WM6 w Asusie

• 480 Odpowiedzi
  • 155985 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Soovek

Odp: WM6 w Asusie
« Odpowiedź #90 dnia: Lipiec 09, 2007, 22:02:47 »
mam problem z tym updatem w 639 pokazuje mi The upgrate file is not suitable for your PDA, czy należy wcześniej szczyscić karte? Nadminiam że mam dobrą wersję
Tak !!! Tylko 3 pliki asusa na karcie co najmniej 2 GB.

*

Offline bieniok

• 22
  • Sprzęt: Asus 696+kingston 2.0 GB
« Odpowiedź #91 dnia: Lipiec 09, 2007, 22:10:45 »
Panowie ponawiam pytanie czy jest mozliwosc wgrania wm6 poraz drugi ?

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #92 dnia: Lipiec 09, 2007, 22:26:18 »
Dwa pytania odnośnie A636N:
- możesz sprawdzić i powiedzieć ile pamięci  RAM zostaje wolnej po restarcie A636N? Zależy mi na pamięci, ponieważ
odpalam dużo programów i nie chciałbym aby się pogorszyło. Teraz mam i tak jedynie 34MB...

Pamięci wolnej <program> mam 35,26MB, a <przechow. danych> 52,43 -> system golas

- Czy udało się wygrać z problemem stringu do połączenia modemowego? Internetu przez telefon to bardzo nie chcę stracić...

Dzwonilem do Asusa, pan zrobil karpika i kazal napisac droga elektroniczna, aby podkladke mieli, wyslalem dzis zgloszenie do supportu. Mara wujasniac razem z M$
--
Pozdrawiam
Maciej

« Odpowiedź #93 dnia: Lipiec 09, 2007, 23:05:39 »
Dzięki! RAM wygląda więc nieźle, gorzej z ROMem (20MB mniej w stosunku do WM5.0).
Co do stringu, to może po prostu "zapomnieli", że niektórzy użytkownicy używają modemów  ???

*

Offline piteron

• *
  • 99
  • Sprzęt: 639
« Odpowiedź #94 dnia: Lipiec 12, 2007, 00:50:43 »
wracam do tematu "desktop"
jak ktos napisał w 639 ten problem nie występuje
ale niestety występuje,i efekt jest taki jak opisywany,czyli soft reset
proszę oto dowód

« Odpowiedź #95 dnia: Lipiec 12, 2007, 01:00:47 »
... w 639 ten problem nie występuje

Ta.. i jeszcze było też coś  o 636N, że cacy jest po upgrade do WM6. A tymczasem czytamy, że problem z wieszającą się kartą również występuje :(

Jakoś poza poprawioną funkcją korzystania z klawiaturki z podpowiedziami systemu (to tak apropos tego Transribera), to raczej plusów dopatrzeć się nie można :( Wygląd to nie wszystko.

A tak na marginesie: czy już wiadomo, gdzie wstawia się teraz ciąg sterujący dla modemu?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2007, 08:15:49 wysłana przez Glaucos »

*

Offline piteron

• *
  • 99
« Odpowiedź #96 dnia: Lipiec 12, 2007, 01:12:21 »
jak dla mnie to fajniejsza szata graficzna z masa bugów
ot cała prawda

z ostatniej chwili
problem z połączeniem z lapkiem przez bluetooth również występuje w 639,jak jeszcze synchronizacja jako tako wychodzi to juz zassanie pliku z lapka na PDA kończy się zwisem,jedyne co pomaga to soft reset

to mi się qrde zachciało nowości >:( >:( >:( >:(

*

Offline Ziemniaq

• *
  • 66
  • Sprzęt: ASUS A639
« Odpowiedź #97 dnia: Lipiec 12, 2007, 08:55:09 »
jak ktos napisał w 639 ten problem nie występuje...

Hmmm... nie mam takiego problemu w A639.
Generalnie nie mam problemów po zmianie softu.
A kiedy robiłeś aktualizacje i jaki masz nr softu? Może coś pozmieniali?
Ja robiłem w niedziele 8.07.07 i mam:
WERSJA ROM: V01.0720.00.POL 0415
WERSJA IPL: V05160700--01
NAZWA MODELU: A639

A może są różnice "sprzętowe" w "takich samych" PDA?

