WM6 w Asusie

• 480 Odpowiedzi
  • 155984 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: WM6 w Asusie
« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 08, 2007, 16:50:13 »
Jest już upgrade do Asus A639 do WM6

« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 08, 2007, 19:04:09 »
Znalazłem kolejnego babola  ::)
Ile jeszcze? Na kolanie to pisali?
Coś jest nie tak z baterią, a właściwie jej wskaźnikiem. Po każdym resecie znacznie ubywa "prądu".
Ale to chyba tylko kwestia wskaźnika, bo od 2ch godzin siedzę na WiFi z bateria na 20% i nic.
Ciągle 20% a PDA ma się świetnie i net chodzi ok. Wskazania można więc uznać za guzik warte.
Czy ktoś ma też takie?

Z grzebania w necie wyszło mi, ze WM5 było wersją "prof" lub, jak kto woli, wersją dla fonów. A WM6 jest już tylko wersją "klasyczną".
Stąd też brak zdalnego pulpitu (był tylko w wersji prof) oraz fakt, że pulpit jest u właścicieli Asusów z serii P
U nich też nie występują cyrki z kartą pamięci, ponieważ fony nie "zasypiają". Jeśli więc nawet błąd jest, to nie może się ujawnić.

Znalazłem tez ciekawe takie http://blogs.msdn.com/windowsmobile/archive/2007/01/12/everything-you-want-to-know-about-sd.aspx,
z którego wynikać może przyczyna naszych problemów. Choć w WM5 parametr PnPUnloadDelay był identyczny jak teraz. No ale może WM6 potrzebuje więcej czasu??? To oczywiście czyste spekulacje :)

*

Offline bieniok

• 22
  • Sprzęt: Asus 696+kingston 2.0 GB
« Odpowiedź #62 dnia: Lipiec 08, 2007, 21:27:03 »
Panowie jestem zalamany wm6 tragedia.

nastepny babol uzywam wifi po wylaczeniu palmtopa na 2 minutu i wlaczeniu zwis palmtopa:(

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #63 dnia: Lipiec 08, 2007, 23:33:05 »
Na A639 żadnego z wyżej wymienionych baboli nie stwierdziłem, przynajmniej narazie. Wygląda więc że te wszystkie wasze problemy to choroby "wieku niemowlęcego" A696, poprawią pewnie patchami. Dobrze że wybrałem A639... ;D

Jak ktoś ma problemy z wolniejszym działaniem: ustawienia-->system-->zasilanie-->tryb uruchom i z automatyczne zmienic na maksymalne. U mnie pomogło
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #64 dnia: Lipiec 09, 2007, 00:12:25 »
Czy ktos moze mi pomoc, aby skonfigurowac polaczenie po GPRS musze podac ciag incjujacy modem <
+cgdcont=1,"IP","INTERNET">, w WM5 moglem to zrobic, a w WM6 nie widze miejsca przykonfiguracji polaczenia, aby to wpisac!

Moze ktos mial juz podobny problem i sie z nim uporal ?
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline bieniok

• 22
« Odpowiedź #65 dnia: Lipiec 09, 2007, 10:23:11 »
Panowie co zauwazylem po instalacji programow w pamieci glownej i wyjeciu karty nie ma zwisów pda. wiec chyba patch by sie przydal:)

*

Offline mabull

• 19
  • Sprzęt: Asus A696
« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 09, 2007, 10:44:39 »
Witam Panowie odpowiedz od Asusa:

Drogi Kliencie,

Desktop jest aplikacja systemowa obsługująca interfejs pomiędzy systemem a użytkownikiem. Próba jego zamknięcia powoduje takie własnie konsekwencje, jakie Pan opisał. Prosimy o nie zamykanie tego procesu. Co Wy na to.

