Voip na A696

• 6 Odpowiedzi
  • 1536 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Voip na A696
« dnia: Listopad 16, 2007, 17:18:35 »
Witam.....właśnie dołączyłem do grona szczęśliwych posiadaczy A696...pozdrawiam :party: ---hm....no....i.......właśnie no ..... zjadam :E kombinując jak za pomocą tego urządzona ko zystac z Voipa (mam Livebox'a z Tp ) ..................czy jest na to jakaś rada ????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

Odp: Voip na A696
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 22, 2007, 21:46:54 »
Polecam program Fring www.fring.com Jeżeli masz konto sip to możesz je w prosty sposób skonfigurować w tym programie i dzwonić Asusem 696 przez voip za każdym razem kiedy będziesz miał internet. Dodatkowo fring obsługuje skypa i icq i inne i masz tylko jedną listę kontaktów. Jak byś miał kłopoty z zainstalowaniem to napisz maila. Nie wiem tylko czy livebox pozwala wybrac dowolnego operatora voip poza tpsa.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 07, 2007, 12:48:53 »
Używam voipa bez problemów. Asus 696 WM6. Odinstalowałem Fringa i teraz używam programu SJphone www.sjlabs.com
Mam konto na www.voipbuster.com oraz www.voipcheap.com - rozmowy do Polski na stacjonarne za free. Mam też numer telefonu na voipbusterze bo kiedyś dawali za darmo. Działa w dwie strony. Jzeżeli asus jest w internecie to ja mogę dzwonić i do mnie mogą dzwonić. Numery telefonów trzeba wpisywać w formacie międzynarodowym. Na komórki jest nieco drożej niż z komórki ale z zagranicy cena taka jak z Polski...
Konfiguracja prosta.

*

Offline lukasz.s

• 27
  • Sprzęt: Asus A696 WM6.0 + 8GB SHDC
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2007, 22:58:54 »
Pozwolę sobie na drobny OT, ponieważ interesuje mnie, to co Kolega napisał o programie VoipCheap. Czy rzeczywiście rozmowy z niego są za darmo, czy też może na koszt abonenta lub jakiś inny ukryty haczyk? Strona podaje, że za darmo jest maksymalnie 300 minut na tydzień, ale podchodzę do tego trochę sceptycznie. Fakt, że po zainstalowaniu programu i wybraniu numeru stacjonarnego dzwoni bez problemu.

Czy ktoś już korzystał dłużej i sprawdzał jak to wygląda w praktyce?

Dziękuję, pozdrawiam.
Łukasz.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 22, 2007, 01:50:02 »
sprawdzałem :) z voipcheap ... wplacacie 10 euro raz na 90 dni i macie darmowe rozmowy ze stacjona + 10 euro do wykorzystania na komy itp :]

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2007, 20:33:02 »
mam asus 696 i nie mogę zainstalowac programu SJphone wyskakuje mi komunikat nie jest prawidłowa aplikacja

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 30, 2007, 15:32:19 »
sprawdź czy masz wesję na pda czy przypadkiem nie na pc.