WM6 w Asusie

• 480 Odpowiedzi
  • 156376 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: WM6 w Asusie
« Odpowiedź #330 dnia: Październik 08, 2007, 00:13:17 »
Kilka godzin testów i ... nic nie może być doskonale:( W A696 po upgradzie zniknęły problemy z karta SD, ale w dalszym ciągu w zakładce uruchomione programy zobaczymy DESKTOP :( Jak go zatrzymamy to nie mamy ekranu Dzisiaj i miękki reset. Być może pojawi sie jakiś patch tylko znając tempo to zapewne w 2012 na euro:) innych błędów na chwile obecną nie znalazłem.

« Odpowiedź #331 dnia: Październik 08, 2007, 08:50:13 »
Rowniez zainstalowalem najnowsza wersje romu, problem z karta SD ( ktory na marginesie u mnie rzadko wystepowal ) zniknal zupelnie ( dzis 3 dzien bezproblemowego dzialania ), zadnych problemow z Desktopem. Tomb Raider jak chodzil dobrze, tak chodzi dalej. Generalnie wszystko co potrzebuje dziala bez zarzutu, nie znalazlem puki co zadnych bledow. Problem z Wifi jest spowodowany moim AP - na innych AP, rowniez szyfrowanych, PDA laczy sie bezproblemowo z siecia. Nie mam zielonego pojecia czemu na DLINKu nie dziala :)

*

Offline JackDeJack

• 45
  • Sprzęt: Asus A696 + GoodRam 4GB
« Odpowiedź #332 dnia: Październik 08, 2007, 09:27:25 »
Lepsze jest wrogiem gorszego  :(
Po instalce nowego ROMu problemy z DESKTOPEM i PROGRAMAMI (zwis przy zamknięciu) nadal występują.
Dodatkowo czasami podczas uruchamiania programów (IGo, MSReader) pozostaje na górze pasek menu z zegarkiem.
ActiveSynk nie działa na HiSpeed :(
Chciałem zainstalować z powrotem poprzedni ROM 720 - ale nie można, PDA podaje, że chcę zainstalować starszą wersję.
Jak dla mnie ch.... z grzybnią.
Co oni poprawili?

Spróbuję wgrać nowy ROM jeszcze raz, ale nie wiem czy jest sens ?!

Z chęcią wróciłbym do WM5 - patch na ekran działał i wszystko hulało. W PDA używam nawigacji i kalendarza.
BTW - gdzie mieści się serwis Asusa i czy da radę zrobić DOWNGRADE do WM5 od ręki na miejscu?

Pozdrawiam
JackDeJack

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #333 dnia: Październik 08, 2007, 10:36:33 »
Lepsze jest wrogiem gorszego  :(
Po instalce nowego ROMu problemy z DESKTOPEM i PROGRAMAMI (zwis przy zamknięciu) nadal występują.
Dodatkowo czasami podczas uruchamiania programów (IGo, MSReader) pozostaje na górze pasek menu z zegarkiem.
ActiveSynk nie działa na HiSpeed :(
Chciałem zainstalować z powrotem poprzedni ROM 720 - ale nie można, PDA podaje, że chcę zainstalować starszą wersję.
Jak dla mnie ch.... z grzybnią.
Co oni poprawili?

Spróbuję wgrać nowy ROM jeszcze raz, ale nie wiem czy jest sens ?!

Z chęcią wróciłbym do WM5 - patch na ekran działał i wszystko hulało. W PDA używam nawigacji i kalendarza.
BTW - gdzie mieści się serwis Asusa i czy da radę zrobić DOWNGRADE do WM5 od ręki na miejscu?

Pozdrawiam
W moim przypadku lepsze jest wrogiem dobrego. Wszystko w miarę działało a po upgradzie przywróciłem stan na 24.09  :( i miałem problemy z AS.
Teraz jest w porządku ale nie zmieniło się nic bo Desktop dalej wisi  :( Ch...nia z grzybnią i odwłokiem  :) Downgrade jest możliwy ale chyba nie na miejscu. Zadzwoń do serwisu ORIKA. 
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline eref

• **
  • 140
« Odpowiedź #334 dnia: Październik 08, 2007, 11:09:51 »
Ja przerabiałem Desktop na moim 636N i wiem, ze winny jest InClose, teraz mam pBara i od ok 2 miesięcy zero problemów z WM6.

*

Offline estor12

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Diamond WM 6.1 PL , rom 4.0
« Odpowiedź #335 dnia: Październik 08, 2007, 14:00:32 »
u mnie pojawiają sie problemy z bluetooth
jakiś program, gra lub coś powoduje ze przestaje działać.
robiłem już dwa razy hard reset. teraz zainstalowałam tylko to co potrzebne bo sam, nie wiem co
powodowało ten błąd. przedtem tego nie było.

