Awaryjność

• 5 Odpowiedzi
  • 1119 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline b707

• **
  • 211
Awaryjność
« dnia: Listopad 29, 2006, 21:42:57 »
Jak to jest w końcu z ta aryjnoscia Asusów. Zwłaszcza wersji A636N i A632N...Jesty czy jej niema?? I czy to tych modeli nie pasuje rysik od A620?
Pozdrawiam

*

Offline b707

• **
  • 211
Awaryjność
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2006, 23:39:17 »
ST6 Przejrzałem i niema tematu który by ogólnie próbował ując czy sprzęt jest awaryjny. Sa pojedyńcze tematy o awariach oraz kieskim serwisie. A zaraz obok jest stwierdzenie ze ideał i niema sie do czego przyczepiac? Po drugie przejrzałem na tyle forum że zauwazyłem ze awarie zdarzaja się rzadziej... Może nowa odstawa zodstała poprawiona? A może to tylko złudzenie ponieważ sprzedaż A636N spadła. Sam osobiscie myśle nad zakupem i po przeczytaniu forum mam jeszcze większy mętlik w głowie niz przed, dlatego załozyłem temat by zrobic jakiś taki przegląd tego wszystkiego. Mozna by ankiete zrobic kto miał problem a kto nie...
Pozdrawiam

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
Awaryjność
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 30, 2006, 09:40:38 »
Powiem trak , wczesniej mialem Mio P550 i padlo po tygodniu uzytkowania - nie polecam tego chinskiego szajsu bo awaryjnosc szczegolnie tego modelu jest krytycznie wysokie nawet w orice mowili ze wczesniej czsy pozniej kazdy trafi do nich na stol na naprawe.

Teraz mam asusa a636n i ten dziala rewelacja , a usterki czytane na tym forum sa sporadyczne i w duzej mierze wynikle z niewiedzy uzytkownika badz tez wgraniu jakiegos nie dedykowanego softu badz bawieniem sie programami do podkrecania procesora czy gps-u.
Na defaultowych ustawieniach asus chodzi jak burza i nie trzeba mu zadnych dopalaczy.

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
Awaryjność
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 30, 2006, 21:41:45 »
Ja tez bylem z niego zadaowlony, dopoki mi siadl GPS (nic nie podkrecalem). W sklepie mi powiedzieli ze to jedne z najmniej awaryjnych. Z tego co widze to na forum to rzeczywiscie problem jest glownie z serwisem, a awaryjnosc jest znikoma.

Ja mialem po prostu pecha. Czekam na mojego Asuska.
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline b707

• **
  • 211
Awaryjność
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 30, 2006, 22:14:21 »
Fakt... Dzisaj będąc wq jednym ze sklepów i sprzedawca powiedział że z nimi niema raczej problemu... zdażaja sie sporadyczne przypadki ale jak na liczbe sprzedanych Ausuów to awarie często się nie sprzedaja. Co ciekawe i raczej chyba logiczne na 20 egzemplarzy A63xN w Wawie 19 to A636N a 1 to A632N. Sąt znikoma ilosc awari A632 na forum. Przyznam że w domu mam WiFi Asusa i płyte główna Asusa i zero problemów. Jeszcze mysle. Pooglądam jutro sobie wszystkie razem :D
pzdr

*

Offline nieboraku

• **
  • 219
  • Sprzęt: Asus A636N plus KINGSTON 2GB EP, Destinator 6 TS
Awaryjność
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 01, 2006, 10:28:51 »
Cytat: "b707"
Przyznam że w domu mam WiFi Asusa i płyte główna Asusa i zero problemów.

Wiesz, ja zawsze uważałem płytę główą ASUSa za synonim producenta świetnych płyt głównych. Natomiast już nie miałem takiego zaufania do nich, i np. o laptopie Asusa nie było nawet mowy (dla mnie istnieją tylko 3 marki - IBM, Dell, Toshiba), stąd z pewną taką nieśmialością kupowałem minilaptopika ze stajni Asusa. Ale to jak w życiu - nie ma takiego producenta, który robiłby wszystko "świetne". Tak jak w moim uznaniu, dobre TV to tylko Sonego (oczywiście w odpowiedniej cenie), tak np. kino domowe czy hi-fi już niekoniecznie. Ale to wszystko zależy od osobistych preferencji i upodobań - trzeba dobrać pod siebie.
A z awaryjnością to czysta loteria. Osobiście nie przejmowałbym się opiniami, że zepsuło się to czy to, bo takich prawdziwych problemów jest niewiele - porównując z liczbą sprzedanych egzemplarzy, to niewiele. No i nie zapomnij, że na forum najczęściej zaglądamy bo "coś się zepsuło", nie wiemy jak to czy tamto zrobić. Dlatego zawsze więcej tu problemów, niż opinii zadowolonych użytkowników :D