Powiadomienia w Asusie 636N

• 6 Odpowiedzi
  • 920 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline eref

• **
  • 140
« dnia: Listopad 07, 2006, 10:50:45 »
Witam po raz kolejny posiadaczy Asusków. Mam kolejny nurtujący mnie problem ale nie znalazłem jeszcze na nigo odpowiedzi.
Czy u Was działa dioda (czy miga) przy powiadomieniach z kalendarza? Chodzi o to że mam to muganie niby ustawione (dźwięki i powiadomienia, przypomnienie, migaj bez limitu), ale przy powiadomieniu wyskakuje tylko wiadomośc na ekranie oraz dźwięk jaki ustawiłem, ale jeśli to przegapię, nie usłyszę, to po jakimś czasie ekran się wygasza, dźwięki milkną, ale myślałem że choć ta dioda będzie migać. A tu nic. Nie wiem czy źle to rozumuję czy u mnie nie działa a powinno.

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2006, 13:45:37 »
Wydaje mi sie, ze diody na obudowie  asusa sygnalizuja tylko aktywnosc
IrDA, Bluetooth, WiFi, GPS oraz ladowanie. Aplikacje sygnalizują swoja aktywnosc oraz przypominanie po wlaczeniu odpowiednimi ikonami (ich pulsowaniem) na ekranie ale nie jestem pewien w 100%. Zasiadam do czytania instrukcji.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 08, 2006, 00:43:19 »

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 08, 2006, 08:05:40 »
Do tematu powiadomien i ich pojawiania sie takiego lub innego trzeba podchodzic z dystansem, na czystym WM po HR wszystko dziala poprawnie. Jednak pocket jest po to aby na nim instalowac potrzebne nam programy, im ich wiecej, a kazdy z nich dokonuje swoich wpisow w rejestrze to nasz przyjaciel zaczyna coraz dziwniej sie zachowywac. W PC-tach jest tak samo i nikt z tego powodu nie robi wiekszego problem tylko przeinstalowuje system a tu lekarstwem jest HR.

*

Offline nieboraku

• **
  • 219
  • Sprzęt: Asus A636N plus KINGSTON 2GB EP, Destinator 6 TS
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 08, 2006, 10:11:13 »
Lekarstwem na dziurawą oponę w samochodzie nie jest wymiana opony/felgi/piasty/łożyska/wahacza/amortyzatora i w ogóle wszystkiego co się da, a naprawienie uszkodzenia i wszystkiego co z nim związane. HR jest ostatecznym rozwiązaniem, i często da siebez niego obejść - stąd pytania użyszkodników asusa. Może czasem warto zamiast sugerować HR zasugerować coś bardziej twórczego? ;)

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 08, 2006, 11:08:23 »
@nieboraku, HR, HR-owi nie rowny. Mialem na mysli przemyslany HR z pozniejszym backupem do stanu kiedy pocket dzialal normalnie, taki zabieg trwa raptem 2 minuty, masz wszysto co przed HR a powiadomiena dzialaja normalnie. No ale przepraszam, bo moze napisalem zbyt ogolnie. Natomiast co do twojej wypowiedzi, jest ona bardzo tworcza i pomocna.

*

Offline eref

• **
  • 140
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 08, 2006, 18:33:12 »
no i zrobiłem HR i zaczeła migać, ale oczywiście po restore już nie działa. Spodziewałem się tego, bo trzymam na karcie tylko 2 ostatnie backapy a ja nawet nie wiem kiedy przestała migać.
Z tego powodu pojawiło się nowe pytanie: gdzie w rejestrze jest wartość odpowadająca za to nieszczęśliwe miganie? może ktoś wie, to zaoszczędze sobie długich godzin poszukiwań.