« Odpowiedź #336 dnia: Październik 09, 2007, 21:08:51 »
Witam jestem tu nowy, pozdrawiam forumowiczów

Panowie i Panie- troche nie na temat / wybaczcie więc/ ale
planuję zakup ASUSA A696 lub A639 - i tak czytam forum o tych wszystkich perypetiach z windowsami WM5 i WM 6, uaktualnianiem itd...
jako że sprzecik ma służyc żonie /prezent/ chciałbym uniknąc klopotów z systemem, resetów itd - tak więc:

czy warto kupic A696 z WM 5,0 + lok PL czy raczej A696 z WM 6.0 angielski - mam taki wybór + ewent darmowe w sklepie uaktualnienie do lok. PL - czy warto uaktualniac do PL?
i czy w wersji angielskiej WM 6.0  można ustawic polskie znaki /word, exel itp/?

a może A639? WM 5.0 /mniej problemów?/ czy WM 6.0 eng  /palmtop ma służyc jako palmtop, pakiet office, organizator, itp (gry nieistotne) + sporadycznie nawigacja prawdopodobnie Automapa, /

wybaczcie bo to troche nie ten dział byc może, ale musze podjąc szybko decyzję - help

pozdrawiam
piotrt3
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2007, 21:32:05 wysłana przez piotrt3 »

*

Offline estor12

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Diamond WM 6.1 PL , rom 4.0
« Odpowiedź #337 dnia: Październik 10, 2007, 09:00:28 »
witam ja mma 696 wersja ang , wgrałem rom pl . jest pełen jezyk poslki + słownik.
nie mam z nim problemów , a te które miałem wynikały raczej z grzebania i instalowania softu kótry nie był potrzebny
ale lubię eksperymentować. we ze względów estetycznych wziąłbym 696 jest mały, cienki , zgrabny
O ile wiem to nie ma pl lokalizacji jezyka do wersji eng 6.0 po prostu zrobią tak jak opisano w poście poniżej wgrają nowy rom
pl na ten eng i bedzie dobrze.

« Odpowiedź #338 dnia: Październik 11, 2007, 00:13:07 »
a gdybym został w A696 z WM 5.0 w wersji PL - co bym stracił takiego istotnego /a wlaściwie moja żona/?
czy to zapewni lepszą stabilnośc ?
- wstępnie planuje zainstalowac jedynie program DokTop i nawigację - prawd. Automape

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #339 dnia: Październik 11, 2007, 06:31:11 »
a gdybym został w A696 z WM 5.0 w wersji PL - co bym stracił takiego istotnego /a wlaściwie moja żona/?
czy to zapewni lepszą stabilnośc ?
- wstępnie planuje zainstalowac jedynie program DokTop i nawigację - prawd. Automape
Nic byś nie stracił. Ja na WM 5 zaczynałem i byłem zadowolony a teraz mam WM 6 i nie widzę różnicy in plus bo minusy to masz w tym wątku.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #340 dnia: Październik 11, 2007, 08:49:30 »
A ja sie tak zastanawiam czym to jest spowodowane, ze osoby ktore kupily A696 z zainstalowanym od nowosci WM 6 praktycznie nie maja problemow z jego obsluga. Natomiast w przypadku upgrade z WM 5 dzieja sie rozne nieciekawe rzeczy. Czy nowe wersje A696 roznia sie czyms od starszych ?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #341 dnia: Październik 11, 2007, 08:54:33 »
Też się nad tym zastanawiałem i nic nie wymyśliłem  :) A te "stare" A696 to modele z kwietnia tego roku. Premiera A696 była właśnie w Polsce około kwietnia więc jest to w miarę nowy model i jeszcze nie do końca dopracowany. Mam nadzieję, że następna poprawka będzie rzeczywiście poprawką.

« Odpowiedź #342 dnia: Październik 11, 2007, 12:40:11 »
Ja zakupiłem Asusa A696 z WM6 i mam problemy. :(

*

Offline wonsu

• 13
  • Sprzęt: Asus A696
« Odpowiedź #343 dnia: Październik 11, 2007, 15:47:58 »
Niestety mam podobnie  :| Kupiłem asusa 696 z WM6 preinstalowanym,  na razie nie robiłem upgrade, choć problem z iGO występuje, problemu z procesem desktop nie znalazłem, na razie :) ... ogólnie mam dylemat czy instalować czy może poczekać na kolejna poprawkę...

