Prosba o pomoc w konfiguracji sieci w 636N

• 4 Odpowiedzi
  • 991 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jardo

• 24
Prosba o pomoc w konfiguracji sieci w 636N
« dnia: Marzec 23, 2008, 02:24:46 »
Witam
Borykam sie z tym problemem jakis czas i sie poddałem, chce używać internet przez wifi ale po wpisaniu adresu ip, bramki, dns ,nie chce sie połączyć z siecią. wpisuje w ustawienia karty wifi i nic może robie cos źle? czy ktoś może opisać gdzie i jak ustawić parametry sieci? dodam ze adres ip mam stały wewnętrzny nadany przez operatora i musze go wpisac recznie w ustawieniach polaczenia w pc-cie zeby dzialal internet

*

Offline celius

• **
  • 133
  • Sprzęt: ASUS A636N (WM6 + SD 4GB)  Nokia 6650d
Odp: Prosba o pomoc w konfiguracji sieci w 636N
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 23, 2008, 09:52:14 »
Witam
Borykam sie z tym problemem jakis czas i sie poddałem, chce używać internet przez wifi ale po wpisaniu adresu ip, bramki, dns ,nie chce sie połączyć z siecią. wpisuje w ustawienia karty wifi i nic może robie cos źle? czy ktoś może opisać gdzie i jak ustawić parametry sieci? dodam ze adres ip mam stały wewnętrzny nadany przez operatora i musze go wpisac recznie w ustawieniach polaczenia w pc-cie zeby dzialal internet

Kto jest dostawcą. Jak masz w domu rozwiązaną sieć WiFi ??

*

Offline jardo

• 24
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 24, 2008, 22:58:30 »
Witam

Kto jest dostawcą. Jak masz w domu rozwiązaną sieć WiFi ??

Mam router wifi linksys ale internet nie dziala mi jak wlacze przypisanie ip po dhcp mam recznie wklepane ip w kompie, jest to siec osiedlowa

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2008, 00:27:42 »
Nadal mało informacji, ale najprawdopodobniej masz złe ustawienia w routerze, szczególnie dhcp.
Musiałbyś podać przynajmniej adresy ip, które wpisujesz (bramki i dns też), to może nakierować, gdzie jest błąd.

*

Offline Dominik916

• *
  • 53
  • Sprzęt: Galaxy S i9100, Omnia i900
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 26, 2008, 16:44:34 »
Ale jak masz router, który dzieli Ci internet jeszcze raz w domu to najlepszym rozwiązaniem jest DHCP, ale jak już musisz to IP przydzielasz inne do PPC niż do komputera stacjonarnego
Być może, masz coś pomieszane w ustawieniach na routerze przy WiFi ;) filtracja MAC Adress, hasło sieci itp.
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2008, 16:47:12 wysłana przez Dominik916 »