Asus 696 i pare pytań

• 7 Odpowiedzi
  • 1596 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pawelcb

• 33
Asus 696 i pare pytań
« dnia: Czerwiec 24, 2008, 18:34:35 »
Witam. pewnie bedzie to gdzieś na forum ale mi się nie udało do niektórych pytań znaleść odpowiedzi.
A więc.

Widziałem temat o ekranach today, gdzie windows trzyma lub gdzie moża mu wrzucić ściagniete motywy (rozszeżenie .tsk) . Bo ściągnełem sobie pare nazwijmy to motywami ale gdy to odpale i dam transmituj to nic sie nie dzieje. Może trzeba mu wrzucić do katalogu tam gdzie on to trzyma i wtedy odpalić.

Jakim programem można robić zakładki i skróty np.:Flash dash czy jest może jakiś inny.
gdzie można znaleść jakieś ciekawe pluginny ( np.pokazujący pogode )

Są gdzieś do ściągnięcia słowniki ang-pol , pol-ang ale freeware bo jakiś znalazłem ale płatny.

Mam też dziwny przypadek że gdy instaluje jakiś program to nie moge znaleść do niego skrótu. Da się to jakos rozwiązać.

Do filmów dobrym programem jest tcpmp a do muzyki gs player ( albo odwrotnie ..jeszcze nie zainstalowałem tego bo się sciaga).

Jaki jest dobry program do czyszczenia rejestru, oczywiscie freeware

W niektórych programach czy grach są exe dla różnych procesorów. na jakim jest asus a 696 (np. arm,mips,sh3)
Są gdzieś do sciagniecia kodeki?

To na razie tyle.

Dzięki.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2008, 18:40:35 wysłana przez pawelcb »
Asus A696 + SDHC 8GB
HTC Diamond 2 + 8GB SDHC

*

Offline Dominik916

• *
  • 53
  • Sprzęt: Galaxy S i9100, Omnia i900
Odp: Asus 696 i pare pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2008, 22:04:20 »
Ja motywy wrzucam do moich dokumentów i widzi je w menu gdzie się je wybiera.
Po wgraniu TCPMP odtwarza większość formatów, także wydaję mi się że wystarczy
Co do procesorów to mamy arm :)
Na reszte nie odpowiem :P
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2008, 22:23:55 wysłana przez Dominik916 »

*

Offline cormac

• *
  • 69
  • Sprzęt: ASUS A696
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 25, 2008, 08:00:06 »
Co do wystroju i edycji ekranu Today to jest masa różnych programów płatnych i darmowych, jak zależy Ci na prostocie obsługi i możliwościach zainteresuj się ofertą firmy SPB (w szczególności polecam Spb Pocket Plus i Spb Weather), a także programikami SBSH iLauncher i Wisbar Advance.

Nie znalazłem do tej pory freewareowych słowników godnych polecenia :(

Skróty tworzysz przy pomocy zwykłego eksploratora plików, używając komend "kopiuj" (na pliku wykonywalnym), a następnie "wklej skrót" w katalogu docelowym (np. /windows/menu start, /windows/programy, w zależności gdzie chcesz ten skrót widzieć :) )

Do czyszczenia systemu mogę polecić (niestety płatne :( ) SK Tools lub Pocket Mechanic. Do edycji rejestru to np. darmowy PHM RegEdit.

Kodeki są najczęściej instalowane razem z programem, jak zainstalowałeś TCPMP, powinna większość formatów śmigać bez problemu :D

Na razie tyle, dość chaotycznie, ale co tam  :P, jak mi się cuś jeszcze przypomni to napiszę.

*

Offline pawelcb

• 33
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 25, 2008, 18:26:06 »
Wielkie dzieki za odpowiedzi.
Zaraz biore do reki 696 i sprawdze ze skrotami i  skórkami i poszukam tych programow.

Chaotycznie ale z sensem  :ok:

Pozdr.
Asus A696 + SDHC 8GB
HTC Diamond 2 + 8GB SDHC

*

Offline pawelcb

• 33
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 25, 2008, 22:30:50 »
A jeszcze powiedz mi jak zrobic skrót na pulpicie bo nigdzie nie moge znalesc  pulpitu.
Asus A696 + SDHC 8GB
HTC Diamond 2 + 8GB SDHC

*

Offline Dominik916

• *
  • 53
  • Sprzęt: Galaxy S i9100, Omnia i900
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 25, 2008, 22:42:22 »
Na pulpicie nie zrobisz, możesz zrobić za pomocą launchera, najpopulerniejsze SPB Pocket Plus, bądź iLauncher - niestety oba płatne. Z freewarowych pewnie się też coś znajdzie.

*

Offline cormac

• *
  • 69
  • Sprzęt: ASUS A696
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 26, 2008, 08:39:32 »
Z darmowych to jest np. Launcher autorstwa Scotta Seligmana (http://www.scottandmichelle.net/scott/cestuff.html). Jego używanie jest banalnie proste, po prostu do katalogu Launcher (najczęściej w pamięci głównej urządzenia) dopisujemy skróty programów, które mają nam się pokazać na ekranie Today.

*

Offline pawelcb

• 33
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 26, 2008, 22:49:03 »
Dzieki, wlasnie zainstalowalem pakiet pocket plus i przyznam ze ciekawy program. Mam tylko jeszcze pytanie odnosnie Spb Weather ( od pogody), tam niema zbytnio duzo ustawien a niedziala cos. Z czego on sciaga wiadomosci o pogodzie, przez gps czy wifi ( przez neta) bo pisze ze nie moze pobrac danych.
Asus A696 + SDHC 8GB
HTC Diamond 2 + 8GB SDHC