Za to mam ciekawe spostrzeżenie... jak synchronizuje (właściwie to tylko  łącze przez USB i niczego nie synchronizuje) z różnymi kompami, znikają mi katalogi na karcie SD, albo terminy w kalendarzu :/ po ponownym podłączeniu do innego kompa wszystko wraca do normy... ale fakt jest stresujący. Do tego można tylko mieć ustawioną synchronizacje z dwoma kompami? czy to norma? A może wina faktu ze jeden stoi na Viscie a inne na XP?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #344 dnia: Październik 11, 2007, 16:56:13 »
Ja też synchronizuję na dwóch komputerach (jeden XP Home a drugi Media Center) i nie zauważyłem żeby mi coś znikało a wręcz czasami się wpisy dublują. Może masz w samym AS ustawione źle, poszukaj w opcjach bo być może tam masz coś odhaczone ?

*

Offline wonsu

• 13
« Odpowiedź #345 dnia: Październik 11, 2007, 21:33:35 »
właśnie tez tak myślałem... ale to nie do to nie to bo porostu ma tam wszystko po odznaczane... i tak naprawdę nie powinien nic synchronizować, a tu proszę... taka niespodzianka, ale nie powiem żeby było to jakoś bardzo denerwujące... bardziej przeszkadza brak iGO więc chyba zaryzykuje i sprobuje zainstalować nowa wersje WM6 zobaczę jak będzie działać...

*

Offline piteron

• *
  • 99
  • Sprzęt: 639
« Odpowiedź #346 dnia: Październik 12, 2007, 03:14:32 »
u mnie po 3 miesiącach niby bez awaryjnej pracy pojawił się sławetny Desktop
interweniowałem już u Asusa to odpowiedzieli co bym sobie backup zrobił ,a następnie HR
po zrobieniu HR po kilku minutach nadal się pojawia ten proces
normalnie ręce opadają
wysyłam do Oriki co by WM5 zapodali,mam juz dosyć :mad:

*

Offline kita_golub

• 7
  • Sprzęt: Asus MyPal A696 WM 6PL
« Odpowiedź #347 dnia: Październik 12, 2007, 07:29:21 »
U mnie w A696 z WM6 pl nie ma większych problemów prócz Desktop. Ale da się to jakoś znieść. Igo i inne programy chodzą ok.
Tylko nie radzę wgrywać do tego modelu ostatniej poprawki A626/A686/A696 V03.0735.00, raz ze Desktop nie zniknie to jeszcze nie można zamknąć żadnego procesu bo od razu błąd shella.
Kolejna sprawa nie wiem czemu wam wysyłają do Oriki sprzęt, ja jak uwaliłem podczas wgrywania patcha i zgłaszałem do asusa to dostałem zlecenie wysłania do NMC-PE Polska Sp. z o.o ul. Krawiecka 8 75-671 Koszalin.
Do wiadomość wszystkich można postawić nowy ROM  na uwalonym A696 bez wysyłania do serwisu. Opis w innym poście na forum.
Ogólnie JA polecam WM6 (to moje zdanie), lecz wybór należy do was. A w 100% nie będzie działać nigdy bo to robił Microsot :P
Bezpłatne wsparcie świadczę wyłącznie do oryginalnych wersji .  Ale zawsze mogę Ci pomóc za pieniądze  ......

« Odpowiedź #348 dnia: Październik 12, 2007, 09:13:07 »
Ciekawa sprawa z tym zamykaniem procesow - tez mam V03.0735.00 i nie wystepuje ani Desktop ani zaden blad shella podczas zamykania procesow, zarowno osobno jak i z polecenia zakoncz wszystkie.

Tak sie zastanawiam czy wplyw na stabilnosc systemu ma "kombinowanie" z nim. Zrobilem upgreade romu w sobote, zainstalowalem ponownie programy ktore potrzebuje ( Automapa, Run GPS, Visual GPS, Adobe Acrobat Reader, Skype, Mobile GG, Tomb Raider ) i od tamtego czasu w PDA nie zmieniam nic, wszystko chodzi bez zarzutow.

Z mojej strony rowniez polecam WM6.

*

Offline bieniok

• 22
  • Sprzęt: Asus 696+kingston 2.0 GB
« Odpowiedź #349 dnia: Październik 12, 2007, 10:46:22 »
Ciekawa sprawa z tym zamykaniem procesow - tez mam V03.0735.00 i nie wystepuje ani Desktop ani zaden blad shella podczas zamykania procesow, zarowno osobno jak i z polecenia zakoncz wszystkie.

Tak sie zastanawiam czy wplyw na stabilnosc systemu ma "kombinowanie" z nim. Zrobilem upgreade romu w sobote, zainstalowalem ponownie programy ktore potrzebuje ( Automapa, Run GPS, Visual GPS, Adobe Acrobat Reader, Skype, Mobile GG, Tomb Raider ) i od tamtego czasu w PDA nie zmieniam nic, wszystko chodzi bez zarzutow.

Z mojej strony rowniez polecam WM6.