*

Offline spolak

• **
  • 111
    • http://www.icsr.agh.edu.pl/~polak/
  • Sprzęt: Asus 636N, SGN
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 09, 2007, 11:09:07 »
Czy ktos moze mi pomoc, aby skonfigurowac polaczenie po GPRS musze podac ciag incjujacy modem <
+cgdcont=1,"IP","INTERNET">, w WM5 moglem to zrobic, a w WM6 nie widze miejsca przykonfiguracji polaczenia, aby to wpisac!

Mam Asus 636N z WM6. Nie wiem czy ten ciąg inicjujący modem jest potrzebny. Podobnie jak i ty szukałem gdzie to wpisać ale też nie znalazłem. Tytułem eksperymentu postanowiłem więc połączyć się po GPRS (Orange) podając tylko login i hasło (czyli w obydwu przypadkach było to słowo "internet") i udało się.

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 09, 2007, 11:45:27 »

Desktop jest aplikacja systemowa obsługująca interfejs pomiędzy systemem a użytkownikiem. Próba jego zamknięcia powoduje takie własnie konsekwencje, jakie Pan opisał. Prosimy o nie zamykanie tego procesu. Co Wy na to.

Ja wogóle takiego procesu jak Deskop nie widze w A639, wszystkie moge zakończyc normalnie i nic sie nie dzieje. Podejżewam że to kolejne niedopracowanie w A696 - brak ukrycia tego procesu przed użytkownikiem i zablokowanie możliwości zamknięcia. U mnie go nie widać choć zapewne jest i nie ma problemu z przypadkowym/zamierzonym zamknięciem. Pozostaje wam zamykać każdy proces z osobna, nie tykać deskopa i czekać na patch.

Jak dla mnie, WM6 narazie jest wypas - zobaczymy jak długo.....  ;D
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline mabull

• 19
« Odpowiedź #69 dnia: Lipiec 09, 2007, 12:03:23 »
Kolejna odpowiedź od Asusa dotycząca zdalnego pulpitu:

Drogi Kliencie,

Jest to inny system. W modelu P535 jest system operacyjny w wersji dla palmofonow. Jest on nieco inny od wersji dla PDA.

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 09, 2007, 12:17:30 »
heh, spytaj ich jeszcze dlaczego w A639 nie widać tego procesu  deskop i nie ma problemów. Zobaczymy jak się wytłumaczą, bo winda w A639 i A696 to to samo.

*

Offline AndiC

• *
  • 77
  • Sprzęt: ASUS P535/Omnia
« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 09, 2007, 12:29:42 »
Pytanie! jak sciagnac  WM6 PL do P535 i czy trzeba cos przedtem aktualizowac

*

Offline JackDeJack

• 45
  • Sprzęt: Asus A696 + GoodRam 4GB
« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 09, 2007, 12:32:31 »

Drogi Kliencie,

Ja na to bym im odpisał:
By takie rady wsadzili sobie w d.. pośladki.
Na WM5 wszystko hulało po dodaniu patcha na ekran.
Po jaką cholerę jest opcja "zatrz. wszystkie" jeśli de facto oznacza ona soft reset systemu, a nie to co oznacza :(
Ta opcja jest bardzo pomocna i pozwala wyczyścić pamięć przy intensywnym korzystaniu z wielu aplikacji niektórych całkiem pamięciożernych.
Update do WM6 pozbawił mnie bardzo użytecznej funkcji - proszę o naprawę.
Z poważaniem
Zniesmaczony

A jak by im było mało to wejście w menu START/Programy bez otwierania jakiejkolwiek aplikacji i zamknięcie przez AsusStatus pozycji Programy wywala błąd Shell/Powłoka.
Przecież otwarcie menu nie jest chyba jakąś aplikacją i nie powinno pozostawiać śladów w postaci ubywania dostępnej pamięci (o ok. 0,1MB - zawsze coś)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2007, 12:48:26 wysłana przez JackDeJack »
JackDeJack

*

Offline bieniok

• 22
« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 09, 2007, 12:54:59 »
jak narazie to mam ochote zmienic wm6 na wm5 ale czy to jest mozliwe!!!!!!.

