Najpierw to witam na forum. Jestem swiezynka z pierwszym PPC w zyciu.
Wiem, ze nie jest mile widziane, na forach dyskusyjnych, jak ktos zaklada konto aby zadac durne pytania, nie mniej przewachlowalem tematy wzdluz i wszerz i nie na wszystkie pytania znalazlem odpowiedzi a na czesc chcialbym sie upewnic. Wiec po kolei.
Urzadzenie jak w temacie - A696, WM6.0, mam wgrane latki jakie tu znalazlem (A6X6_SDHC, A6X6_LCD_V2, A6SXN_SD - dokladnie w takiej kolejnosci), zrobilem tez wpis do rejestru (zmiana na 256 i disablepower cos tam). Uff..
Znikajacej karty nie bede poruszal, bo rzeczywiscie wczesniej znikala, ale po wgraniu tych latek chyba nie - nie wypowiadam sie, bo PPC mam 2 dni, wiec ciezko powiedziec. ; )
1. Sluchawka BT i nasz A696. Jak znalazlem w watku:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=77585.0na razie chyba nie ma rozwiazania (mam ten sam problem - sparowane urzadzenia, ale brak potrzebnych uslug w menedzerze uslug BT). Probowalem z dwoma sluchawkami: Plantronics 640x oraz Jabra 135.
Jednak odpowiedzi jest niewiele, i moze ktos to rozgryzl? Watek o problemach z jakoscia przez Skype na A63x ma wiele wpisow a przeciez to praktycznie takie same urzadzenia. Najwidoczniej czegos prakuje softowi A696 i moze ktos, cos wie.
2. Rozpoznawanie pisma - czyli alternatywne metody wprowadzania niz klawiaturka. Znalazlem to:
http://www.baseciq.org/blog/385.html (zreszta w ktoryms z watkow na tym forum), ale oczywiscie nei dziala - inaczej bym nie pytal.
Plik z wpisem do rejestru jest... ale nie wiem jak to zrobic ; ) Mam i TC i PHM i TRE i tylko w jednym jest opcja importu pliku, ale jak klikam to pojawia sie okienko wpisane i... nic sie nie dzieje. Wpisow tam gdzie byc powinny nie ma. Wreszcie wpisalem te klucze recznie - ale bez zmian.
Wiec pytanie - udalo sie komus uruchomic na A696 wpisywanie odreczne? Jesli tak to jak (dla n00ba)
3. Mam wersje trialowa Pocket Heroes. Aby w ogole zadzialalo musialem wgrac jakas latke Cannes - cos takiego. Po niej ekran potrafi sie krecic dookola, ale da rade sobie z tym poradzic. PH dziala. No to wgralem Pocket UFO - dupa. Wyczytalem, ze latka cannes moze sprawiac problemy i trzeba na powrot lcd_v02.
Czy mam rozumiec, ze aby moc grac w obie gry mam wachlowac latkami w kolko? Toz to obled.... Nie ma jednej porzadnej poprawki/rozwiazania tego problemu?
4. Usypianie Asusa. Tak, instrukcje czytalem, ale jakos tego nie wychwycilem. Znalazlem 4 sposoby na wylaczenie ekranu:
- odczekac minute - chyba usypia - mozna go obudzic klawiszem bo ekran zostaje wylaczony
- przesunac guzik u gory - tylko blokuje guziki i ekran - urzadzenie dalej jest wlaczone
- na 2 sek POWER - zasypia
- na 5 sek POWER - wylacza sie.
I teraz pytanie - czy odczekanie tej minuty jest rownoznaczne z wcisnieciem POWER na 2 sek? Jednym slowem, w czasie normalnego korzystania wystarczy go odkladac jak jest i urzadzenie po samoisntym zasnieciu bedzie pobierac minimalne ilosci energii?
5. ActiveSync.... ale z Vista! Ogolnie dziala to cale centrum czegos tam, nie mniej tylko po kabelku. Czy ktos wie jak to to polaczyc przez wifi lub BT? Opis dla BT sie nie sprawdza bo po pierwsze to Centrum nie ma takich opcji jak ActiveSync dla XP a po drugie w PPC po wybraniu konfiguracji AS przez bluetooth nic sie nei dzieje.
6. Jak odnalezc sie (i czy jest to w ogole mozliwe) w LANie? Mam wifi - Internet jest, strony sie wgrywaja. Jednak czy da sie jakos przesylac pliki przez wifi pomiedzy komputerami a PPC w LANie? Np udostepnic jaki katalog w PPC aby mozna bylo tam wgrywac z poziomu innych PCow. Mozliwe to to?
7. TotalCommander, dzial ftp. Ladnie laczy sie z jakims zewnetrznym serwerem, przeglada pliki ale jak tylko probuje jaki zaimportowac ew wyslac to natychmiast TC sie zamyka. Ktos wie o co biega?
Ufff, chyba to tyle, jak cos sobie jeszce przypomne, to napisze w kolejnym poscie, gdyz edycji posta i tak nikt nie zauwazy ; )
Oczywiscie nie oczekuje odpowiedzi na wszystkie pytania, ale fajnie by bylo chociaz na kilka. Spisalem wszystko w jednym aby smiecic jak najmniej.