Ziemniaq
Oficjalny Dżemowy Fan Club
"Skazani na Bluesa"

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #98 dnia: Lipiec 12, 2007, 09:25:51 »
jak ktos napisał w 639 ten problem nie występuje
proszę oto dowód

Strasznie dziwnie to wszystko wygląda z tym WM6. U ciebie jest, u mnie nie ma, ciekawe jak u innych i od czego to zależy.

Po paru dniach testowania (A639) u mnie sprawa wygląda następująco:
na "+" :
- bez problemu skonfigurowałem AS po BT za pomocą wbudowanego kreatora, na WM5 musiałem przeprowadzić "kombinacje alpejskie" aby zadziałało.
- podobnie z WiFi - wcześniej nie udało mi się wogóle zmusić pocketa do połaczenia z moim Cerberusem mimo że wszystko teoretycznie było ok.
Po przesiadce na WM6 zaskoczyło bez problemu.

na "-"
- system nie potrafi odinstalować Spb PocketPlus który nie chce działać na WM6 - twierdzi że odinstalował, a soft jak był tak jest.
- mimo wszystko lekkie spowolnienie działania pocketa mimo przełączenia zasilania w tryb maksymalny, ale to moje subiektywne odczucie i nie musi być prawdziwe.

Pozatym jednym, żadnych innych problemów nie stwierdziłem narazie.
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #99 dnia: Lipiec 12, 2007, 10:37:21 »

na "-"
- system nie potrafi odinstalować Spb PocketPlus który nie chce działać na WM6 - twierdzi że odinstalował, a soft jak był tak jest.
- mimo wszystko lekkie spowolnienie działania pocketa mimo przełączenia zasilania w tryb maksymalny, ale to moje subiektywne odczucie i nie musi być prawdziwe.

Poza tym jednym, żadnych innych problemów nie stwierdziłem na razie.

- ja mam A696 i Spb PocketPlus działa normalnie ale miałem podobną sytuację z Spb Weather ale w końcu (po chyba piątym razie) się udało zainstalować i działa
- ja odniosłem podobne wrażenie - a na ikonkę, że się wczytuje to już nie mogę patrzeć  :(
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline piteron

• *
  • 99
« Odpowiedź #100 dnia: Lipiec 12, 2007, 12:20:25 »
wersja romu taka sama

dodatkowo u mnie nie działa
-NRDeluxe
-SpbPocketPlus3
-SpbFullScreenKeyboard,tutaj jest wszystko ok,z tym ze skórka nie chce się wczytywać,występuje identyczny efekt jak na niektórych grach
-VisualGPS ,BeeLineGPS,przy pierwszym całkowita zwiecha

może to nie tylko wersja romu decyduja ,a może np data produkcji,końcówka nr seryjnego,lub inne niestworzone bzdury.może z parzystą końcówka jest wsio ok,a z nieparzystą wszystko jest do bani,nie wiem i szczerze powiedziawszy mało mnie to juz interesuje

na tą chwilę już postanowiłem,reklamują Asussa do sklepu,z opcja wymiany na inny model innego producenta,mam juz dosyć,i nie chce mi się czekać na patche,poprawki,uaktualnienia,po prostu kupiłem zabawkę w cenie laptopa,a działa ona jak stary radziecki kalkulator tranzystorowy >:( >:( >:(
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2007, 12:23:59 wysłana przez piteron »

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
« Odpowiedź #101 dnia: Lipiec 12, 2007, 13:41:58 »
Ludzie nie dramatyzujcie tak. To jest nowy system i trzeba czekać na aktualizacje softu przez producentów. Jak coś było pisane na WM5 to ma prawo nie działać dobrze na WM6. Zmiana sprzętu nic tu nie pomoże.

Info ze strony, Spb PocketPlus

Requirements:     Pocket PC 2002, Windows Mobile 2003 or Windows0 Mobile 5 Pocket PC

I podobnie jest z innym softem od spb. Jak ktos myślał że napewno będzie działać po przesiadce na WM6 to sorry ale chyba na innej planecie żyje.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2007, 13:43:48 wysłana przez forestowy »
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #102 dnia: Lipiec 12, 2007, 16:08:49 »
Hejka
To, że Spb nie wymieniło w wymaganiach najnowszego systemu, to nie znaczy, że Pocket Plus nie działa pod WM6.0. U mnie na ASUSie P535 działa bez problemów:

Także to raczej nie jest wina ani Spb, ani WM6.
Spb Weather również mi działa poprawnie:

Może instalujecie jakieś starsze wersje? Ja tak miałem w przypadku Pocket Informanta - musiałem ściągnąć najnowszego builda, bo wcześniejszy, który miałem na dysku nie działał.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline marko_wroclaw

• 9
  • Sprzęt: Asus A636N + Transcend 4GB 150x + 2GB, 1GB, 512MB Kingston 50x oraz Nokia E50 + micro SD 512MB Kingston
« Odpowiedź #103 dnia: Lipiec 12, 2007, 17:28:12 »
A jak jest z działaniem Tomtom, automapa 3.9.7, iGO, itd. pod WM6 ?

