WiFi w a696

• 4 Odpowiedzi
  • 1249 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WiFi w a696
« dnia: Lipiec 23, 2007, 00:58:44 »
Witam.Po raz pierwszy chciałem użyć mojego A696 dla połączenie przez wifi i..nie wiem jak to zrobić co trzeba ustawić by działało?

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Odp: WiFi w a696
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2007, 10:32:46 »
Witam.Po raz pierwszy chciałem użyć mojego A696 dla połączenie przez wifi i..nie wiem jak to zrobić co trzeba ustawić by działało?

Troszeczkę za mało informacji, do czego chcesz się podłączyć? Własny router/hotspot/itp.
Na pewno musisz załączyć kartę wifi, po wykryciu danej sieci połączyć się z nią, wpisać ewentualne hasła do zabezpieczeń np. WEP, i to wszystko co należy zrobić.
Kwestią dalszą jest to do czego się łączysz, jeżeli łączysz się do obcej sieci może być wymagana autoryzacja po adresie MAC - powiadomić admina.  Np. do  Liveboxa z TP musisz dopisać MAC swojego Asusa. Możliwości jest wiele.

*

Offline Navygator

• 12
  • Sprzęt: ASUS 525, WM5, 2GB Kingstone
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2007, 12:35:05 »
Witam
Mam inny model pda ale tak czy inaczej, korzystam z liveboxa i jedyną czynnością jak muszę zrobić po włączeniu wifi jest wpisanie hasła WEP które jest dołączone do neoostrady. Urządzenie łączy się samo wyszukując najbliższego sygnału. Teoretycznie jeżeli np net na mieście jest ogólnie dostępny to po włączeniu wifi powinien automatycznie sam się połączyć.
Peace

*

Offline taurus01

• *
  • 62
  • Sprzęt: Asus A696 + Kingston SD 1GB + TRANSCEND SD 4 GB x150
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 31, 2007, 13:03:26 »
witam

jesli jest to twoje pierwsze podejscie do WiFi to moze lepiej abys zaczal od polaczenia z jakims darmowym punktem dostepowym w twoim miescie.
takie polaczenia sa nie zabezpieczane i w zasadzie a696 laczy sie z nimi automatycznie po wlaczeniu uslugi WiFi.

podales za malo informacji o tym w jaki sposob chcesz sie polaczyc. Musisz sprecyzowac charakterystyke polaczenia.

pozdrawiam

*

Soovek

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 31, 2007, 16:34:39 »
Proponuje zacząć od przeczytania instrukcji.
ZAMYKAM