Na stronie jest napisane  ze nie ale moze jest jakies rozwiazanie?
jeszcze jedno pytanie czy jest mozliwosc po wgrania wm6  jeszcze raz wgrac wm6 !!!! do pda
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2007, 13:10:29 wysłana przez bieniok »

*

Offline art03

• 19
« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 09, 2007, 13:03:52 »
No szczerze mówiąc miałem się przesiąść na WM6 na swoim A696 jeszcze dzisiaj ale jak czytam te posty to mi sie odechciewa. Popierwsze Automapa, po drugie PocketUfo, po trzecie wszystko mi działa ok :) Więc poczekam na jakieś pozytywne opinie.

*

Offline bieniok

• 22
« Odpowiedź #75 dnia: Lipiec 09, 2007, 13:08:04 »
No szczerze mówiąc miałem się przesiąść na WM6 na swoim A696 jeszcze dzisiaj ale jak czytam te posty to mi sie odechciewa. Popierwsze Automapa, po drugie PocketUfo, po trzecie wszystko mi działa ok  Więc poczekam na jakieś pozytywne opinie.

Czekaj na Patcha
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2007, 13:11:06 wysłana przez bieniok »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #76 dnia: Lipiec 09, 2007, 13:36:17 »
Czekaj na Patcha

Ja czekam z ustęsknieniem ale to chyba będzie coś w stylu Service Packa bo tyle baboli zwykły patch nie naprawi.
Jestem załamany WM 6. Teraz jak uruchamiam jakąś aplikację to tylko czekam czy się nie zawiesi :-[ Aż strach coś uruchomić - dosłownie.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline mabull

• 19
« Odpowiedź #77 dnia: Lipiec 09, 2007, 13:43:07 »
Panowie proponuję wszystkie Wasze wykryte błędy zgłaszać do Asusa. Może ilość zgłoszeń i nie zadowolenie klientów czyli Nas zmusi ich do szybszego działania i do odpowiadania na Nasze maile w sposób rzetelny a nie jakieś coś tam coś tam aby tylko klient się odczepił. 

*

Offline eref

• **
  • 140
« Odpowiedź #78 dnia: Lipiec 09, 2007, 15:23:37 »
Witam
Może ktoś już o to pytał, ale nie znalazłem odpowiedzi, czy jak zrobię kopię SPB, następnie zainstaluję WM6 to czy potem przywrócę kopią programy które miałem zainstalowane, czy trzeba na nowo wszystko instalować?

*

Offline bieniok

• 22
« Odpowiedź #79 dnia: Lipiec 09, 2007, 15:27:29 »
Dzwonilem dzis do Asusa mozliwy downgrade do wm5 w sewisie :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2007, 15:38:50 wysłana przez bieniok »

« Odpowiedź #80 dnia: Lipiec 09, 2007, 15:38:28 »
Mam swojego Asusa teraz w serwisie ciekawe czy mi zrobią automatycznie upgrade do WM6 ?

« Odpowiedź #81 dnia: Lipiec 09, 2007, 15:44:16 »
Witam
Może ktoś już o to pytał, ale nie znalazłem odpowiedzi, czy jak zrobię kopię SPB, następnie zainstaluję WM6 to czy potem przywrócę kopią programy które miałem zainstalowane, czy trzeba na nowo wszystko instalować?

W instrukcji upgrade'u jest wołem napisane: (Please do not use SPB Backup to backup and restore your personal data. This action might cause system malfunction or data missing)
Jeśli nie znasz angielskiego najkrócej mówiąc: zabrania się programów backupujacych. Tylko zwykła synchronizacja z PeCetem.

