TMC do Asusa A636N

• 13 Odpowiedzi
  • 2263 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nieboraku

• **
  • 219
  • Sprzęt: Asus A636N plus KINGSTON 2GB EP, Destinator 6 TS
TMC do Asusa A636N
« dnia: Styczeń 03, 2007, 13:31:50 »
Czy ktoś coś słyszał o TMC od GNS w formie uchwytu do Asusa A636? Bo dziś spotkałem się z dość ciekawą informacją, że coś takiego istnieje i to w dodatku w bardzo przystępnej cenie (w porównaniu z innymi TMC), ale czekam na dalsze info. Ktoś się podzieli wiedzą jakąś?
Z tego co wiem, to ten TMC to wersja od Mio350/550 przystosowana właśnie do naszych asusików.

EDIT

No więc okazało się, że jest to produkt Asusa, a nie GNSa, no i jest to fajna zabawka - kosztuje 299pln, antena jest wbudowana w obudowę, także zero ciągniecia antenek i dodatkowych kabli - wymieniamy tylko uchwyt i już się cieszymy TMC.
A tutaj linka do sklepu który tym będzie handlował.

*

Offline b707

• **
  • 211
Re: TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 03, 2007, 15:19:28 »
Cytat: "nieboraku"
Czy ktoś coś słyszał o TMC od GNS w formie uchwytu do Asusa A636? Bo dziś spotkałem się z dość ciekawą informacją, że coś takiego istnieje i to w dodatku w bardzo przystępnej cenie (w porównaniu z innymi TMC), ale czekam na dalsze info. Ktoś się podzieli wiedzą jakąś?
Z tego co wiem, to ten TMC to wersja od Mio350/550 przystosowana właśnie do naszych asusików.

EDIT

No więc okazało się, że jest to produkt Asusa, a nie GNSa, no i jest to fajna zabawka - kosztuje 299pln, antena jest wbudowana w obudowę, także zero ciągniecia antenek i dodatkowych kabli - wymieniamy tylko uchwyt i już się cieszymy TMC.
A tutaj linka do sklepu który tym będzie handlował.

Qde ciekawe jak się z samym dostepem TMC w polsce... Kiedys może sobie kupie :D

*

Soovek

TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 03, 2007, 21:45:30 »
O inteligentna propozycja i cena przystępna. Jak ktoś to kupi i wypróbuje to jestem drugi :D

*

Offline begus

• *
  • 63
TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2007, 09:47:35 »
W Niemczech można to jeszcze taniej kupić za niecale 60 Euro (~230PLN)

http://web.hoh.de/hoh/(S(z4tq0qa4vptuxb45lzzckmyb))/default.aspx?TY=item&ST=1&IT=12614&CT=1573

*

Offline nieboraku

• **
  • 219
TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2007, 11:07:32 »
W Niemczech to możesz to kupić nawet za 52 Euro, ale - dochodzi jeszcze koszt przesyłki - standardowo widziałem cenny za przesyłkę 6.5-10 euro w Niemczech, ale ile do Polski, czy to co mnie bardziej interesuje do GB, nie mam pojęcia - na moje maile nie ma odpowiedzi. 70 euro jak dla mnie jest maksymalną kwotą, bo chodzi tu też i o gwarancję - niby nie ma się co zepsuć, ale...

A co do przetestowania - bardzo się zdziwiłem, ale ten uchwyt z TMC jest dostępny jakoś od końca października. Szukałem o nim info, ale większość jest po niemiecku, a mnie ten język średnio pasi. Znalazłem też kilka info na forum asusa tutaj , także już jakieś wnioski można wysnuć.
Osobiście ja w to wchodzę, razem z Destynatorem 6 w wersji TrafficSam, bo Desti daje dożywotnią licencję na płatne TMC w GB/D/F. Także niedługo będę testował :)

*

Soovek

TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 04, 2007, 11:15:45 »
Jak przetestujesz i znajdziesz troszkę czasu to napisz jakąś recenzję.
Pozdrawiam

*

Offline nieboraku

• **
  • 219
TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 04, 2007, 12:05:40 »
Nie ma sprawy - na pewno się podzielę informacjami i przemyśleniami - na razie próbuję to kupić gdzieś, niekoniecznie w Polsce...

I tu mam pytanie - jeśli kupuję artykuł w Niemczech i chcę by mi go wysłano do GB, rozumiem, że żadnych dodatkowych VATów, opłat (oprócz przesyłki), ceł i innych dupereli nie płacę, bo kraje te są w EU?

*

Soovek

TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 04, 2007, 12:08:58 »
Jeśli przesyłasz gift to żadnego cła nie płacisz.
Tylko nie wiem jak jest z gwarancją, czy jest na EU czy tylko w Niemczech.

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 04, 2007, 12:35:31 »
Nie ma zadnego znaczenia czy to gift czy sprzedaz/zakup, cla nie ma. W cene masz oczywiscie wliczony vat  kraju sprzedajacego.
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline b707

• **
  • 211
TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 04, 2007, 15:23:25 »
Dobra ale czy ktos wie czy TMC działa w polsce??

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 04, 2007, 15:33:28 »
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline nieboraku

• **
  • 219
TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 06, 2007, 13:17:52 »
Cytat: "Claude"
Jasne ze nie dziala
http://www.tmcforum.com/en/about_tmc/tmc_services_today/tmc_services_today.htm

No niestety - i nawet w planach nie ma :( - no ja w każdym bądź razie zamówiłem uchwyt i w przyszły wtorek będę go miał już w rękach. Teraz jeszcze zamawiam tylko Destinatora Trafficsama z bezpłatną dożywotnią licencją na TMC (płatną w GB/N/F) i będę testować. Będzie okazja w drodze powrotnej z lotniska - wtedy zdam pełną realcję z tego, jak sprawuje się TMC dla Asusa. :D

*

Soovek

TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 06, 2007, 13:25:43 »
Czekamy ze zniecierpliwieniem.

*

Offline nieboraku

• **
  • 219
TMC do Asusa A636N
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 24, 2007, 12:56:12 »
Niestety na testy z prawdziwego zdarzenia, nie było czasu z mojej strony, ani chęci ze strony Asusa.
Ogólnie co mogę napisać - uchwyt jest w zasadzie identyczny jak ten bez TMC. Jednyna różnica, to to, ze jest minimalnie grubszy - 1-2mm. PDA siedzi w nim idealnie, i w zasadzie wszystko na plus. W komplecie z uchwytem dostajemy antenkę na dwóch przyssawkach, którą podpinamy ze strony przeciwnej do zasilania. Niestety nowa wersja Destynatora 6.1 nie chciała działać poprawnie z uchytem - co chwilę dostawałem informację, że jest brak sygnału GPS, a na podglądzie widocznych satelitów sygnał zanikał w pewnych bliżej nie określonych odstępach czasu. Pomagała tylko zmiana uchwytu.
W domu wgrałem na PDA oporogramowanie dostarczane wraz z płytami instalacyjnymi... i wszystko zdaje się być OK. Także teraz musi się znaleźć okazja do wypadu za miasto i potestowania PDA w zestawie z uchwytem TMC.
Oczywiście już szykuję maila do Destinatora, z opisem problemu, który mam nadzieję zostanie szybko usunięty.

dodano 16/02/2007

Niestety uchwyt nie działa - nikt nie wie co jest, z Asusem na czele, aczkolwiek wg sprzedawcy tego uchwytu, gdzieś na forum dotarł do info, że Asus coś robi w tej kwesti - także póki co niewypał, i odradzam kupno. Jak się coś zmieni, podzielę się info, i testem z prawdziwego zdarzenia ;)