wtedy to juz jest vest (=kamizelka) a nie futeral  :E
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2008, 01:54:50 wysłana przez andy_bez_wandy »

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 29, 2008, 15:03:37 »
czy komus juz moze udalo sie cos namierzyc do atheny .... co ma (z punktu widzenia przenoszenia) i rece i nogi, tzn

1. gdzie mozna wlozyc i athene .. i najchteniej tez klawiature
2. takie zeby sie nie rysowala athena od tego
3. lub ktos ma i juz nie potrzebuje dla siebie .. a wiec moglby odstapic  :P

*

Offline Zbój Madej

• 40
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 01, 2008, 00:26:17 »
czy komus juz moze udalo sie cos namierzyc do atheny .... co ma (z punktu widzenia przenoszenia) i rece i nogi

Ja kupiłem sobie coś takiego: http://www.iphonesklep.net.pl/product_info.php?products_id=171. Na żywo wygląda to zdecydowanie lepiej niż etui oryginalne i chyba nieco lepiej zabezpiecza pocketa, choć dalej jest to bardziej coś w stylu notatnika. Do tego jeśli ktoś korzysta z tego ekranu, który widoczny jest przez przezroczystą część klawiatury, to w tym etui jest w odpowiednim miejscu otwór.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 01, 2008, 00:44:56 »
czy komus juz moze udalo sie cos namierzyc do atheny .... co ma (z punktu widzenia przenoszenia) i rece i nogi

Ja kupiłem sobie coś takiego: http://www.iphonesklep.net.pl/product_info.php?products_id=171. Na żywo wygląda to zdecydowanie lepiej niż etui oryginalne i chyba nieco lepiej zabezpiecza pocketa, choć dalej jest to bardziej coś w stylu notatnika. Do tego jeśli ktoś korzysta z tego ekranu, który widoczny jest przez przezroczystą część klawiatury, to w tym etui jest w odpowiednim miejscu otwór.

czy moglbym prosic o wiecej zdejc tego na mojego maila .... chetnie bym sie temu przyjrzal ... interesuja mnie (w wyniku otrzymanych foto) rozstrzygniecie nastepujacych kwestii:
1. jak ameo jest chronione z bokow i z dolu
2. jak umocowana jest klawiatura i jak chroniona jest w tym futerale
3. czy ten futeral powoduje rysowanie sie obudowy htc ? klawiatury ?
4. czy sa luzy jak to etui sie zlozy ? co moze wplywac na rysowanie sie ameo i kbrd w torbie, plecaku ...
5. czy wiadomo cos o mozliwosci otrzymania znizek (cena) na to etui ;-))

pozdr i dziekuje

*

Offline Zbój Madej

• 40
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 01, 2008, 00:57:43 »
czy moglbym prosic o wiecej zdejc tego na mojego maila .... chetnie bym sie temu przyjrzal ... interesuja mnie (w wyniku otrzymanych foto) rozstrzygniecie nastepujacych kwestii:

Nie mam w tej chwili Atheny przy sobie - ale po weekendzie zrobię zdjęcia tego etui  :ok:

1. jak ameo jest chronione z bokow i z dolu

W oryginalnym futerale pocket jest trzymany przez takie plastikowe łapki, tutaj jest po prostu dość dobrze dopasowana "kieszeń", w którą wsuwa się całe urządzenie. Futerał osłania więc również boki.

2. jak umocowana jest klawiatura i jak chroniona jest w tym futerale

Klawiatura zamocowana jest identycznie, jak w futerale oryginalnym - na magnesie. Różnica jest taka, że po zamknięciu zamiast opierać się krawędzami o te plastikowe uchwyty, które trzymają "jednostkę centralną", styka się z miękką skórą.

3. czy ten futeral powoduje rysowanie sie obudowy htc ? klawiatury ?

Raczej nie powinien  - skóra jest przyzwoitej jakości, nie ma żadnych zadziorów, itp. Po wewnętrznej stronie również jest skóra. Ale głowy za to dawał nie będę - używam tego etui raptem od kilku dni.  :grin:

4. czy sa luzy jak to etui sie zlozy ? co moze wplywac na rysowanie sie ameo i kbrd w torbie, plecaku ...

Do zapięcia zatrzasku nie trzeba tego etui zbyt mocno naciągać   :wink:, ale całość nie sprawia wrażenia, że jest za luźna.

5. czy wiadomo cos o mozliwosci otrzymania znizek (cena) na to etui ;-))

Tego to już nie wiem  :grin: - ja nawet nie kupwałem w tym sklepie, do którego dałem linka. Tutaj po prostu było względnie wyraźne zdjęcie.  :)

*

Offline Zbój Madej

• 40
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 07, 2008, 19:46:00 »
czy moglbym prosic o wiecej zdejc tego na mojego maila .... chetnie bym sie temu przyjrzal ...

Przepraszam za opóźnienie - ale dopiero dziś miałem czas, żeby zrobić zdjęcia, a jak już je zrobiłem, to pomyślałem, że wrzucę tutaj - może jeszcze komuś się przyda:

Jak widać, skóra w środku już zdążyła się nieco porysować (jest dość delikatna) - ale mnie to nie przeszkadza. Mam nadzieję, że dzięki temu że jest tak miękka, nie porysuje się obudowa Atheny.  :wink: Klawiatura mocowana jest jak w oryginalnym etui, natomiast sama Athena trzyma się w tej kieszonce i boki ma względnie zabezpieczone - resztę widać na zdjęciach, a jak czegoś nie widać, to mogę jeszcze dofotografować.  :proud: