Przyszedl asus z servisu...

• 7 Odpowiedzi
  • 1603 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przyszedl asus z servisu...
« dnia: Lipiec 29, 2007, 02:08:26 »
... i wlasnie, mialem wymieniany wyswietlacz i tu moje pytanie, mogli wstawic jakis inny albo nieoryginalny? folia ktora byla teraz rozni sie od tej ktora zrywalem jak kupilem. Gdy latam rysikiem po wyswietlaczu mam wrazenie ze jakos nie tak z tym wyswitlaczem tzn jakby sam sie zatrzymuje rysik, czuje opory. To tylko moje takie widzimisie bo dawno jego w rekach nie mialem czy moze jednak cos nie tka mzoe byc? Jak u was jest z odbijaniem swiatla, chodzi mi o poblask

*

Offline swistak87

• 345
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Odp: Przyszedl asus z servisu...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2007, 10:05:36 »
Wiesz, możliwe jest wszystko.
Jedyne co mogę Ci powiedzieć, to to, że jeśli robiłeś w autoryzowanym serwisie to prawdopodobieństwo wystąpienia takiej sytuacji jest możliwie jak najbliższe zeru.

Weź też pod uwagę to, że czasami np. zmieniają się nieznacznie jakieś szczegóły techniczne przy produkcji poszczególnych komponentów.
Niektórzy producenci też czasami zamawiają takie same części u dwóch różnych producentów.
Stąd mogą wynikać jakieś różnice.
Pozdrawiam,
Świstak

*

Offline mpm

• 39
  • Sprzęt: WM6@A696
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2007, 13:23:00 »
... i wlasnie, mialem wymieniany wyswietlacz i tu moje pytanie, mogli wstawic jakis inny albo nieoryginalny? folia ktora byla teraz rozni sie od tej ktora zrywalem jak kupilem.

Dwa dni temu rowniez odebralem sprzet z serwisu (Orika, Wroclaw). Typowa usterka w A632N - rozkalibrowywanie sie - i typowa naprawa - wymiana plyty glownej i wyswietlacza. I rowniez zdziwilem sie, gdy w opisie wykonanej naprawy byla "wymiana LCD", a na pokecie ktory odbieralem byla naklejona ta sama folia z ktora go oddawalem. Poprosilem kierownika serwisu o wyjasnienie - "wyswietlacze przychodza do nas [z Asus'a] BEZ jakiejkolwiek foli i dlatego naklejamy te co byly [jesli byly]" uslyszalem, w kazdym razie na pewno nie jest to taka sama folia jak na fabrycznie zakupionym pokecie. Ile w tym prawdy, to chyba tylko sam Asus wie - ja to po prostu przyjalem do waidomosci...

*

Offline swistak87

• 345
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 29, 2007, 13:27:48 »
No ja też przy swojej wymianie wyświetlacza w Wizardzie, przeprowadzonej w CRC, oddałem telefon z Brando, i dostałem z powrotem Brando, natomiast widać, że była przekładana.
Pozdrawiam,
Świstak

*

gch10

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 29, 2007, 13:49:13 »
Moją folię też przekładali do nowego LCD  :ok:

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 31, 2007, 01:04:04 »
W ORIKA Wrocalw robilem, nie ma juz oczym gdybac, najwazniejsze, ze dziala, a to ze jestem wybredny to juz inna sprawa. Poprostu moje wrazenie jest takie ze mam nieoryginalny wyswietlacz, ale i tak sie ciesze bo ja go rozwalilem w ramach gwarancji mi wstawili nowy ;D

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 01, 2007, 20:14:10 »
jak kupujecie nowego asusa to folia zchodzi na obudowe ! czyli wniosek jet prosty jest nakładana po złożeniu pda przed pakowaniem do kartonów

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 08, 2007, 16:10:28 »
wydaje mi sie ze nie ma czegos takiego jak nie orginalny wyswietlacz ASUS, to nie jest rynek samochodowy gdzie sa czesci OEM oraz podrubki, dlatego tak trudno dostac wyswietlacze poza serwisem Orika