Mam dokladnie tak samo wszystko smiga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*

Offline wonsu

• 13
« Odpowiedź #350 dnia: Październik 12, 2007, 12:05:06 »
No i zainstalowałem najnowszy Rom... i co, i nic sie wielkiego nie stało?? Na nowy system zainstalowałem to co miale do zainstalowania, nawet przywróciłem kontakty i ustawienia kalendarza z backupu... nie zauważyłem żeby programy miały jakieś problemy przy zamykaniu oraz brak dziwnych uruchomionych procesów. Problem z iGO wynika zapewne z faktu posiadania nie do końca legalnej wersji programu, ale to moja wina, zachciało mi sie testować, przed zakupem :) Wiec na razie nie jest tak źle obawiałem sie ze będzie gorzej...

*

Offline Kurt

• 17
  • Sprzęt: A696 + SD 4GB Transcend
« Odpowiedź #351 dnia: Październik 12, 2007, 13:07:06 »

Ja też potwierdzam, że po zainstalowaniu romu V03.0735.00 na A696 nie napotkałem dotychczasowych błędów.
Nowych problemów też nie zidentyfikowałem.

*

Offline mabull

• 19
« Odpowiedź #352 dnia: Październik 12, 2007, 13:45:12 »
Witam

U mnie zauważyłem na razie błąd desktop. Zobaczymy co będzie dalej. 

*

Offline piteron

• *
  • 99
« Odpowiedź #353 dnia: Październik 13, 2007, 01:41:00 »
może ktos mi pomóc w upgrade
mam WM6 i chciałem zapodać poprawiona wersję zapodaną przez Forestowy (serdeczne dzięki przy okazji)
ale tu zonk
wywala komunikat "Open Upgrade image file error"
nie robie tego po raz pierwszy ,jednak nigdy nie miałem takiego zonka,ma ktos może jakis pomysł
karta 2Gb
sformatowana jako fat
pliki rozpakowane i zapodane przez activ synch

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #354 dnia: Październik 13, 2007, 10:10:19 »
może ktos mi pomóc w upgrade
mam WM6 i chciałem zapodać poprawiona wersję zapodaną przez Forestowy (serdeczne dzięki przy okazji)
ale tu zonk
wywala komunikat "Open Upgrade image file error"
nie robie tego po raz pierwszy ,jednak nigdy nie miałem takiego zonka,ma ktos może jakis pomysł
karta 2Gb
sformatowana jako fat
pliki rozpakowane i zapodane przez activ synch
Miałem tak samo ale sprawa jest banalna  :) Jak rozpakujesz pliki ( powstaną 3 ) to skopiuj je na kartę (same pliki) a nie cały katalog z tymi plikami. Po prostu nie mogą one być w katalogu stworzonym dla nich np. pod nazwą "poprawka".

I ważne: zrób sobie backup danych bo to jest poprawka a w zasadzie nowy Bios czyli flashowanie.
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2007, 10:14:11 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline piteron

• *
  • 99
« Odpowiedź #355 dnia: Październik 13, 2007, 11:38:06 »
qrteczka o tym nie pomyślałem.a robiłem to już 6 razy
 :shock: :shock:
po południu spróbuję i podzielę się co i jak
serdeczne dzięki

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #356 dnia: Październik 13, 2007, 13:07:35 »
Ja nawet ten sam plik ściągałem chyba z 3 razy z różnych serwerów. Nawet się zapytałem na forum ale nikt mi nie odpowiedział więc próbowałem różne sposoby np. rozpakowywałem plik nie na kompie a na PDA itd. W końcu spróbowałem bez katalogu i się udało  :ok: 

*

Offline piteron

• *
  • 99
« Odpowiedź #357 dnia: Październik 13, 2007, 14:15:50 »
udało się :ok:
co 2 głowy to nie jedna :ok: :ok:
jeszcze raz dzięki za pomoc :ok:
tylko zastanawiam sie jak ja to robiłem poprzednim razem
wydaje mi się że tez w katalogu wrzucałem na SD
ale nic to,nie istotne
ważne że się udało
teraz testuje ten niby poprawiony soft

*

Offline JackDeJack

• 45
  • Sprzęt: Asus A696 + GoodRam 4GB
« Odpowiedź #358 dnia: Październik 13, 2007, 17:49:54 »
Zwykło się mówić "Co jedna głowa, to nie dwa półgłówki"  :grin:
JackDeJack

« Odpowiedź #359 dnia: Październik 14, 2007, 20:31:46 »
Witam
Panowie .jestescie pwenie zorientowani
czy da sie wgrac w asuie 636n polski wm6 na niemiecki wm6
Prosilbym o ta odpowiedz zanim zaczne sie przekopywac pezez forum i szukac rozwiazac
rom polski mam,mam tez jakis pliczek ktory jakgdyby symuluje inny jezyk ale nie wiem czy da sie to zastosowac

pozdrawiam
Napisane: Październik 14, 2007, 20:28:17
przepraszam .mialem na mysli na "niemiecki wm5"