Jak połączyć sie z internetem w A696 - WiFI i po kalblu USB

• 3 Odpowiedzi
  • 2143 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak połączyć sie z internetem w A696 - WiFI i po kalblu USB
« dnia: Sierpień 02, 2007, 11:33:48 »
Witam,

Jestem nowym użytkownikiem Asusa A696 i nie mam pojęcia jak połączyć go z internetem tak zeby móc przegladać strony. Wiem ze można łączyć sie
1) przez WiFi. Byłem w zasiągu otwartego hotspotu, włączyłem Wifi, które wyktyło sieć i połączyło sie ale nie moglem przegladać żadnych stron. W internet Explorer pojawil się komunikat ze musze zmienić ustawienia. Jak klikam na ustawienia to pojawia mi się Mój dostawca ISP - dodaj nowe połączenie modemowe oraz Sieć w firmie i trzy odnośniki... POMOCY CO ROBIĆ zeby to ustawić poprawnie?
2) poprzez kablel USB podłączony do komputera z internetem.
Podpinam sie kablem USB w pracy do laptopa z internetem (sień LAN), Odpalam ActiveSynca, ide do ustawienia połączenia i wybieram ten komputer jest połaczony z interentem ale potem w asusie mam ten sam komunikat co wyżej w przypadku połaczenia Wifi.
Bardzo proszę o pomoc. Szukałem po forum ale nie moglem znaleźć nic co mogłoby mi pomóc.

*

Offline mpm

• 39
  • Sprzęt: WM6@A696
Odp: Jak połączyć sie z internetem w A696 - WiFI i po kalblu USB
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 02, 2007, 14:16:35 »
Witam,

Jestem nowym użytkownikiem Asusa A696 i nie mam pojęcia jak połączyć go z internetem tak zeby móc przegladać strony. Wiem ze można łączyć sie
1) przez WiFi. Byłem w zasiągu otwartego hotspotu, włączyłem Wifi, które wyktyło sieć i połączyło sie ale nie moglem przegladać żadnych stron. W internet Explorer pojawil się komunikat ze musze zmienić ustawienia. Jak klikam na ustawienia to pojawia mi się Mój dostawca ISP - dodaj nowe połączenie modemowe oraz Sieć w firmie i trzy odnośniki... POMOCY CO ROBIĆ zeby to ustawić poprawnie?
2) poprzez kablel USB podłączony do komputera z internetem.
Podpinam sie kablem USB w pracy do laptopa z internetem (sień LAN), Odpalam ActiveSynca, ide do ustawienia połączenia i wybieram ten komputer jest połaczony z interentem ale potem w asusie mam ten sam komunikat co wyżej w przypadku połaczenia Wifi.
Bardzo proszę o pomoc. Szukałem po forum ale nie moglem znaleźć nic co mogłoby mi pomóc.

Może to ta śrubka wszystkiemu winna ;-)
W moim nowym A696 nic nie latało, a podłączony przez WiFi od razu załapał Internet (ale to może byc też problem z AP).
Natomiast jeśli nawet przez USB nie masz Internetu w PDA, to sprawdź czy w komputerze stacjonarnym (udostępniającym Internet) nie masz jakiegoś firewall'a włączonego, który blokuje ruch sieciowy...

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 02, 2007, 15:07:21 »
O śrubce lepiej nie wspominać:)
A co do netu przez USB to działa!!!!!!!! Faktycznie musiałem wyłączyć firewall!!!
SErdeczne dzięki za pomoc!:)

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2007, 15:26:27 »
Mam podobny problem.
Ostatnio zaliczyłem pad systemu w stacjonarnym kompie i byłem zmuszony poinstalowac wszystko od nowa. No i pojawił się problem, mam firewalla Kerio personal firewall i jak jest on uruchomiony to z palmtopa (połaczonego przez wifi) nie mogę odebrac poczty ani przeglądać www a żeby było śmieszniej pingi chodzą w obie strony i mobileGG działa. Podpowie mi ktos co trzeba w firewallu odblokowac żeby to działało? Jak to nieszczęsne kerio wyłacze to wszystko oczywiście działa. Napewno da sie to tak skonfigurowac bo miałem to poprzednio zrobione tylko nie pamietam jak:)