słaby sygnał Wifi w Asus a636n

• 6 Odpowiedzi
  • 1811 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kwart

• 37
słaby sygnał Wifi w Asus a636n
« dnia: Sierpień 12, 2007, 21:45:39 »
przeszukałem forum i nie znalazlem odpowiedzi na to pytanie
po załączniu WiFI, pokazuje mi sygnał zasięgu, ale full dopiero kiedy przyłożę do antenki nadajnika
laptop wykrywa dla przykladu w tym samym miejscu 2 kreski, a mój Asus ledwie jedną
palmtop Mio 550 w tym samym miejscu tez 2 kreski.

gdzie tkwi przyczyna ? czy jest software polepszający czułość,  czy to sprawa sprzętowa ?

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
Odp: słaby sygnał Wifi w Asus a636n
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 12, 2007, 22:03:48 »
Myślę, że na początek należałoby zastanowić się nad dokładnością wskazań i różnymi sposobami ich prezentacji na różnych urządzeniach, co oczywiście nie wyklucza jakichś problemów. Jeżeli jednak transmisja jest na przyzwoitym poziomie, nie panikowałbym.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 12, 2007, 22:08:46 »
Antena to jednak sprzęt. Programowo nic tu się nie poprawi (nigdy nie natrafiłem na taki program), chyba, że jakąś aktualizacją firmware karty wifi.

*

Soovek

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2007, 01:39:01 »
Karta wifi w asusie jest ok tylko odwzorowanie na skali jest strasznie nierównomierne i niedokładne.
Nie przejmuj się wszystko jest ok.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2007, 16:17:45 »
Mi na odległości ok 10 m  w mieszkaniu już znika sygnał wifi ( w domu router wifi ) dzieje się tak po wizycie w Orice i wymianie płyty głównej z A636  na  A636N   do tego automapa szuka mi sygnału GPS ze 3 min ( ale to już inny temat ) ciekawe czy kwalifikuje się to do reklamacji ??

*

Offline slammer

• 536
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2007, 16:45:26 »
moim zdaniem kwalifikuje. utraciłes funkcjonalnośc sprzętu :/ dobry serwis powinien to naprawić i jeszcze dać jakieś odszkodowanie, no bo w końcu musisz teraz używać zepsutego sprzętu. no ale jesteśmy w polsce. dobrze będzie jak to naprawią.

*

Offline kwart

• 37
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 15, 2007, 21:47:40 »
dzieki za informacje, zadzwonilem na bezplatna infolinie, opisalem temat i kazali mi przeslac sprzet do serwisu.
zobaczymy co dalej....