WM6 w Asusie

• 480 Odpowiedzi
  • 155982 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: WM6 w Asusie
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 05, 2007, 23:13:30 »
Bo to nie jest PL. dla P535 nie ma wersji PL jeszcze. Trzega kombinowac jak Longu np :)

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 05, 2007, 23:15:05 »
Już nie moge sie doczekac na update do A639, coś się asus  ociąga  ::)
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 05, 2007, 23:15:27 »
nie wiem dlaczego czekacie na oficjalną jak ona już przecież jest
Hmm, a gdzie można znaleźć oficjalną wersję WM6.0 PL dla P535?
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline mabull

• 19
  • Sprzęt: Asus A696
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 05, 2007, 23:20:09 »
Zainstalowałem WM6 na A696,  chodzi szybciej ale jednej rzeczy nie mogę znaleźć: zdalnego pulpitu. Czy u was jest on czy nie ?

« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 06, 2007, 08:38:03 »
Zainstalowałem WM6 na A696,  chodzi szybciej ale jednej rzeczy nie mogę znaleźć: zdalnego pulpitu. Czy u was jest on czy nie ?

Nie, nie ma :(
Miałem nadzieje, że w tej wersji nie występuje problem z przypominajkami, ale jednak się myliłem :(
Już po godzinie znikneły wszystkie ikony na dolnym pasku z wyjątkiem tej od BT, a Ekran nie chciał się odświeżać (po rozwinięciu i zwinięciu Menu na ekranie pozostawały jego resztki) Taki babol był też w wersji WM5. Po pewnym czasie nie pomagał już nawet soft reset, musiałem znaleźć inne rozwiązanie. Co najistotniejsze - poza synchronizacją z komputerem kalendarza i kontaktów oraz reszty standardowo synchronizowanej, nie zainstalowałem żadnego softu (No, poza nieudana instalacją AM4 z powodu blokady instalacji)
Totalna porażka. I znów główna cecha Kieszonkowego Cyfrowego Asystenta, czyli przypominanie o ważnych spotkaniach itp, nie działa :(
Hm, czy to możliwe, że to problem z AM? Raczej wątpię, na anglojęzycznych forach też o tym piszą a AM nie uzywają..
Ktoś ma jakieś sugestie rozwiazania tego problemu?

« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 06, 2007, 09:24:20 »
No i zainstalowałem sobie WM6 PL na A696, jakoś nie widzę żeby chodził szybciej, przy czym używam go tylko jako czytnika ebooków i navi dla QUE (na rowerze) przynajmniej na razie.
Chwilowo deszczowo, ale zobaczę później czy na WM6 też tak dobrze baterię trzyma, bo wcześniej ze startowym 90% stanem baterii po 3 godzinach jazdy bez wyłączania ekranu (tylko podświetlenie na 0 po 2 minutach) i włączonym GPSProxy i QUE na max speed stan baterii spadł tylko do 60%, czyli jak dla mnie znakomicie.

« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 06, 2007, 10:31:15 »
A co z aktualizacja na A636 beda robic czy juz olali uzytkownika z rocznym stazem ??

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 06, 2007, 11:38:51 »
A co z aktualizacja na A636 beda robic czy juz olali uzytkownika z rocznym stazem ??

Darmowej aktualizacji nie będzie ale może będzie można kupić.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline lenyyy

• 44
  • Sprzęt: kiedyś Asus 636 i 535, potem HD2, teraz Omnia I
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 06, 2007, 13:06:02 »
Przy okazji Panowie,
gdzie znajdę instalkę WM5 PL na wszelki wypadek  ;D ??

*

Offline JackDeJack

• 45
  • Sprzęt: Asus A696 + GoodRam 4GB
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 06, 2007, 14:38:02 »
Przy okazji Panowie,
gdzie znajdę instalkę WM5 PL na wszelki wypadek  ;D ??

I tu bida Panie :(
JackDeJack

*

Offline Ziemniaq

• *
  • 66
  • Sprzęt: ASUS A639
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 06, 2007, 14:43:56 »
Gdzieś wyczytałem że: "nie ma powrotu" do WM5

Ziemniaq
Oficjalny Dżemowy Fan Club
"Skazani na Bluesa"

*

Offline bieniok

• 22
  • Sprzęt: Asus 696+kingston 2.0 GB
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 06, 2007, 14:56:22 »
Gdzieś wyczytałem że: "nie ma powrotu" do WM5

