Witam, mam problem z wgraniem romu do mego asuska, dotychczas rom: V01.0733.00POL 0415 chciałem zejść do wersji 5 pl ale niestety okazuje się że nie mogę wgrać ani 5 pl ale też żadnego innego, czynności które wykonuję to: umieszczenie pliku nk.nb0 z romem wrazem z usbloaderem (wszystko pobrane z ASUSPDA) w jednym katalogu na dysku C: w ActiveSync odznaczam "zezwalaj na połączenia USB, 
podpinam PDA orginalnym kablem do komputera do PDA zasilanie i kombinacją klawiszy (on/off , reset , oraz tym środkowym okrągłym) wchodzę w tryb serwisowy. 
po tych czynnościach wchodzę w Cmd i wpisuję ścieżkę dostępu do katalogu z plikami, i uruchamiam usbloader.exe nk.nb0 po tym rozpoczyna się niejako proces ładowania romu co objawia się:
po wpisaniu usbloader.exe nk.nb0 pojawia się: 
C:\asus>USBLoader.exe nk.nb0 
################################################## ################### 
# USB image transfer tool for Intel PXA27X USB Development Board # 
# Version: 1220'04 Author: O.C # 
################################################## ################### 
try to open \\.\wceusbsh001 
The file nk.nb0 was opened 
Image total Size 61865984 bytes 
NB0 image downloading..... 
poczym od razu dalej zaczyna pokazywać ładowanie na ekranie pda procentowo a w cmd 
cyfry rosną aż do wielkości rozmiaru pliku rom aż do postaci: 
File nk.nb0 total 61865984 byte read 
i to wydaje sie być naturalne:) 
problem pojawia się gdy na ekranie PDA szare kostki dojdą do końca i pokaże się 100% 
w cmd pojawa się komunikat: 
Size of ACK_PACKET = 20 address of buffer=7c90e920 
<PIPE00> R : request 20 bytes -- 20 bytes read 
What we read AckType < 55aa > dwRet < 99 > 
Size of ACK_PACKET = 20 address of buffer=55aa 
i dalej już nic się nie dzieje nawet 1 godzinę poczym jak go odepnę i zrobię reset 
wersja systemu jest taka sama, myślałem że pomyliłem pliki, ale próbowałem wgrać wszystkie wersje do a639 nawet angielską atu ciągle to samo 
moze macie jakieś pomysły?