*

Offline raftik

• 15
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9000
« Odpowiedź #104 dnia: Lipiec 12, 2007, 18:43:06 »
Hmm.. posiadam A696 z WM6 (zaraz po ukazaniu się zainstalowałem nowy ROM) i nie mam żadnych problemów z AM 3.9.7, SpbPocketPlus3, Sprite Backup Final v5.1.0, spbweather, Opera v8.60, Resco Keyboard Pro, MobileGadu itd, działa poprawnie wszystko co wymieniacie no prawie wszystko "nie wszystko instalowałem", nie mam problemów z ActiveSync przez Bluethoot i jak narazie nic sie złego nie dzieje z WM6 więc nie mogę zarzekać. Dziwi mnie, że na tym samym sprzęcie u kogoś innego są problemy z tym samymi programami które u mnie chodzą bez problemu.

« Odpowiedź #105 dnia: Lipiec 12, 2007, 19:58:07 »
Hmm.. posiadam A696 z WM6 (zaraz po ukazaniu się zainstalowałem nowy ROM) i nie mam żadnych problemów

Czy to znaczy, że problemów z SD, przypominajkami oraz zwiechami przy zamknieciu Desktop też nie masz???

*

Offline raftik

• 15
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9000
« Odpowiedź #106 dnia: Lipiec 12, 2007, 20:58:22 »
Są mi obce te problemy więc dlatego dziwi mnie, że ten sam model te same programy i u mnie działa wszystko OK.
Karta SD i jej zawartość jest czytelna dla PDA i wskazania wolnego miejsca są OK.
Hmm ... pozostaje mi się tylko cieszyć.
Chyba, że coś wyskoczy w trakcie dalszego użytkowania.

« Odpowiedź #107 dnia: Lipiec 12, 2007, 21:44:08 »
Są mi obce te problemy więc dlatego dziwi mnie, że ten sam model te same programy i u mnie działa wszystko OK.

Ciekawe jak jest u tych, co mają fabrycznie WM6...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2007, 22:58:25 wysłana przez Glaucos »

*

Offline Petey

• 27
« Odpowiedź #108 dnia: Lipiec 12, 2007, 22:49:03 »
Panowie a jak jest z WM6 w innych jezykach? Moze problem lezy w polskim romie? Co do lepszego wygladu WM6 to w sieci jest rip jego thema i ikonek dla wm5 :D

*

Offline piteron

• *
  • 99
« Odpowiedź #109 dnia: Lipiec 12, 2007, 23:29:57 »
u jednego jest u drugiego nie ma,i to mnie najbardziej dziwi
może nr seryjny masz parzysty  ;D

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
« Odpowiedź #110 dnia: Lipiec 13, 2007, 00:38:07 »
Odszczekuje problemy u mnie z PocketPlus na A639, ponowna instalacja załatwiła sprawe pozytywnie. 

« Odpowiedź #111 dnia: Lipiec 13, 2007, 08:59:53 »
No niestety, u mnie problem z karta SD. Albo jej nie widac, albo nie mozna na niej nic zapisac... W chwili obecnej palmtop jest dla mnie bezuzyteczny (uzywam do nawigacji z mapami na karcie)...
Pytanie do Asus'a - co dalej???
Pozdrawiam!

*

Offline art03

• 19
« Odpowiedź #112 dnia: Lipiec 13, 2007, 09:06:50 »
Zaryzykowałem... Zrobiłem upgrade do WM6 na A696 i wszystko hula jak na razie ok (tzn goły system). Nie mam czegoś takiego jak desktop i jak robie zatrzymaj wszystko to nic mi sie nie zawiesza :) Nic normalnie nie rozumiem... Zaraz Zainstaluje PocketUfo i zobaczę co wtedy :)

*

Offline Kurt

• 17
  • Sprzęt: A696 + SD 4GB Transcend
« Odpowiedź #113 dnia: Lipiec 13, 2007, 09:22:46 »
U mnie na A696 występuje problem z odczytem karty SD po wybudzeniu ze stanu wstrzymania. 
Pocket widzi w takim przypadku tylko katalogi zamieszczone bezpośrednio na karcie, natomiast nie są widoczne pliki oraz katalogi zagnieżdżone. Nie da się też nic zapisać nawet w widocznych katalogach. Wyjęcie i włożenie kary do pocketa rozwiązuje problem.

