Wymiana plików PDA <-> PC przez WiFi

• 5 Odpowiedzi
  • 1555 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline celius

• **
  • 133
  • Sprzęt: ASUS A636N (WM6 + SD 4GB)  Nokia 6650d
Wymiana plików PDA <-> PC przez WiFi
« dnia: Marzec 28, 2008, 14:19:30 »
Witam.

Mam w domu sieć bezprzewodową WiFi przez którą PDA, Lapciak i PC są podłączone do internetu.

Czy można skonfigurować PDA tak aby mógł korzystać z zasobów PC-ta przez WiFi ? Czy zostaje już tylko kabel USB lub BT.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Wymiana plików PDA <-> PC przez WiFi
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2008, 14:26:53 »
było o tym ze sto razy... nic nie trzeba nawet konfigurować i wystarczy do tego zwykły systemowy Explorer (polecenie Open path)

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2008, 15:31:20 »
Wystarczy załaczyć w palm wifi i wybrać jak wiecej sieci wykryje swoją sieć i skonfigurować według wyświetlanych komunikatów , czyli jak router zabezpieczony hasłem , podać hasło , jeżeli filtrowanie mac adresów to do routera należy wpisać mac adres karty wifi palmtopa i to wszystko.

*

Offline celius

• **
  • 133
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 28, 2008, 16:07:15 »
Wystarczy załaczyć w palm wifi i wybrać jak wiecej sieci wykryje swoją sieć i skonfigurować według wyświetlanych komunikatów , czyli jak router zabezpieczony hasłem , podać hasło , jeżeli filtrowanie mac adresów to do routera należy wpisać mac adres karty wifi palmtopa i to wszystko.

No tutaj ameryki nie odkryłeś, bo już pisałem że net PDA ma poprzez WiFi i konfiguracja routera już dawnooooo zrobiona.
Napisane: Marzec 28, 2008, 15:46:57
było o tym ze sto razy... nic nie trzeba nawet konfigurować i wystarczy do tego zwykły systemowy Explorer (polecenie Open path)

Oki dzięki dało radę  :ok: :mrgreen:

A może podpowiesz mi jak zrobić aby PC widział pliki PDA

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 28, 2008, 16:47:14 »
w drugą stronę niestety nie da się tym sposobem
aby dostać się z PC do plików na PDA potrzebny jest albo ActiveSync, albo jeśli miałoby to być jednak przez wifi, to można postawić na PDA serwer ftp. Przy czym ten patent znam tylko z teorii więc nie mogę polecić żadnego konkretnego programu

*

Offline celius

• **
  • 133
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 28, 2008, 16:56:25 »
w drugą stronę niestety nie da się tym sposobem
aby dostać się z PC do plików na PDA potrzebny jest albo ActiveSync, albo jeśli miałoby to być jednak przez wifi, to można postawić na PDA serwer ftp. Przy czym ten patent znam tylko z teorii więc nie mogę polecić żadnego konkretnego programu

Wielkie dzięki  :ok: :D. Wystarczy mi jak narazie że PDA widzi pliki PC-ta bo i tak można przenosić w obie strony.