Blueconnect w telefonie ( przez telefon )

• 5 Odpowiedzi
  • 1750 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Blueconnect w telefonie ( przez telefon )
« dnia: Maj 10, 2007, 09:05:58 »
Właśnie aktywowałem w swoim telefonie ( K800i ERA ) usługę Blueconnect z pakietem 50MB i otrzymałem SMS o treści "aktywowano usługę WLAN, hasło: 12345" ( nr przykładowy  :rolleyes:  ).  Dotychczas w menu miałem dwie ikonki: "blueconnect" właśnie i "Internet" i klikając na którąkolwiek łączyłem sie z netem.  Dotychczas miałem sparowany  telefon z ASUS-em 636 przez BT i w nim net również działał przez GPRS czy też 3G.  Czy teraz muszę coś przekonfigurować w tych urządzeniach aby korzystać z owych 50MB w ASUS-ie?

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: Blueconnect w telefonie ( przez telefon )
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2007, 09:16:04 »
szkoda, że podałeś numer przykładowy  :D

ale poważnie, jest to usługa, która daje tobie możliwość korzystania z hotspotów ery, jeżeli jesteś w zasięgu jednej z nich

czyli nic nie musisz przekonfigurowywać w swoim telefonie
----------------------------
the born to be wild

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 10, 2007, 14:04:19 »
Czyli co, mam po prostu łączyć się z netem na ASUS-ie tak jak dotychczas i nie ma potrzeby w żadnym z tych urządzeń niczego "ustawiać" dodatkowo?

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 10, 2007, 19:50:11 »
dokładnie tak
----------------------------
the born to be wild

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 11, 2007, 01:04:11 »
"dokładnie tak" ale tylko poza zasięgiem hot spotów. W ich zasięgu lepiej chyba korzystać z WLAN. Tylko ciekawe jak to jest wtedy liczone - z tych 50MB czy bez ograniczeń?

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 11, 2007, 08:50:08 »
Otóż co wyczytałem:
Oferta blue connect w telefonie (oferta bc w telefonie – APN: erawap, erainternet i usługa HotSpot w sieci Era)
Opłata za 50 kB po wykorzystaniu pakietu danych 50 MB 0,06 zł z VAT
W pakiecie 50 MB oraz po jego wykorzystaniu:
- dla APN: erawap, erainternet dane naliczane są za każde rozpoczęte 50 kB, oddzielnie za dane wysłane i odebrane na poziomie protokołu internetowego
(IP).  Po zakończeniu połączenia lub o godz.  24. 00 dane są zaokrąglane w górę, do pełnej jednostki taryfikacyjnej – 50 kB.
- w usłudze HotSpot dane naliczane są łącznie za każde rozpoczęte 50 kB, łącznie za dane wysłane i odebrane na poziomie protokołu internetowego
(IP).  W usłudze HotSpot połączenia są zamykane po 24 godzinach od rozpoczęcia połączenia.
Niewykorzystane w danym Cyklu rozliczeniowym dane można wykorzystać w następnym Cyklu rozliczeniowym po uprzednim wykorzystaniu danych
z pakietu z bieżącego Cyklu rozliczeniowego.
Opłaty za korzystanie z pakietowej transmisji danych bez aktywnej Oferty blue connect w telefonie opisano w załączniku cenowym usług dla taryf
Era Nowy Komfort i Era Nowy Komfort VIP.

Więc w HS Era również do 50MB.  Ale to chyba lepiej niż 0,72PLN za każde 500kB w te i wewte  ;)