Pomocy !!!!!!! - problem z połączeniem Asusa A636N do PC-eta

• 4 Odpowiedzi
  • 1001 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rafk

• *
  • 81
  • Sprzęt: Navroad NR560
« dnia: Grudzień 18, 2006, 19:47:55 »
Bardzo pilnie proszę o pomoc. Zakupiłem sobie Asusa A636N, urządzenie śmiga jak złoto. Problem z tym, że zainstalowałem sobie programik MemMaid (bardzo fajny i generalnie to go polecam) i tym programem przez swoją głupotę usunąłem jakieś pliczki z katalogu Windows. One były w grupie  "notifikation queue" więc wydawało mi się że są do usunięcia. Teraz za nic nie mogę się połączyć z PC-etem przez ActiveSynca. To znaczy tak mi się wydaje, bo może przyczyna jest inna, ale ja podejrzewam te pliczki. Proszę o pomoc co tu teraz zrobić, może powód jest inny, a może ktoś może mi te pliczki podeśle na maila????.... tylko proszę nie pisać, że trzeba było się zastanowić wcześniej itd, itd, wiem że zrobiłem głupotę. Aha, jeszcze jedno - jest takie narzędzie do rozwiązywania problemów ActiveSync i ono po przeskanowaniu połączenia daje komunikat, że "nie można uzyskać numeru IP urządzenia, aby uzyskać aktualne rozwiązania najczęstszych problemów związanych z adresami IP kliknij poniższe łącze : http://go.mictosoft.com/fwlink/?Linkd=65461 lub http://go.mictosoft.com/fwlink/?Linkd=65257" ale niestety skutecznej pomocy tam nie znalazłem.

pozdrawiam
rafk rafal@tkdami.net

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 18, 2006, 20:16:23 »
skoro podejrzewasz że to wina tych plików które usunąłeś to zrób HR w Asusie i wszystko powróci na swoje miejsce (oczywiście potem tylko doinstalujesz sobie programy które instalowałeś po zakupie PDA)[/b]

*

Offline rafk

• *
  • 81
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 18, 2006, 20:34:54 »
a jak zrobić, HR w asusie, i czy przypadkiem potem nie zrobi się wersja angielska ?

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 18, 2006, 21:30:35 »
Nie zrobi się wersja angielska (przy założeniu że masz polski rom bez nakładki polonizacyjnej) - Jeżeli kupiłeś w Polsce na pewno masz ROM PL.
HR - przytrzymaj speaker (-) i klawisz Mode switcher i wciskasz reset rysikiem u dołu obudowy, powinien pojawić się komunikat ze zostaną przywrócone ustawienia i zatwierdzasz lub odrzucasz klawiszami z lupka (-) na Tak i lupką (+) na nie.

Wszystko jest również opisane w instrukcji do której czasem warto zaglądnąć tym bardziej jak się czegoś nie wie ;)

*

Offline rafk

• *
  • 81
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 18, 2006, 23:53:54 »
wielkie dzięki, zadziałało, jest OK