Prędkość procesora a bateria w A632

• 3 Odpowiedzi
  • 1598 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dryer

• 22
« dnia: Styczeń 19, 2006, 18:58:55 »
Witam
Panowie, mam pytanie:
Czy w A632 korzystacie z auto w regulowaniu wydajnosci procka czy tez macie ustawione na maxa?
Czy wystepuje jakas zaleznosc w czasie uzytkowania, tzn nie chodzi mi o jakies 15 minut ale np przy wl oszczedzaniu 2 dni przy wyl 1 dzien.
Z jakich ustawien korzystacie i czy jest roznica?

*

Offline Youki

• 13
    • http://czytnik-rss.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2006, 19:41:19 »
Osobiscie korzystam z save mode i jeszcze nie spotkalem sie z programem ktory by przez to wolniej chodzil (gralem w tym trybie w quake 1 i warcrafta bez problemu). Ciezko powiedziec jak to jest z auto. Wszystko zalezy od tego jakich programow najczesciej uzywasz, bo jesli korzystasz tylko z kalendarza to raczej mala roznica bedzie chocbys mial ustawione max.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2006, 12:56:35 »
W trybie Auto procek pracuje szybicje gdy PDA tego wymaga, a w trybie max procek caly czas jest szybciej taktowany. Lepiej to ustawic na auto...

*

Offline Jackal

• 295
    • www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2006, 13:40:55 »
Cytat: "Jakub Kańczugowski"
W trybie Auto procek pracuje szybicje gdy PDA tego wymaga,

Jakim cudem ??? Trub Auto powinien ustawiać procek na szybkość odpowiedniądo obecnego zapotrzebowania PDA w moc obliczeniową, a nie na "szybciej niż PDA tego wymaga"  :shock:

a w trybie max procek caly czas jest szybciej taktowany.

Czy "szybciej" oznacza jego nominalną prędkość, czyli np. procesor 520 MHz pracuje wtedy na 520 MHz czy na więcej???

Pytam, bo zużycie energii nie jest moją bolączką, chcę używać PDA w samochodzie, jako nawigazję, więc zasilanie będzie podłączone na stałe i prawdopodobnie tryb Max/Turbo również.