Niestety na testy z prawdziwego zdarzenia, nie było czasu z mojej strony, ani chęci ze strony Asusa.
Ogólnie co mogę napisać - uchwyt jest w zasadzie identyczny jak ten bez TMC. Jednyna różnica, to to, ze jest minimalnie grubszy - 1-2mm. PDA siedzi w nim idealnie, i w zasadzie wszystko na plus. W komplecie z uchwytem dostajemy antenkę na dwóch przyssawkach, którą podpinamy ze strony przeciwnej do zasilania. Niestety nowa wersja Destynatora 6.1 nie chciała działać poprawnie z uchytem - co chwilę dostawałem informację, że jest brak sygnału GPS, a na podglądzie widocznych satelitów sygnał zanikał w pewnych bliżej nie określonych odstępach czasu. Pomagała tylko zmiana uchwytu.
W domu wgrałem na PDA oporogramowanie dostarczane wraz z płytami instalacyjnymi... i wszystko zdaje się być OK. Także teraz musi się znaleźć okazja do wypadu za miasto i potestowania PDA w zestawie z uchwytem TMC.
Oczywiście już szykuję maila do Destinatora, z opisem problemu, który mam nadzieję zostanie szybko usunięty.
dodano 16/02/2007Niestety uchwyt nie działa - nikt nie wie co jest, z Asusem na czele, aczkolwiek wg sprzedawcy tego uchwytu, gdzieś na forum dotarł do info, że Asus coś robi w tej kwesti - także póki co niewypał, i odradzam kupno. Jak się coś zmieni, podzielę się info, i testem z prawdziwego zdarzenia