uszkodzony asus a639 podczas aktualizacji do WM6

• 3 Odpowiedzi
  • 1494 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

uszkodzony asus a639 podczas aktualizacji do WM6
« dnia: Sierpień 12, 2007, 21:25:03 »
Witam wszystkich posiadaczy asusa A639. Jestem posiadaczem takich dwóch egzemplaży z windows mobile 5. Obecna oferta asusa, jak wszyscy doskonale wiedzą umożliwia darmową aktualizację do WM6. Tak też próbowałem zrobić i tym mały problem. Na jednym z nich wszystko przebiegło bez najmniejszego problemu, instalacja zakończyła się sukcesem. Natomiast z drugim juz nie poszło tak łatwo. Mianowicie: podczas aktualizacji wystąpił błąd odzczytu z proźbą o wyciągnięcie karty i ponowne jej włożenie by ponowić aktualizacje. Niestety nic to nie pomogło, palm po prostu sie zawiesił i przestał reagować na jakiekolwiek próby wznowienia tej aktualizacji. Nie reagował nawet na próbę wyłączenia go manualnie przyciskiem wł/wył. Ostatecznie byłem zmuszony wyciagnąć baterie, gdyż nic innego mi nie pozostało. Następnie po włączeniu go ponownie pokazał się tylko ekran startowy(niebieskie tło z napisem asus) i palm znowu sie zawiesił i jedynym sposobem na jego wyłączenie było znowu wyciągniecie baterii. Oczywiście próbowałem także restartów, na to palm reagował ale wszystko kończyło sie ciągle na ekranie startowym i tak jest do tej pory. Dodam jeszcze że obydwa palmy zostały zakupione w tym samym sklepie, w tym samym czasie wraz z kartami z tą samą wersją windowsa, polską wersją językową, a palm który uległ uszkodzeniu aktualizowany był jako drugi z kolei, wiec nie ma mowy o jakielkolwiek pomyłce z mojej strony.
Nie bardzo wiem co moge teraz zrobić??? Czy można go jeszcze jakoś uratować bez ingerencji serwisu?
Za pomoc z góry dziekuję!!!

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
Odp: uszkodzony asus a639 podczas aktualizacji do WM6
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 12, 2007, 22:25:42 »
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline piteron

• *
  • 99
  • Sprzęt: 639
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 12, 2007, 22:37:34 »
a prubowałes Hard reset

*

Soovek

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2007, 01:37:06 »