*

Offline matthiasgor

• 368
« Odpowiedź #82 dnia: Lipiec 09, 2007, 16:37:40 »

Mam Asus 636N z WM6. Nie wiem czy ten ciąg inicjujący modem jest potrzebny. Podobnie jak i ty szukałem gdzie to wpisać ale też nie znalazłem. Tytułem eksperymentu postanowiłem więc połączyć się po GPRS (Orange) podając tylko login i hasło (czyli w obydwu przypadkach było to słowo "internet") i udało się.

No niestety mi bez tego wywala polaczenie, tak samo mialem w WM5. Przecie przez glupi upgrade nie bede zmienial komorki :P

Napisane: Lipiec 09, 2007, 16:35:01
Jeszcze zauwazylem i z przy orientacji poziomej jak automatycznie pojawia sie klawiatura, to paskow przewijania z boku nie uswiadczysz i trzeba wpisywac dane na slepo.
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #83 dnia: Lipiec 09, 2007, 19:22:44 »

Drogi Kliencie,

Daj adres e-mailowy to też napiszę.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline matthiasgor

• 368
« Odpowiedź #84 dnia: Lipiec 09, 2007, 19:30:49 »
Mam kolejny problem, po skonfigurowaniu Wi-Fi, programy mi nie widza polaczenia.

Siec jest dostepna i jestem z nia polaczony, a ani IE, ani GG nie moga sie polaczyc, pingi nie smigaja. W ogole nawet z loklnym ip 192.168.... nie moge sie polaczyc :(
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline ciesiel

• *
  • 80
  • Sprzęt: Motorola Moto G 2nd gen.
« Odpowiedź #85 dnia: Lipiec 09, 2007, 20:21:26 »
A ja po dzisiejszym update w swoim 636N do WM6 jestem więcej niż zadowolony - działa mi wreszcie bez problemów Wi-Fi w sieci z wpk2 i ogólnie wszystko szybciej śmiga...
To nic, że praktycznie wszytko musiałem przeinstalować (AM4 przy instalacji nawet się nie pluło z licencją) - tak więc ze swojej strony (przynajmniej dla tego modelu) polecam upgrade :)

*

Offline matthiasgor

• 368
« Odpowiedź #86 dnia: Lipiec 09, 2007, 20:43:26 »
Mam kolejny problem, po skonfigurowaniu Wi-Fi, programy mi nie widza polaczenia.

Siec jest dostepna i jestem z nia polaczony, a ani IE, ani GG nie moga sie polaczyc, pingi nie smigaja. W ogole nawet z loklnym ip 192.168.... nie moge sie polaczyc :(

Po dwoch HR siec ruszyla, tyle dobrego :)
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline JackDeJack

• 45
  • Sprzęt: Asus A696 + GoodRam 4GB
« Odpowiedź #87 dnia: Lipiec 09, 2007, 20:47:31 »
Dzwonilem dzis do Asusa mozliwy downgrade do wm5 w sewisie :)

Znaczy gdzieś w Wawie da się zrobić ? Pytanie ile za taką usługę ?
Przejadę się z chęcią :)
JackDeJack

« Odpowiedź #88 dnia: Lipiec 09, 2007, 21:27:33 »
mam problem z tym updatem w 639 pokazuje mi The upgrate file is not suitable for your PDA, czy należy wcześniej szczyscić karte? Nadminiam że mam dobrą wersję
asus 639+WM 6.0

« Odpowiedź #89 dnia: Lipiec 09, 2007, 21:57:58 »
Po dwoch HR siec ruszyla, tyle dobrego :)

Dwa pytania odnośnie A636N:
- możesz sprawdzić i powiedzieć ile pamięci  RAM zostaje wolnej po restarcie A636N? Zależy mi na pamięci, ponieważ odpalam dużo programów i nie chciałbym aby się pogorszyło. Teraz mam i tak jedynie 34MB...
- Czy udało się wygrać z problemem stringu do połączenia modemowego? Internetu przez telefon to bardzo nie chcę stracić...