Potwierdzcie moje domysly apropos a636 :)

• 5 Odpowiedzi
  • 1307 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 01, 2006, 18:16:36 »
Dziendobry
Po 2 tygodniach czytania forum :) zdecydowalem sie juz prawie na asusa a636 ( ale moze jest lepsze rozwiązanie :) ) . Potrzebuje go do nawigacji po pierwsze a w dalszej perspektywie chcialbym polaczyc go z telefonem do przegladania sieci. Kolejną kwestią jest np Civilisation, Ufo czy tez master of orion :) takze stare gierki dla zabicia czasu :). Mam pare pytan do uzytkownikow tej zabawki
1. Jakie rodzaje map dla Polski sa najlepszym wyjsciem
2. Uruchamianie dosowych gierek wymaga emulatora dosa... jaki byl by najlepszy do tych 3 ktore wymienilem. I czy dobrze rozumiem ze są tez gierki ktore dzialaja bez emulacji ?
3. Czy do filmow zeczywiscie trudno o program ktory korzystal by z napisow w .txt ?
4. Jak jest z prędkoscią dzialania oraz rozdzielczoscia ( subiektywne opinie mile widziane :) )

Dziekuje za pomoc :)

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2006, 19:16:06 »
ad. 1 - kwestia gustu, ja wybrałem automapę, testowałem też tomtoma, który zdecydowanie lepiej prezentuje drogę, ale pokrywa jedynie 20% polski...
ad. 4 - wydajność jest bardzo dobra, do tego za 50zł dokupujesz XCPUScalar i ustawiasz procesor na 624MHz :)

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 02, 2006, 15:05:40 »
Czy moglbym prosic moderatora o przeniesienie tematu do forum Asusa ?:) nie chcialbym powtarzac tych samych postow a tu chyba niewielu posiadaczy asusa zaglada :) dziekuje

*

Offline toLL

• 35
    • http://www.toll.pl
Re: Potwierdzcie moje domysly apropos a636 :)
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 02, 2006, 19:56:11 »
Ad. 1 - pomimo wielu niedociągnięć i ogólnego narzekania ja wybrałem AutoMapę. TomTom z pokryciem 20% jak narazie nie podskoczy (no chyba że jeździsz tylko drogami krajowymi - ale wtedy po co nawigacja?)

Ad. 2 - w emulację się nie bawiłem. Natomiast jeżeli chodzi o Cywilizację, to istnieje gierka Pocket Humanity oparta na FreeCiv. Niestety mi nie udało się jej do dzisiaj uruchomić na moim Asusie. W inne gry raczej nie grywam, bo nie mam czasu do zabicia.... Ale gier pisanych pod Pocketa jest sporo (wystarczy poszukać na google) - niestety większość (tych ciekawszych) jest płatna

Ad. 3 - z tego co wiem to takiego programu nie ma. Poszukaj jednak na forum, był gdzieś dokładny tutorial jak przerobić napisy z txt na format obsługiwany przez TCPMP. Potrzebny zdaje się jest Subtitle Workshop.

Ad. 4 - nie narzekam. Natomiast programu XCPUScalar o którym pisze Tuvok jeszcze nie próbowałem. Pytanie czy rzeczywiście jest jakaś widoczna różnica w szybkości no i jak się to ma do żywotności baterii.

Ogólnie rzecz biorąc ja jestem bardzo zadowolony z Asuska. Najczęstsze problemy jakie do tej pory napotkałem to wina softu,  niekompatybilnego z WM5.0 (niestety jest tego cała masa). Przez co nie mogę korzystać z wielu ciekawych dla mnie programików. No ale to mam nadzieję tylko kwestia czasu. Jeżeli chodzi o hardware to wszystko hula jak trza. Jedyna rzecz która mnie irytuje to luźna klapka baterii, która wiecznie mi się gdzieś tam pod palcami rusza. Ale nie wiem czy to przypadłość tylko mojego egzemplarza czy inni też tak mają.

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 02, 2006, 21:35:24 »
co do wydajności po ustawieniu procka na 624MHz - jest wyraźna różnica w ogólnej sprawności działania; w benchmarkach też widać różnicę - np. w gx mierzącym wydajność grafiki standardowo wychodzi ~1900 punktów, po ustawieniu na 624 - ~2600; bateryjkę trochę żre, ale dla mnie nie jest to problemem - jak jadę rano do pracy to podładuje się trochę, potem kilka godzin działania spokojnie wytrzymuje, no i wracając do domu też ładuję go w samochodzie i to w zupełności wystarcza :)

*

Offline majki2

• 312
  • Sprzęt: ASUS A636, Samsung Galaxy SII, SE P1i
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 03, 2006, 00:19:51 »
Moja klapka od baterii trzyma się bardzo dobrze.