SYNCHRONIZACJA A730 (a nie aktywacja)

• 9 Odpowiedzi
  • 1602 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 14, 2006, 18:37:48 »
Jestem, a raczej byłem szczęśliwym posiadaczem (od roku) MyPal 730 z Windows 2003 SE. Na kompie mam ActiveSync 3.8.0 (też prawie od roku). Wszystko z synchronizacją (bo o nią chodzi) było rewelacyjnie i bezproblemowo. Parę dni temu coś się stało - po wyjęciu ze stacji dokującej i ponownym włożeniu Asus melduje się jako gość i koniec z synchronizacją. Przeinstalowałem ActiveSync'a, resetowałem na twardo palmtopa i nic. Proszę o pomoc!!!!!!

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 15, 2006, 05:31:43 »
kabel, zlacze w PDA? zwykle te dwie rzeczy - ewentualnie reinstalacja Windows

twoj drugi watek skasowalem

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 15, 2006, 13:27:00 »
Tego się obawiałem (reinstalacji Windows). Kabel, złącze chyba o.k.
Bo gdy przy pustej stacji dokującej "usunę powiązanie" to PDA synchronizuje się elegancko a później wszystko wraca do normy (po wyjęciu i włożeniu ponownym - wyskakuje "Gość"). Może jednak ktoś mnie uchroni przed reinstalacją?!

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 15, 2006, 14:29:15 »
Zanim zrobisz coś radyklanego, przypomnij sobie, czy nie instalowałeś w ostatnim czasie jakiegoś softu w PC-cie - nie musi on mieć koniecznie bezpośredniego związku z PDA. Może to być coś związanego z zaporą internetową albo anonimowym surfowaniem. Kiedyś byłem na skraju wariactwa, bo padła mi kompletnie synchronizacja - a winę za to ponosił internetowy "anonimizator" Steganosa doinstalowany "w międzyczasie". Odinstalowanie pomogło jak ręką odjął.
Powodzenia

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 15, 2006, 15:27:05 »
Dzięki, nie pomyślałem o tym. Będę próbować bo też jestem na skraju! Dam znać co i jak.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2006, 20:37:09 »
Niestety, odinstalowałem wszystko co się znalazło w kompie tuż przed i po, i nic. Ciągle tak samo jak opisywałem wyżej. Chyba trzeba będzie przeinstalować system. Okropieństwo. Pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 28, 2006, 01:30:24 »
przywroc jeszcze rejestr sprzed tego okresu i sprawdz

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 03, 2006, 14:36:16 »
Niestety mam Windows 2K pro. i nie wiem jak przywrócić taki rejestr (można ale jedynie "ostatni dobry"). W Windows XP można to zrobić bez problemu ale tu jestem bezradny. Pozostaje najgorsze.

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 19, 2006, 23:53:18 »
Jeszcze zanim będę się bawić z systemem, mam pytanie. W moim palmtopie jest taki plik (na samej górze - w "Mój komputer Pocket PC"), który zię nazywa "Restart Synchronization Marker.2 (plik 2)" i ma wielkość 0B. Czy ktoś wie czy tak być powinno? Może tu leży pies pogrzebany (chociaż straciłem już nadzieję). Pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 20, 2006, 00:22:23 »
jeszcze jedno - czy kasowales recznie profile w AS? to, ze go przeinstalowales moze nic nie dac jesli sa stere profile i cos sie z nimi nie zgadza

w XP sciezka dostepu to (jest to katalog ukryty)
c:\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika\Application Data\Microsoft\ActiveSync\Profiles\

skasuj wszystko co tam jest