asus 696 po nieudanej aktualizacji wm 6 nie uruchamia się

• 22 Odpowiedzi
  • 3637 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

asus 696 po nieudanej aktualizacji wm 6 nie uruchamia się
« dnia: Lipiec 15, 2007, 14:57:32 »
Witam
Próbowałem przeprowadzić aktualizację wm 5 do wm 6. Niestety nie wykonałem wcześniej formatowania karty i podczas uaktualnienie pokazał jsię komunikat informujący o niemożliwości odczytania danych z karty. Próbowałem włożyć i wyjąć kartę wg informacji wyświetlonych na ekranie, jednak to nie pomogło. Wykonałem soft reset i obecnie pocket nie uruchamia się. Pokazuje się tylko początkowe logo z napisem asus i dalej nic nie mogę go nawet wyłączyć przyciskiem. Całkowitego resetu nie mogę  wykonać, gdyż przyciski jakby nie reagowały. Macie może jakieś pomysły co można jeszcze zrobić:(((

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
Odp: asus 696 po nieudanej aktualizacji wm 6 nie uruchamia się
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 15, 2007, 15:56:24 »
Wyjmij akumulator na 2-3 godziny, a najlepiej na noc.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2007, 16:00:20 »
Dzięki, spróbuję. A co to powinno spowodować? Jest szansa że się uruchomi?

*

Soovek

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 15, 2007, 16:10:56 »
Nic ci niechce mówić ale zwaliłeś pocketa :( Jeżeli wyjęcie baterii nic nie da to tylko servis.

*

Offline McMike

• 1585
  • McMike
  • Sprzęt: E90, Asus A639, AM 4.1 + S8 i octa
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 15, 2007, 22:14:21 »
(...)Wykonałem soft reset i obecnie pocket nie uruchamia się. Pokazuje się tylko początkowe logo z napisem asus i dalej nic nie mogę go nawet wyłączyć przyciskiem. Całkowitego resetu nie mogę  wykonać, gdyż przyciski jakby nie reagowały. Macie może jakieś pomysły co można jeszcze zrobić:(((
U mnie podobny był obiaw - tylko że mogłem jeszcze tego HR zrobić, jednakże nastąpiło to samo z siebie, wyjmowanie baterii nawet na cały dzień nic nie dawało i Asusik powędrował do naprawy :]
Rząd nic nie robi i to się najbardziej chyba Polakom podoba =)

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 15, 2007, 22:43:20 »
Po 3 godzinach nic się nie zmieniło spróbuje jeszcze na dłużej pozostawić. Mam jeszcze pytanie gdzie jest serwis pda asus, gdzie to należy zgłosić?

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 15, 2007, 22:51:03 »
Mam dokładnie to samo, czyżby coś w rodzaju jakiegoś błędu. Nie bardzo chce się wierzyć, ze kilka osób zrobiło xle to samo. Mój też do serwisu.
pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 15, 2007, 23:10:08 »
Fajnie że nie jestem sam. Proszę o informację od osób które zgłaszały do serwisu odnośnie tego jak należy to zrobić?

*

Offline McMike

• 1585
  • McMike
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 16, 2007, 09:47:22 »
Wszystko zależy ile już macie tego pocketa i jak chcecie skorzystać z gwarancji, polecam lekturę niżej przytoczonego wątku - dokładną lekturę, a nie pobieżne przelecenie po postach;)

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=53511.0

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 17, 2007, 12:04:55 »
Mam ten sam problem.... wczoraj mnie podkusilo :(

oto jego opis:

No to teraz ja zniechęe i to bardzo.... długo się wahałem czy zainstalowac czy nie i wczoraj się podkusilem, i jestem teraz o to wsciekly na siebie
Zaczelo sie wszystko oki, nagle przy 4% wyskoczyl mi blad odczytu SD jakis... bylo by reinsert card zrobic i sprobowac ponownie, nic nie pomoglo zostal caly czas ekran z bledem, po 10 minutach postanowilem soft reset zrobic, i teraz uruchamia mi sie tylko niebieski ekran z napisem ASUS a przy hardreset czarny podswietlony ekran, nie da sie ani wlaczyc ani wylaczyc palma, tzn juz sie rozladowala bateria to sie wylaczyl....