Ziemniaq

jest na stronie Asusa informacja ze nie ma powrotu do wm5

*

Offline mabull

• 19
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 06, 2007, 19:01:28 »
Więc tak od supportu Asusa dostałem następująca odpowiedz w sprawie mobilnego zdalnego pulpitu: "Drogi Kliencie, niestety ta funkcja nie jest dostępna "
Zuważyłem też następujące problemy: zatrzymanie wszystkich programów w zakładce uruchomione programy powoduje zamknięcie wszystkich programów lecz wyjście z tej zakładki nie jest już możliwe. Naciśnięcie zamknięcia zakładki powoduje że najpierw znika krzyżyk a potem zwis i operacje kończymy restartem, drugi problem to taki jak zamykamy jeden program to wywala choć nie zawsze komunikat o błędzie shella i wykonuje się restart. Brawa dla Asusa prawie jak bez błędów.................... Ciekawo co mnie jeszcze czeka ?? Szczerze żeby było to możliwe wrócił bym do WM5.0. Czy ktoś ma podobne problemy ?   
Napisane: Lipiec 06, 2007, 18:42:48
Do ostatniego postu: zauważyłem, że zwis następuj po zamknięcie czegoś takiego jak desktop w uruchomionych programach. Czy ktoś może wie co to jest ?
Napisane: Lipiec 06, 2007, 18:48:27
Co do błędu shella dalsze informacje: ten błąd jest wykonywany w następujacych warunkach: wchodzimy w zakładkę programy, pojawia się ona w uruchomionych programach, próba zatrzymania powoduję wygenerowanie następującego błędu: shell (w powłoce wystąpił nie obsługiwany błąd Podjęto próbę ponownego uruchomienia powłoki) naciśnięcie OK powoduje restart systemu

*

Offline oleey

• *
  • 52
  • Sprzęt: Asusik A696
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 06, 2007, 19:08:23 »
Potwierdzam spostrzeżenia kolegi mabull. U mnie to samo pojawiło się po instalacji Inclose Mobile (task manager).

*

Offline Petey

• 27
« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 06, 2007, 22:38:00 »
Czyli wniosek jest jeden - jezeli ktos potrzebuje miec sporo aplikacji lepiej nie upgradeowac do wm6? PDA potrzebny mi jest do nauki i jezeli szostka takie babole wali i ew slowniki nie bylyby z nia kompatybilne (na stronach producentow ani slowa) to pozamiatane. Zeby chociaz mozna bylo wrocic do wm5...

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #45 dnia: Lipiec 07, 2007, 13:08:23 »
Niestety jak na razie WM6 to porażka. U mnie też się wiesza często i wyskakuje błąd Shell.
Poza tym mam uruchomiony program desktop (co to jest?) i przy próbie zamknięcia system się wiesza  :'(
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline mabull

• 19
« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 07, 2007, 17:29:52 »
Zgłosiłem wszystko do Asusa zobaczymy co odpowiedzą

« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 07, 2007, 21:42:02 »
(...) próba zatrzymania powoduję wygenerowanie następującego błędu: shell (w powłoce wystąpił nie obsługiwany błąd Podjęto próbę ponownego uruchomienia powłoki) naciśnięcie OK powoduje restart systemu

U mnie dość podobnie, choć czasami Desktop sie da zamknąć - nie można wtedy wrócić do "Dzisiaj" poprzez Menu Start. Inne programy działają, ale bardzo wolno. Restart jest więc i tak konieczny.
Za to u mnie pojawia się jeszcze inny babol i to już raczej bardziej poważny:
Często po obudzeniu urządzenia system ma problem z identyfikacja karty SD (Kingston SD 2GB): podaje nieprawidłowo jej rozmiar, lub ilość wolnego miejsca i nie widać zawartości niektórych folderów na karcie lub widać foldery, ale żadnych plików. Karta sprawna - działa w innych urządzeniach. Jeśli ten babol akurat wyskoczy, to oczywiście jest większa tendencja do wieszania się i resetu. Zauważyłem to przypadkiem próbując zsynchronizować urządzenie z Windows Media Playerem na PC. Ciągle identyfikował ją jako nową kartę. Leczeniem jest wyjęcie i włożenie karty z powrotem w trakcie pracy urządzenia, lub reset.
Uznaję to za kompletną porażkę. Najgorsze, że nie mogę wrócić do WM5 i oddtworzyć systemu z kopii :(
Totalna klapa! Czy u kogoś pojawiają się podobne cyrki?

*

Offline bieniok

• 22
  • Sprzęt: Asus 696+kingston 2.0 GB
« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 07, 2007, 22:10:43 »
U mnie dość podobnie, choć czasami Desktop sie da zamknąć - nie można wtedy wrócić do "Dzisiaj" poprzez Menu Start. Inne programy działają, ale bardzo wolno. Restart jest więc i tak konieczny.
Za to u mnie pojawia się jeszcze inny babol i to już raczej bardziej poważny:
Często po obudzeniu urządzenia system ma problem z identyfikacja karty SD (Kingston SD 2GB): podaje nieprawidłowo jej rozmiar, lub ilość wolnego miejsca i nie widać zawartości niektórych folderów na karcie lub widać foldery, ale żadnych plików. Karta sprawna - działa w innych urządzeniach. Jeśli ten babol akurat wyskoczy, to oczywiście jest większa tendencja do wieszania się i resetu. Zauważyłem to przypadkiem próbując zsynchronizować urządzenie z Windows Media Playerem na PC. Ciągle identyfikował ją jako nową kartę. Leczeniem jest wyjęcie i włożenie karty z powrotem w trakcie pracy urządzenia, lub reset.
Uznaję to za kompletną porażkę. Najgorsze, że nie mogę wrócić do WM5 i oddtworzyć systemu z kopii
Totalna klapa! Czy u kogoś pojawiają się podobne cyrki? 