Proces desktop  u mnie nie występuje.

*

Offline M@rtinez

• *
  • 61
  • Sprzęt: Asus A639/AutoMapa/iGO 8 Europa
« Odpowiedź #114 dnia: Lipiec 13, 2007, 09:33:51 »
No niestety, u mnie problem z karta SD. Albo jej nie widac, albo nie mozna na niej nic zapisac... W chwili obecnej palmtop jest dla mnie bezuzyteczny (uzywam do nawigacji z mapami na karcie)...
Pytanie do Asus'a - co dalej???
Pozdrawiam!

Witam osobiście używam 1639 zrobiłem upgr. do WM6 i ogólnie OK choć od czasu do czasu PDA traci połączenie z kartą SD ja mam iGO więc przy uruchamianiu programu tracę dostęp do danych wyskakuje komunikat o błędzie i trzeba ... wyjąć i wsadzić kartę z iGO wtedy zaskakuje i pamięta przez jakiś czas ... nie wiem na czym to polega ale jest trochę denerwujące  ... ninych problemów nie stwierdziłem

*

Offline spolak

• **
  • 111
    • http://www.icsr.agh.edu.pl/~polak/
  • Sprzęt: Asus 636N, SGN
« Odpowiedź #115 dnia: Lipiec 13, 2007, 10:10:42 »
U mnie na A696 występuje problem z odczytem karty SD po wybudzeniu ze stanu wstrzymania. 
Pocket widzi w takim przypadku tylko katalogi zamieszczone bezpośrednio na karcie, natomiast nie są widoczne pliki oraz katalogi zagnieżdżone. Nie da się też nic zapisać nawet w widocznych katalogach. Wyjęcie i włożenie kary do pocketa rozwiązuje problem.

Mam to samo w A636N. Wczoraj wysłałem zgłoszenie do supportu. Do chwili obecnej żadnej odpowiedzi.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #116 dnia: Lipiec 13, 2007, 10:17:53 »

Proces desktop  u mnie nie występuje.

Proces Desktop u mnie niestety występuje ale mam to samo z kartą SD co Ty. 

Czy mogę kartę wyciągać przy uśpionym PDA czy trzeba go całkowicie wyłączać?
Ja go tylko usypiam ale nie chciałbym czegoś zepsuć stąd moje pytanie. Ze względu na problem z kartą przy WM6 robię to dosyć często.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline bieniok

• 22
  • Sprzęt: Asus 696+kingston 2.0 GB
« Odpowiedź #117 dnia: Lipiec 13, 2007, 10:35:21 »

Nadal

*

Offline piteron

• *
  • 99
« Odpowiedź #118 dnia: Lipiec 13, 2007, 12:28:52 »
u mnie proces desktop nie występował do momentu zmiany tematu ekrany "dzisiaj"
problemu z kartami nie mam,a nawet karta SDHC działa normalnie
przeinstalowanie SpbPocketPlus3 nic nie dało,nadal mam problem z umieszczaniem swoich ikon w zakładkach,a o wyinstalowaniu nie ma mowy,niby proces deinstalacji przebiega normalnie,i usuwa się pozycja z menu usuń programy,ale po soft resecie nadal aplikacja się pojawia

*

Offline seba_2000

• 16
  • Sprzęt: Eten Glofish X500
« Odpowiedź #119 dnia: Lipiec 13, 2007, 12:50:57 »
Witam,
chcialbym przy okazji tego tematu chcialbym zapytac o jedna rzecz:
czy WM6 naprawia problemy zwiazane z grami?
Bo wyczytalem na forum ze A696 ma (mial?) z tym problem... Chodzilo o GAPI (szczerze mowiac nie mam pojecia co to takiego, ale nie wszystkie gry chcialy dzialac, np. Pocket heroes). A moze ktos zna inne rozwiazanie tego problemu. Chcialbym kupic sobie ten wlasnie model ale jesli cos co nie dziala, a w sumie powinno to duzy minus...

Pzdr