Problem z A696 - Kwestia ładowania!

• 4 Odpowiedzi
  • 1093 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z A696 - Kwestia ładowania!
« dnia: Wrzesień 24, 2007, 19:34:13 »
Witam serdecznie.
Stałem się dziś mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem Asusa A696.
I już na wstępię mam ogromną prośbę o pomoc, bowiem bawiłem się dziś nim pare godzin i prawdopodobnie się rozładował.
Podłączzyłem go do ładowania ( ładowarka do gniazdka) i zaświecił się pomarańczowa dioda, lecz w żaden sposób nie mogę go uruchomić. Ładowarka jest podłączona, dioda świeci i czy podczas ładowania nie można go włączyć. Ładuję go już dobre 1,5h. Czy w trakcie ładowania nie można włączać pocketa? Czy dopiero można to zrobić w momencie jak dioda zaświeci sie na zielono?
Będę niezmiernie wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, gdyż już sam nie wiem czy to normalne zjawisko, czy poprostu mam pecha i biedak odmówił posłuszeństwa.
Przy okazji, jak to jest z tym ładowaniem? Ładować go dopiero jak kompletnie się rozładuję?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ;)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Problem z A696 - Kwestia ładowania!
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2007, 20:30:09 »
Oczywiście można korzystać z pocketa gdy się ładuje. Czasami przycisk włączania się zacina albo masz włączoną blokadę (przełącznik Hold z boku). Jak to nie pomoże to zrób Soft Reset (SR) - wciśnij rysikiem od dołu RESET. Ja na początku próbowałem formatować baterię jak w komórce ale gdzieś wyczytałem, że nie jest to konieczne. Ja mam Pocketa praktycznie cały czas podłączonego do kompa przez kabel USB i bateria się ładuje i nie ma to wpływu na jej działanie. 

Jeśli całkowicie się rozładuje to stracisz niezapisane  dane więc nie rób tak!!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2007, 20:32:14 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline estor12

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Diamond WM 6.1 PL , rom 4.0
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2007, 20:40:21 »
a jakie niezapisane dane masz na myśli ?
bo raczej cały soft zainstalowany mimo rozładowania bedzie.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2007, 20:48:20 »
Na przykład otwarte notatki, pliki WORD, Excel itd. jak na zwykłym kompie gdy zabraknie prądu.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 24, 2007, 23:07:38 »
Ok wielkie dzięki za pomoc! Hold blokował! Kamień z serca mi spadł, bo już się obawiałem najgorszego! Serdecznie dzięki!!  Bardzo pozytywny zwierzak z tego Asusa ;) Pozdrawiam