Znikające powiadomienia

• 6 Odpowiedzi
  • 1257 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline huma22

• 12
  • Sprzęt: Asus A636N
Znikające powiadomienia
« dnia: Sierpień 03, 2006, 23:06:01 »
Witam

Dzisiejszy problem dotyczy powiadomień na A636N. A dokładniej ich braku. Problem objawia się tym, że pomimo ustawionego powiadomienia w kalendarzu lub zadaniach palm go nie pokazuje o określonej godzinie. Nie ma sygnału dźwiękowego, brak mrugającej lampki, czy wyskakującego okienka itd. Jedyny objaw, że coś się dzieje to wyjście pada ze stanu uśpienia. Oczywiście w ustawieniach palma nic nie zostało zmnienione i powiadomienia są załączone.
A skąd się problem wziął? A przynajmniej skąd podejrzewam, że się wziął. Gdy pojawił się po raz pierwszy w serwisie stwierdzili, że to pewnie wirus itd itp. Trzeba było twardego resetu, żeby wszystko działało poprawnie. Ale dwa dni temu problem powrócił. A możliwość dostania się do urządzenia wirusa raczej wykluczam. A stało się to w momencie synchronizacjhi z komputerem. Wyskoczyło mi to Outlookowe okienko z powiadomieniami i wybrałem odrzuć wszystkie i ok. Po tym powiadomienia przestały działać na palmie. Stąd też podejrzewam, że doszło do jakiejś ingerencji Outlooka z komputera z tym na palmie, ale nie mam pojęcia jak i co się stało, a już najmniejszego jak się tego pozbyć. Oczywiście bez konieczności twardego resetu. Mimo wszystko ustawianie wszystkiego na nowo trochę trwa, a nie mam na to najmniejszej ochoty. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie, pomysły lub cokolwiek, będę wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam

*

Offline zOOr

• *
  • 72
  • Sprzęt: Asus A636
Znikające powiadomienia
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 06, 2006, 12:15:24 »
Hi,
Sprawdż, czy masz w/windows/autostart link do poutlook.exe

Robiłem kiedyś HR z tego powodu i coś mi świta, że nie miałem wtedy tego skrótu.

*

Offline huma22

• 12
Znikające powiadomienia
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 06, 2006, 14:07:24 »
Mam ten skrót więc to raczej nie to. Próbowałem go też uruchomić, ale nic to nie dało. Jakieś nowe sugestie? :)

*

Offline dryer

• 22
Znikające powiadomienia
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2006, 07:44:08 »
jedynie HR. Miałem to juz z 6 razy :( nie znalazlem solucji. Zrob po HR kopie i tyle.

*

Offline huma22

• 12
Znikające powiadomienia
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2006, 11:08:44 »
No wlasnie wiem, ze HR to jest rozwiazanie, ale nie chce wierzyc ze jedyne. Jesli taki blad wystepuje, to niech sie tym serwis zajmie i doprowadzi sprzed do uzytku. Nie rajcuje mnie przeinstalowywanie calego softu od poczatku co kilka dni. Szczegolnie AutoMapy. Wyslalem wczoraj zgloszenie do centrum Asusa i czekam na ich reakcje. Zobaczymy, moze cos z tego wyjdzie. Jak dostane odpowiedz to podziele sie. :)

*

Offline jowit

• 4
  • Sprzęt: A636N
Brak powiadomień
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2006, 15:02:51 »
Witam ! Jestem  od kilku tygodni posiadaczem a636n i mam podobny problem z powiadamianiem  czyli ich brak . Zawsze  po właczeniu palma wyswietla się komunikat "Bład powiadamiania" o tresci  : "Nie można uruchomić \windows\IKAgent.exe". Przegladałem Windows ale tego pliku tam niema . Testowałem kilka programów może to dlatego, ale przecież plików systemowych chyba nie można usunać. Nie chciałbym jeszcze robić twardego resetu. Jeżeli mógłby mi ktos podesłać podesłać ten plik byłbym bardzo wdzięczny -adres dostępny.

*

Offline huma22

• 12
Znikające powiadomienia
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 14, 2006, 15:19:24 »
Ja wprawdzie takiego bledu nie otrzymuje na zadnym etapie, ale wspomnianego pliku IKAgent.exe rowniez nie posiadam. Chyba, ze to plik z jakiegos softu, ktory instanowales na palmie.