Zainstalowałem i ja WM6 na moim A639 oraz 2 patche ze strony Asusa. Zainstalowałem parę programów w tym Automapę i mam następujące spostrzeżenia;
1) system chodzi dużo szybciej i sprawniej niż WM 5.0
2) dodano i poprawiono funkcjonalność, np. konfigurację AS po BT - już nic nie trzeba włączać/ustawiać - działa od pierwszego kopmnięcia, podobnie WiFi - teraz pocket łączy się z WiFi dużo szybciej - szkoda tylko że nie pokazuje nazwy sieci na ekranie today a jedynie info "połączono".
3) nie zauważam żadnych bugów - wszystko chodzi jak należy z wyjątkiem obsługi połączenia GPRS/EDGE - tu jest skandal

. Pod WM5.0 było miejsce na wprowadzenie dodatkowej komendy inicjalizującej a teraz jej nie ma, więc nie da się i jej wpisać i d... blada - pocket nie łączy się z internetem przez komórkę co trochę smuci...

Może znalazł już ktoś rozwiązanie. A swoją drogą to dziwna sprawa żeby ta wazna funkcja wypadła z nowego OSa - coś mi tu nie gra. Może ktoś ma pomysła?
4) Miło że dodano obsługę Push Obex
5) Nie dostrzegam innych problemów, o których sporo napisano w tym wątku
6) niestety część programów nie chodzi pod WM6.0 - aktualnie szukam jakiegoś PDF-readera bo dotychczasowy kocha tylko WM5.0 - jak ktoś może coś podpowiedzieć to będę happy
A tak w ogóle to raczej nie ma rewelacyjnych/rewolucyjnych zmian w stosunku do WM5.0. Jeżeli okaże się że obsługa połączenia komórkowego nie działa pod WM6.0 to IMHO chyba nie warto sie przesiadać na nowy system bo to jest spora strata.