KONTAKTY

• 21 Odpowiedzi
  • 3056 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KONTAKTY
« dnia: Kwiecień 28, 2006, 19:56:54 »
Czy jest mozliwosc zeby pobrac plik z A636 do PC i tam edytowac i dopisywac kontakty a pozniej przeniesc wszystko do palma  :?:  Jezeli tak to prosze o porade jak to zrobic. Probowałem to zrobic jakoś przez ActiveSync, ale mi sie nie udało.

BARDZO PROSZE O POMOC  :!:

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
KONTAKTY
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2006, 21:15:47 »
zainstaluj chociażby outlooka z płytki dodawanej do asusów, ustaw activesync i po synchronizacji kontakty pojawią się w outlooku, gdzie można je edytować, potem znowu synchronizacja i masz to samo w pockecie

KONTAKTY
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2006, 21:22:29 »
Bardzo dziekuje ! Mam nadzieje, ze nie będzie problemow i sobie poradze.
Pozdrawiam

KONTAKTY
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 29, 2006, 22:14:56 »
Niestety nic nie udaje mi sie zrobic :!: Nie mogę zainstalowac Outlooka z plyty. Pokazuje sie, ze na plycie jest wersja starsza i nie daje sie nic zrobic. Co dalej :?:

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
KONTAKTY
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 29, 2006, 22:35:09 »
Cytat: "rafknaf"
Niestety nic nie udaje mi sie zrobic :!: Nie mogę zainstalowac Outlooka z plyty. Pokazuje sie, ze na plycie jest wersja starsza i nie daje sie nic zrobic. Co dalej :?:

znaczy, że masz już zainstalowanego w PC Outloka (pewnie razem z całym pakietem MS Office) więc wystarczy wgrać Active Sync potem podłączyć Asusa i zsynchronizować  :wink:

KONTAKTY
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 29, 2006, 22:45:40 »
mam w Asusie Active Synca .Sznchronizuje sie , ale jak chce zaznaczyc w opcjach na komp. stacjonarnym ze ma synchronizowac kontakty to nie idzie. Moge tylko ulubione, pliki i media. Nic poza tym.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
KONTAKTY
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 29, 2006, 22:51:39 »
Activ Sync masz zainstalować w PC  :wink:
i ustawienia synchronizacji też wybierasz na PC

KONTAKTY
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 29, 2006, 22:58:05 »
Cytat: "marcinl"
Activ Sync masz zainstalować w PC  :wink:
i ustawienia synchronizacji też wybierasz na PC

Mam Active Sync w PC, ale tam nie mogę zaznaczyc tego pliku do synchronizacji - nic nie mogę z tym zrobic...Ustawienia przy nazwie KONTAKTY  tez nie dzialaja

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
KONTAKTY
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 29, 2006, 23:01:02 »
nawet przy nieaktywnym połączeniu możesz otworzyć AS w PC wejść w  :arrow: narzędzia  :arrow: opcje i tam w pierwszym oknie w opcjach synchronizacji zaznaczyć kontakty

KONTAKTY
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 29, 2006, 23:03:27 »
nawet przy nieaktywnym połączeniu możesz otworzyć AS w PC wejść w  :arrow: narzędzia  :arrow: opcje i tak w pierwszym oknie w opcjach synchronizacji zaznaczyć kontakty

Problem w tym, ze nie mogę tam tego zaznaczyc.tylko 3 pozycje od dolu da sie zaznaczyc.Reszta jest na szaro i nie do ruszenia...

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
KONTAKTY
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 29, 2006, 23:06:32 »
w PC masz zainstalowanego Outlooka  :?:  (jakiegokolwiek, nie koniecznie tego z płyty od PDA)

KONTAKTY
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 29, 2006, 23:11:51 »
w PC masz zainstalowanego Outlooka  :?:  (jakiegokolwiek, nie koniecznie tego z płyty od PDA)

:arrow:  Mam Outlook Express

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
KONTAKTY
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 29, 2006, 23:13:31 »
to nie ten soft :!:
MS Outlook i Outlook Express to nie ten sam program (choć służy do tego samego), z Expressem nie zsynchronizujesz  :wink:

