Znalezione problemy w A636n ( i nie tylko ) po upgrade do WM6

• 2 Odpowiedzi
  • 1468 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Davegadget

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
Na forum Asus pojawil sie watek mowiacy o znalezionych problemach napotkanych po upgrade do WM6. Sam tez napotkalem jeden z problemow w A636N ( wieszanie sie odczytu z karty SD) , jak widze tez kilku klubowiczow PdaCLub sygnalizowalo podobne problemy. Podobnie znajomi posiadajacy A696 napotkali na ten bug , ktory moze nie jest czesty jak w moim PDa ale sie zdaza i jest to uciazliwe.
Jak na razie odradzam upgrade do WM6 jesli WM5 wydaje sie stablina poki nie pojawi sie odpowiednia latka eliminujaca znalezione prpblemy.
Tych bugow jest niestety znacznie wiecej ...co czym sie dowiecie na :
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20070713211134500&board_id=6&model=MyPal+A636N&page=1&SLanguage=en-us

NA moim paltopie dodatkowo zauwazylem problem kiedy po zainstalowaniu SBp Diary , ktory dzialal jak nalezy  na WM5 PDa nagle zaczyna swirowac . czeste przelaczanie trybow ekranu z pinoweg na poziomy  powoduje ze orientacja ekranu obraca sie w przeciwnym kierunku  a po jakims czasei ( ciagle przyciskajac przycisk "tryb" ) wylacza sie wyswietlacz a nawet resetuje sie PDA. Odinstalowanie SPB Diary nie pomaga. Pomaga tylko hard reset . Sprawdzilem to 3 razy ...za kazdym razem ten sam problem powracal. Moze to problem kompatybilnosci SPB diary z WM6 , trudno powiedziec faktem jest ze WM6 nie do konca jest jednak dopracowany.

Kolejny problem (juz mniej istotny) ktory znalazlem w moim egzemplarzu to to ze po naladowaniu na max  PDA widac ze jest 100% naladowany. Stan naladowania powoli schodzi w czasie urzytkowania ale po resecie okazuje sie , ze jest 20% mniej niz przed resetem. Po wylaczeniua i ponownym wlaczeniua okazuje sie ze poziom wraca do stanu przed resetem. Wydawac by sie moglo ze niby nic ale jednak: jak juz bateria zejdzie do  ok. 30% nagle spotyka nas przykra niespodzianak i widzimy ze bateria jest naladowana w 10%....co potwierdzi po jakims czasei animacja ktora sie pojawia przy automatycznym wylaczaniu PDa kiedy jest rozladowany. Wczesniej tego problemu nie mialem i stan naladowania baterii pokazywal bardziej wiarygodne odczyty . DOdam tez ze problem pojawil sie juz pierwszego dnia po ugrade do WM6 przy czym sposob ladowania DPa jest zawsze taki sam ( jak mi bateria chodzi do 10% to go laduje na max)

Po kolejnych dniach testu okazalo sie ze kiedy poziom bateri wskazuje 40% PDa odmawia polaczen bluetooth i Wifi. ( w Bluetooth inne urzadzenie wysyla i wysyla do znudzenia ale PDA nie reaguje zadnym komunikatem) Zrestartowalem urzadzenie i okazuje sie ze stan baterii to 10% (sygnalizowany  "bardzo niski stan baterii " przez co odrzuca wszelkie polaczenia wifi/bluetooth. Po wlaczeniu w stand by i ponownym wlaczeniu PDa pokazuje 40%...tragedia. Wczesniej Asus pokazywanie stanu faktycznego naladowania baterii mial wrecz wzorcowe...czego nie moge powiedziec  odkad mam WM6

Mimo ze WM6 chodzi szybciej ( szczegolnie widac to gdy zagladamy do folderu Windows k torego zawartosc widzimy po max 2 sekundach ) w WM5 dzialo sie to znacznie dluzej ja osobiscie odradzam upgrade do WM6 poki nie pojawi sie stosowna latka ( o ile sie wogole pojawi) . Pamietajcie , ze po upgrade do WM6 nie da sie wrocic do WM5.

Prosze o uwagi urzytkownikow ktorzy napotkali problemy z WM6.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2007, 10:42:27 wysłana przez Davegadget »
Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)

*

Offline Focuss

• 288
Odp: Znalezione problemy w A636n ( i nie tylko ) po upgrade do WM6
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2007, 12:04:00 »
Mam dokładnie ten sam problem... wczoraj mnie podkusilo :(
oto opis mojego problemu :(

No to teraz ja zniechęe i to bardzo.... długo się wahałem czy zainstalowac czy nie i wczoraj się podkusilem, i jestem teraz o to wsciekly na siebie
Zaczelo sie wszystko oki, nagle przy 4% wyskoczyl mi blad odczytu SD jakis... bylo by reinsert card zrobic i sprobowac ponownie, nic nie pomoglo zostal caly czas ekran z bledem, po 10 minutach postanowilem soft reset zrobic, i teraz uruchamia mi sie tylko niebieski ekran z napisem ASUS a przy hardreset czarny podswietlony ekran, nie da sie ani wlaczyc ani wylaczyc palma, tzn juz sie rozladowala bateria to sie wylaczyl....

Zadzwonilem do serwisu powiedzialem co jest... poeiedziemi mi ze nie wiedza co sie moglo stac i nie ma innego wyjscia jak serwis  ehhh jeszcze teraz jak sa wakacje i nawigacja by sie przydala....

A karta byla jak najbardziej oki, caly czas ja mam i nigdy nie mialem z nia problemu nawet najmniejszego, instalacje wykonywalem zgodnie z instrukcja ze strony Asusa

I co teraz??:(

*

Offline Davegadget

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
Odp: Znalezione problemy w A636n ( i nie tylko ) po upgrade do WM6
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2007, 12:13:17 »
pozostaje nam tylko poczekan na jakiegos patcha ...ale szcerze powiedziawszy wyszukuje na necie asus toola wraz z obrazem WM5  ktory pozwolilby na nowo zainstalowanie WM5. Nie bylo z nim zadnych problemow.Bylem bardzo zadowolony z PDA .Czego teraz powiedziec nie moge. :-[
Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)