Powrócę do sprawy rysika, bo mam problem ze swoim od A636N, ponad wszelką wątpliwość jest to oryginalny rysik, jest to o tyle dziwne, że wygląda tandetnie niczym jakiś bazarowe badziewie, to jeszcze jest rysikiem w całym tego słowa znaczeniu, całe szczęście, że nie zdjąłem sprzedażnej folii ochronnej. Wiem, że nie do tego ona służy bo jest za miąkka i za bardzo blikuje, a ja naprawdę nie ryję tym rysikiem niczym gwoździem, jednak folia jest porysowana (przesuwanie AutoMapy i powtórzę, delkatne z tylko z takim dociskiem żeby ekran reagował).
Wygładzanie rysika na zwykłym papierze i na tkaninie przyniosło lekką poprawę już tak mocno nie kaleczy, oglądany pod silną lupą wydaje się jakby plastik się łuszczył po bokach. Czy wasze rysiki też takie są? myślę o kupnie nowego, z czego powinien być naprawdę dobry rysik z plastiku, metalu? Może ktoś polecić jakąś firmę? Chodzi mi o coś solidnego i w dobrym gatunku jest tam coś na Allegro ale nie mam pojęcia czy to jest odpowiednia jakość. a sprzedawca, sami wiecie...
Nie będę przekonywał, że bardzo dogłębnie przeorałem forum w poszukiwaniu rozwiązania, ale jestem teraz na wakacjach i mam bardzo ograniczony dostęp do Internetu, korzystam z czyjeś uprzejmości i "kapie" mi z modemu, to nie są transfery żebym mógł teraz przekopać Internet, stąd prośba o podpowiedź nawet jeśli sprawa jest jasna i była gdzieś opisywana.
Pozdrawiam
A636N