Witam odswiezam temat, dzis zrobilem upgrade do WM6 na swoim Asusie A636N.
Najpierw wrzucilem sobie tego upgrada (3 pliki) sciagnietego ze strony asusa na karte pamieci sdhc kingston 8GB (karta ta na stale w PDA, mam na niej wszystko do mojego asusa) i zaraz po kliknieciu upgrade start pojawil sie komunikat zmien karte pamieci i sprobuj ponownie, musialem zrobic reset i oczywiscie wszystko z PDA stracilem. Zmienilem karte na 1 GB znowu wrzucilem upgrade do win 6 i klikam upgrade start i sie zaczelo. Cala operacja bez problemu, zainstalowal sie nastepnie asusik sie odpalil oczywiscie kalibracja ekranu i ustawienia i juz zobaczylem nowy pulpit mojego asusa. Wszystko przebieglo bez problemu.
Win 6 ladniej wyglada niż win5, nie mam już problemu z wlan (na win 5 po zabezpieczeniu domowej sieci bezprzewodowej WPA2-PSK2 nie udalo mi się połączyć mojego asusa z netem przez wifi) teraz po upgradzie do win 6 bez problemu się laczy wlaczam wifi szuka sieci, wpisuje kod i laczenie i już mam necik w Asusie.
Oczywiście wyslapil problem z karta pamieci z moja 8GB, PDA jej wogole nie widział ale przypomniałem sobie o patchu SDHC zainstalowałem go z karty 1 gb i teraz kingston 8 GB smiga w asusie.
Jedyne co nie dziala to bluetooth, mogę go włączyć i wyłączyć ale nie wyszukuje zadnych urządzeń, jak wlacze bt w PDA i np. w telefonie albo na kompie będę wyszukiwal urzadzenia to nie znajduje PDA. Jedyny minus win6 mam nadzieje ze już niedługo go jakos rozwiaza.
Teraz podlaczam asusa przez usb do kompa i mój activesync 4.2 chyba nie dziala, na PDA wyskoczyl komunikat wymagany jest activesync 4.5 lub nowszy. Znalazłem na necie wersje 4.5 i mam problemy żeby zainstalowac go na kompie.
Ściągnąłem activesync 4.5 pl z innego linka i już na kompie zainstalowal sie. Połączył się z PDA przez usb bez problemu.
Nastepnie zajalem się niewykrywanie urządzeń przez bt, w opcjach dostępność zaznaczyłem aby inne urzadzenia wykrywalo. Udalo się BT dziala, wykrywa PDA w telefonie i w kompie także.
Instaluje teraz AM, zainstalowalem tylko nasz kraj, bez problemu, ciekawe jak sie bedzie sprawowac w praktyce i czy szybko bedzie lapal sygnal, okaze sie

.
Wlasnie zorientowałem się ze nie mam na pulpicie w prawym dolnym roku 2-3 ikonek, mam tylko ikone bt, a nie mam wifi i asus status i może jeszcze cos było ale nie pamiętam. Kurde jak zrobic żeby te pozostale ikonki powróciły??