KONTAKTY
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 29, 2006, 23:16:16 »
to nie ten soft :!:
MS Outlook i Outlook Express to nie ten sam program (choć służy do tego samego), z Expressem nie zsynchronizujesz  :wink:

Czzli musze poszukac i zainstalowac MS Outlooka . Wtedy powinno zadyialac  :?:  To chyba gdzies ze strony Microsoftu sie instaluje... Czy tak :?:

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
KONTAKTY
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 29, 2006, 23:20:37 »
Jak będziesz miał MS Outlook będzie działać
oj raczej nie ze strony MS - może będzie tam jakieś demo, Outlook jest płatnym programem - sprzedawanym najczęściej w pakiecie MS Office (razem z wordem, excelem, i innymi)
ale skoro przy instalacji wyskakuje Ci komunikat, że Outlook na płycie jest starszą wersją to wydaje mi się, że muszisz go gdzieś mieć zainstalowanego na PC...

KONTAKTY
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 29, 2006, 23:29:44 »
Jak będziesz miał MS Outlook będzie działać
oj raczej nie ze strony MS - może będzie tam jakieś demo, Outlook jest płatnym programem - sprzedawanym najczęściej w pakiecie MS Office (razem z wordem, excelem, i innymi)
ale skoro przy instalacji wyskakuje Ci komunikat, że Outlook na płycie jest starszą wersją to wydaje mi się, że muszisz go gdzieś mieć zainstalowanego na PC...

Mam jeszcze Microsoft Outlook. Otwieram go a i tak nie moge w A S zaznaczyc do synchronizacji kontaktow .Zaznaczam tylko Ulubione,pliki i media. Reszta jest nie aktywna i nie idzie ich zaznaczyc

*

Offline ak6

• **
  • 159
    • Taką stronkę tworzę z kolegą. Zaskoczeni?
  • Sprzęt: A636n, iPhone 6+, MODECOM MX3 HD, Nomad EVO 4.3
KONTAKTY
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 30, 2006, 11:41:49 »
Outlook musi być domyślnym programem dla poczty. Inaczej nici z tego.

KONTAKTY
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 30, 2006, 13:29:52 »
Cytat: "ak6"
Outlook musi być domyślnym programem dla poczty. Inaczej nici z tego.

Mam ustawonego jako domyslny, ale w A S pokazuje sie blad. Cos nie tak z profilami czy czyms takim.  :(

*

Offline ak6

• **
  • 159
    • Taką stronkę tworzę z kolegą. Zaskoczeni?
  • Sprzęt: A636n, iPhone 6+, MODECOM MX3 HD, Nomad EVO 4.3
KONTAKTY
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 30, 2006, 15:44:40 »
.Miałem kiedyś to samo i walka z ustawieniami nie przyniosła u mnie efektu. Dopiero odinstalowanie AS i Outlooka i ponowne zainstalowanie, najpierw Outlooka potem AS, przyniosło pozytywny rezultat.
A już raczej na pewno pomoże, po odinstalowaniu, zainstalowanie outlooka z płyty Asusa. Tylko, że z tego co pamiętam to jest po angielsku.

KONTAKTY
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 30, 2006, 16:02:23 »
Dzieki za ta rade. Zaraz zobacze co dam rade zrobic.

KONTAKTY
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 30, 2006, 16:20:37 »
Cytat: "ak6"
.Miałem kiedyś to samo i walka z ustawieniami nie przyniosła u mnie efektu. Dopiero odinstalowanie AS i Outlooka i ponowne zainstalowanie, najpierw Outlooka potem AS, przyniosło pozytywny rezultat.
A już raczej na pewno pomoże, po odinstalowaniu, zainstalowanie outlooka z płyty Asusa. Tylko, że z tego co pamiętam to jest po angielsku.

WIELKIE  DZIEKI    :!:  :!:  :!:
Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo to samo co miałem i działa.  :D
Nie musiałem instalować Outlooka z płyty ASUSA.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje  :!:  :!:  :!:

*

Offline dmx

• *
  • 71
KONTAKTY
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 05, 2006, 10:20:01 »
Witam

A czy poza Outlookiem jest jakiś inny ( może ciekawszy) do "kontaktów" na PPC.... chodzi o to ze NIE każdy ( ja na ten przykład NIE) używa Outlooka , z różnych względów!

Pozdrawiam
'DMX