Potwierdzam mam to samo co ty :(

Ps: jak wywalilem resco to jak narazie wszystko dziala czekamy co bedzie dalej
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2007, 22:17:33 wysłana przez bieniok »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 07, 2007, 22:32:16 »
U mnie też czasami nie widać wszystkich plików i katalogów na karcie!!
Ogólnie wszystko się uruchamia wolniej a nie szybciej jak niektórzy piszą.

*

Offline JackDeJack

• 45
  • Sprzęt: Asus A696 + GoodRam 4GB
« Odpowiedź #50 dnia: Lipiec 07, 2007, 22:36:05 »
Cieszyłem się jak dzieciak z tego WM6 i teraz cieszyłbym się jeszcze bardziej z powrotu do WM5.
Jak to mówią: "lepsze jest wrogiem dobrego"

Do rzeczy.
Przy próbie zamknięcia przy pomocy AsusStatus Desktop - zwis i reset. Nie wspominam że bardzio użyteczne zamknij wszystkie programy daje zwisa i reset (szkoda fatygi i klikania i teraz wciskam rysik w dziurę).
Po otwarciu START/Programy i próbie zamknięcia przy pomocy AsusStatus (bez zamykania desktop) błąd powłoki Shell i restart.
Cuda z kartą - myślałem że to brak Patcha SDHC - po zainstalowaniu jescze gorzej bo karta nie działa nawet po włożeniu i wyjęciu (Igo się wysypuje z błędem hardware).

Czekam na szybkiego patcha :(
JackDeJack

*

Soovek

« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 07, 2007, 22:42:13 »
Coś im ten WM 6.0 nie wyszedł :P

*

Offline marko_wroclaw

• 9
  • Sprzęt: Asus A636N + Transcend 4GB 150x + 2GB, 1GB, 512MB Kingston 50x oraz Nokia E50 + micro SD 512MB Kingston
« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 08, 2007, 00:42:45 »
Hmm, czyli zaczyna się, psioczenie jak na viste :D Moze i to dobrze zę dla 636N nie ma? :D przynajmniej nie kusi :)

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 08, 2007, 01:06:58 »
Ja na swoim P535 nie mam takich problemów, o których piszecie ;-) Aha i mam zdalny pulpit ;-) Także w przypadku mojego modelu udał im się WM6 i jestem zadowolony.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline mabull

• 19
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 08, 2007, 09:20:20 »
Jednym słowem Asus dał ciała dla A696 z WM6. Przecież jest to jeden i ten sam system, a na A535 jest zdalny pulpit i nie ma problemów jak kolega nam donosi. Moim zadaniem totalna klapa. I co teraz seria patchy, przecież to jest bez sensu. Mogli tego WM udostępnić miesiąc później ale bez tych rewelacji.

*

Offline oleey

• *
  • 52
  • Sprzęt: Asusik A696
« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 08, 2007, 09:24:53 »
Potwierdzam babol z kartą SD. U mnie (czy z patchem czy bez) raz pokazuje 0MB wolnego, raz 1MB. Karta Kingston 512MB, prawie pusta (tylko AM).

A co do procesu Desktop (widać czasami też proces Programy) to powinien być ukrywany przez system.

No cóż, może nowa funkcja Windows Update ściągnie niebawem coś ciekawego.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 08, 2007, 11:36:07 »
Ponieważ chcę kupić Asusa A696 chciałbym się upewnić, czy dobrze zrozumiałem - karta nie większa niż 2GB jest potrzebna tylko do upgrade'u? Czy potem w WM6 można stosować kartę większą - chciałbym kupić 4GB? Wprawdzie na razie na WM6 przechodzić nie zamierzam, ale pewnie jak go trochę poprawią, to będę robił upgrade, a kartę 2GB mogę na ten czas pożyczyć.

*

Soovek

« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 08, 2007, 12:12:18 »
Kup 4 GB zwykłego będziesz zadowolony.

*

Offline slupek

• 43
  • Sprzęt: Galaxy S (GT-i9000), Asus A696
« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 08, 2007, 12:41:59 »
Do upgrade do WM 6 będziesz potrzebował karty do 2GB max, ja sobie kupiłem 1GB za 30zł  - oczywiście pożyczyć też możesz :)

*

Offline jan45

• 3
  • Sprzęt: ASUS A636N
« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 08, 2007, 14:09:40 »
A jednak jest do A636N !