Programy nie chcą sie odinstalowywać

• 11 Odpowiedzi
  • 1500 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qbus

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Topaz
Programy nie chcą sie odinstalowywać
« dnia: Listopad 17, 2007, 11:02:38 »
Witam :).

Mam Asusa A636N i problem taki: w menu Usuń programy, gdy kliknę na jakikolwiek program i chcę go odinstalować, PDA mieli chwilę po czym wyskakuje informacja, że nie odinstalowano programu całkowicie i czy chcę go usunąć z listy. Muszę wówczas usunąć go sam (z Program Files/Rejestru/Menu Start). Co może być przyczyną i czy da się to usunąć bez hard-resetu?

*

Soovek

Odp: Programy nie chcą sie odinstalowywać
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2007, 13:14:07 »
Tylko HR - rejestr się wyłożył.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2007, 00:09:15 »
Ja mam tak samo w A696 od czasu instalacji WM 6 i co dziwne po SR mimo info, że program się nie odinstalował nie ma  programu ale pozostają foldery w Program Files i czasami Windows, które usuwam ręcznie a  HR nie pomoże  :( ale można spróbować.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2007, 13:24:44 »
Napewno nie pomoże. Też tak mam. Pozostaje odinstalowywanie ręczne.

*

Soovek

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 19, 2007, 14:49:26 »
Ale nie zaszkodzi spróbować.

*

Offline qbus

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Topaz
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 20, 2007, 12:14:26 »

I tak chyba już zostanie - nie chce mi się instalować wszystkiego od nowa drugi raz w ciągu 3 miesięcy...

*

Offline haldan

• 22
  • Sprzęt: Asus A696/Sygic
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 21, 2007, 13:44:20 »
Rada na przyszłość ;)
Odinstalowywanie SKTool-ami działa jak na razie u mnie bez problemów (pewnie inne narzędzia też to potrafią). Używa się podobnie jak standartowej metody (czyli prosto), a mniej stresów.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 21, 2007, 14:01:55 »
haldan SKTool-ami może i dobrze działa ale cena tego programu jest wysoka a jak masz pirata to siedź cicho i dzięki za takie rady. Ja chciałbym żeby w moim Asusie była  możliwa podstawowa czynność czyli odinstalowywanie !!!! I tylko po to mam bulić x kasy za SK Tool???
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Soovek

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 21, 2007, 21:17:34 »
Ktoś coś wspominał o piratach ???????? Jeśli tak to zamykam !!!

*

Offline haldan

• 22
  • Sprzęt: Asus A696/Sygic
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 22, 2007, 09:54:52 »
Czy jak coś kosztuje jakieś pieniążki to od razu pirat?
To jest TWÓJ problem za co i ile płacisz, ja swoje problemy rozwiązuję swoim portfelem :)
Jeżeli moja propozycja Ci nie odpowia, to proszę Cię nie rzucaj oskarżeń i nie przelewaj swoich frustracji finansowych na forum <eos>

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 22, 2007, 10:07:44 »
Ja nie mam żadnych frustracji finansowych, stać mnie bez problemu na ten program ale ja chciałbym sprawę rozwiązać "normalnie" czyli naprawić problem a nie zastępować podstawową  funkcję systemową kolejnym programem. A uwierz, że mam już tego sporo od SPB i nie tylko co zamula system i pamięci brakuje  :( Jeśli Cię uraziłem to przepraszam.

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 24, 2007, 16:30:11 »
W sumie po przeczytaniu tego tematu natchnelo mnie na przetestowanie odinstalowywania aplikacji za pomoca dodaj/usun. I o dziwo dziala bez zarzutu ! Wersja romu 735, WM6 byl zainstalowany fabrycznie. Programy sie odinstalowuja zarowno z poziomu PDA jak i Windowsa i AS bez zadnych problemow, nie pozostawiaja smieci po sobie. Kolejne pozytywne zaskoczenie po wgraniu nowej wersji romu :)