Problem z stacją dokującą Asusa 639

• 2 Odpowiedzi
  • 916 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z stacją dokującą Asusa 639
« dnia: Maj 17, 2007, 14:55:55 »
Kupiłem Asusa 639 z stacją dokującą i mam z nią problem.    Podłączyłem ją do stacjonarnego PC za pomocą usb.  
Synchronizacja z komputerem stacjonarnym przebiega ok, ale gdy asus jest podłączony do w/w stacji ,świeci się ładowanie baterii - a bateria tak na prawdę nie jest doładywana.  
Hm w tej stacji dokującej jest też wejście na zewnętrzne zasilanie+ zasilacz sieciowy, gdy stacja nie była podłączona do PC to łądowałem asusa przez ten zasilacz.    Teraz mam pytanie czy gdy stacja dokująca jest podłączona do stacjonarnego PC przez usb mam też podłączyc zewnętrzne zasilanie? Wydaje mi się że  przez usb, stacja dokująca powinna byc zailana z pc? No sam już nie wiem.   .   .   ???
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2007, 15:00:27 wysłana przez brah »

*

Offline tomsdb

• 349
  • Sprzęt: BB Bold 9700
Odp: Problem z stacją dokującą Asusa 639
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 17, 2007, 16:16:30 »
Mam ten sam model. W mojej stacji dokującej oprócz kabla usb jest też gniazdo na zasilacz. Więc ładuje z zasilacza sieciowego jak jest podłączony. Wiem, że przez kabel usb dołączony do zestawu też ładuje, tylko nieco wolniej. Ale czy przez usb ze stacji dokującej .... ? Skoro się dioda ładowania świeci, to pewnie tak.
Lepiej nic nie robić, niż robić "nic".

Odp: Problem z stacją dokującą Asusa 639
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 17, 2007, 20:28:19 »
 :-[ Właśnie nie ładuje mimo świecącej czerwonej diody.  Zastanawiam się czy jak podłączę dodatkowe zasilanie do stacji dokującej podłączonej usb do włączonego PC stacjonarnego nie uszkodzę sprzętu