GPS

• 4 Odpowiedzi
  • 1522 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomson

• **
  • 198
  • Sprzęt: Note 2
GPS
« dnia: Czerwiec 17, 2009, 19:10:40 »
Witam,stałem się posiadaczem Ameo z T-mobile, bez simloca i cid, rom to z ery WM6 i radiem 1.45.00.10, wszysto działa ekstra prucz GPS,jeśli już złapie fixa to co chwila gubi satelity i jest komunikat słaby sygnał gps, mam pytanie jakie poleciliściy by radio i rom, rom nie koniecznie pl.

*

Offline mrkaczor

• *
  • 99
  • Sprzęt: HTC x7500 Advantage (BLACK) & Mio P550m
Odp: GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2009, 00:44:49 »
Najlepszy ROM wg. mnie to najnowszy angielski WM6 od HTC (Erowski jest jakiś niestabilny, pomimo że to nowsza i niby bardziej dopracowana kompilacja...:S). Jeśli zaś chodzi o radio to najlepiej najnowsze sprawne, czyli na tę chwile bodajże v1.57. Na xda pojawiało się już v1.58 ale z tego co ludzie pisali nie działał na nim UMTS, więc lipa jeśli się jest w wielim mieście i ma możliwości takie jak videorozmowy itp. :P

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2009, 10:31:49 »
Miałem kilkanaście egzemplarzy w rękach ale problem z GPS występował wyłącznie w samochodach z metalizowaną szybą. To nie jest sprawa ROM-u. Radio najlepsze to 1.50 , a ROM Erowski. Takie są moje doświadczenia - są najbardziej stabilne . A czy korzystasz z QuickGPS i updatujesz dane?
potrzebna zgoda

*

Offline tomson

• **
  • 198
  • Sprzęt: Note 2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 23, 2009, 09:44:11 »
Faktycznie GPS działa idealnie, wydaje mi się że po dłuższym nie używaniu tego sprzętu potrzebuje on dłuższego czasu na rozruch GPSu.

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 26, 2009, 07:41:45 »
Gdybyś jednak planował sprawdzić jak działa WM 6.1 to polecam rom Irusa z xda-developers. Nie jest bardzo zaśmiecony zbędnym softem i działa bardzo przyjemnie.