Uchwyt samochodowy

• 8 Odpowiedzi
  • 1576 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Uchwyt samochodowy
« dnia: Maj 29, 2006, 18:13:38 »
Gdy przyczepiam uchwyt do szyby nia da się ustawić a636n w wygodnej pozycji, ekran jest zawsze pod pewnym kątem w dół. Czy element łaczący przyssawkę z uchwytem na urzadzenie jest możliwy do wyginania, bo u mnie jest prosty i sztywny jak ... drut. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam

*

Offline nr

• 10
Uchwyt samochodowy
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2006, 18:35:09 »
u mnie jest podobnie. Jak troche pomachasz tym uchwytem, to troche sie wyrobi, ale ogolnie chodzi ciezko.

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
Uchwyt samochodowy
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 29, 2006, 18:36:08 »
Podejrzewam, że masz standardowy uchwyt-przyssawkę na szybę :) Wystarczy włożyć troszkę siły i ten pałąk sięwygnie. Na początkuteż się bałem,żeby nie złamać, ale spokojnie. Nie złamie się. Ten uchwyt musi być taki sztywny, bo gdyby taki nie był, to na każdej dziurze  czy wyboju poprostu by się sam wyginał :) pozdrawiam

Uchwyt samochodowy
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2006, 18:40:55 »
Ok, ide to "łamać" ;). Dzięki za szybkie odpowiedzi.

*

Offline ST6

• **
  • 203
Uchwyt samochodowy
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 31, 2006, 13:14:15 »
A instrukcje to czytałeś? Tam wyraźnie jest napisane żeby go wygiąć. To jest pręt z jakiegoś lekkiego metalu.

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
Uchwyt samochodowy
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 03, 2006, 17:38:26 »
Żeby nie zakładać nowego tematu napiszę tutaj. Kiedy pierwszy raz zobaczyłem w pudełku ze swoim Asusem ten zaczep do szyby na przyssawkę, stwierdziłem, że to chyba nienajlepsze rozwiązanie i napewno będzie się ciągle odlepiać. Dziś rano wracając z roboty niestety władowałem się z dość dużą siłą w inne auto, które mi zajechało drogę i o dziwo przyssawka się nie odlepiła. Tak więc jeżeli ktoś ma obawy czy te przyssawki zdadzą egzamin to nie ma obaw. Przetrzymują wyboiste Polskie drogi oraz dość duże przeciążenia podczas wypadku :)

*

Offline mob

• 23
Uchwyt samochodowy
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 03, 2006, 23:49:43 »
Cytat: "CaSspeR"
...Dziś rano wracając z roboty niestety władowałem się z dość dużą siłą w inne auto, które mi zajechało drogę i o dziwo przyssawka się nie odlepiła. Tak więc jeżeli ktoś ma obawy czy te przyssawki zdadzą egzamin to nie ma obaw. Przetrzymują wyboiste Polskie drogi oraz dość duże przeciążenia podczas wypadku :)

always look for the light side of life, turut tut tut tut turu... no chyba ze auto sluzbowe to sie nie dziwie ;)

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
Uchwyt samochodowy
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 04, 2006, 08:11:55 »
A gdzie tam służbowe. Moje prywatne. Żeby dopełnicz czary goryczy zapraszam do tego tematu http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=251217#251217

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
czy znacie alternatywny uchwyt do Mypal A636
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 04, 2006, 09:51:02 »
Też używam od pół roku oryginego uchwytu A636 przyssanego do szyby (oczywiście drut wygiąłem). Przyssawka bez problemów, tylko sama obejma palmtopa na początku wiele razy wylatywała na wybojach z mocowania (niby na zatrzask, ale to słabo działa) do "drutu". Dopiero jak w te cztery dziurki, w które wchodzą punkty mocujące włożyłem gumy do żucia, to pomogło i trzyma "na stałe".
Czy znacie jakiś alternatywny uchwyt do tego palma? Żeby nie był na na przyssawkę do szyby, tylko gdzieś dyskretniej koło radia mocowany do kokpitu? Przymierzałem w swoim volvo v70 i nawet jakby tę oryginalną przyssawkę do czegoś przykleić, to nie da się już wystarczająco wygiąć drutu, żeby palm był pod dobrym kątem.