wskaźnik barerii a problemy z włączaniem asusa 636N

• 2 Odpowiedzi
  • 1030 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wskaźnik barerii a problemy z włączaniem asusa 636N
« dnia: Listopad 16, 2007, 14:51:05 »
Witajcie
jakis czas temu miałem problem z tym że Asus włączał się jak po miękkim resecie tj od wejściówki asusa i windowsa.
Problem pojawia się jeszcze ale teraz zauważyłem że dzieje się tak z jednoczesnym dziwnym zachowaniem wskaźnika baterii w górnym pasku. Pokazuje stan krytyczny baterii (z wykrzyknikiem) a po chwili wraca do stanu normalnego tj.np.90%. Czy spotkaliście się z tym?czy to może być powodem takiego załączania się palma? i co radzicie?
Pozdrawiam

*

Soovek

Odp: wskaźnik barerii a problemy z włączaniem asusa 636N
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2007, 10:42:50 »
Stan krytyczny u mnie sie też pokazuje na początku jak asus wczytuje baterię (wykrzykniki lub znaki zapytania - w zależności od programu).
Jeżeli masz WM5 to gdzieś już czytałem o tym problemie. Skończyło się na przetestowaniu baterii i zrobieniu update do WM6.0. Problem minął.

Odp: wskaźnik barerii a problemy z włączaniem asusa 636N
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 19, 2007, 14:03:08 »
Miałem te same objawy w Asus 636N plus częste  samoczynne włączanie się WMP nawet w uspieniu. Po wyjęciu akumulatora i przesmarowaniu styków akumulatora i wyłącznika pod klapką akumulatora specjalnym płynem używanym w elektryce samochodowej do polepszenia połączeń elektrycznych wszystkie dolegliwości całkowicie ustąpiły.