Zadzwonilem do serwisu powiedzialem co jest... poeiedziemi mi ze nie wiedza co sie moglo stac i nie ma innego wyjscia jak serwis  ehhh jeszcze teraz jak sa wakacje i nawigacja by sie przydala....

A karta byla jak najbardziej oki, caly czas ja mam i nigdy nie mialem z nia problemu nawet najmniejszego, instalacje wykonywalem zgodnie z instrukcja ze strony Asusa

I co teraz??:(

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 17, 2007, 12:41:09 »
dokładnie to samo u mnie, jak opisałem wyżej. Pociesza mnie tylko że nie jestem sam i coś źle nie zrobiłem. Wyraźnie wygląda to na jakiś błąd i chyba rzeczywiście tylko serwis. miejmy nadzieję, że szybko się z tym uporają.
pozdrawiam

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 17, 2007, 14:56:02 »
Błyskawiczna (około 0,5 godz.) reakcja wsparcia technicznego. Niestety niezbyt pocieszająca.
przedstawiam cyctat z odpowiedzi:
Jezeli urzadzenie nie reaguje nawet na twardy reset, to nie pozostaje nic innego jak wysylka sprzetu do serwisu.
Prosze wypelnic formularz RMA umieszczony na stronie http://rma.asus.de/pick_eu/rma_pl.htm i uwaznie przeczytac zasady i warunki serwisowe.
Formularz jest w wersji testowej, w chwili obecnej prosze nie uzywac polskich znaków, za utrudnienia przepraszamy.

Zanotowalismy wczesniej problemy z dzialaniem urzadzen PDA z systemem Windows Mobile 6, zwlaszcza w kwestii niepoprawnego dzialania czytnika kart SD. Sprawa ta zostala skierowana do centrali Asusa.
Jak tylko sprawa zostanie rozwiazana, odpowiedniu update pojawi sie na stronie Asusa.

pozdrawiam

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 18, 2007, 09:12:25 »
No u mnie to samo, dzis wyszedl moj Asus do serwisu.... :-( wiec pewnie 2 tygodnie go nie zobacze :-(

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 23, 2007, 16:42:11 »
No powrocilem, a raczej moj asus z serwisu po wywaleniu sie przy przechodzeniu na nowy system, powiem szczerze ze serwis szybko sie uporal bo odeslalem go w srode a dzis dostalem. Mam na nim WM 5.0, zastanawialem sie co mi wgrala... ale dali 5, teraz znowu mnie kusi by sprobowac, ale chyba jednak poczekam na poprawki i wtedy przejde...

*

Offline McMike

• 1585
  • McMike
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 23, 2007, 22:13:30 »
Ja też dostałem 5 wprost z serwisu, wydaje mi się, że gdyby była dopracowana 6, to by ją wgrali.

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 24, 2007, 18:42:19 »

a co myslicei ? jelsi oddadza z WM5 i gdy kolejny raz wgrams obie WM6 i kolejny raz sie popsuje i odesle do serwisu to czy po 3 probach anprawy mam prawo do zwrotu wadliwego towaru i zwrocei caosci kwoty? ? tak mysle czy znowu nie probowac wgrywac tego WM6...:) jest szansa na zwrot gotowki :) bo gdy bede chcial sprzedac na Allegro to napewno strace :)

pzdr

« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 31, 2007, 19:22:47 »
Witam
Właśnie otrzymałem pocket z serwisu. Naprawa trwała równo tydzień. W dokumentacji naprawy znalazłem informację o tym iż nie zaleca się obecnie aktualizacji do wm6, gdyż ciągle trwają jeszcze prace nad jego udoskonalaniem. Ja póki co rezygnuje z uaktualnienia.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 31, 2007, 21:16:56 »
serwis załatwił sprawę w 5 dni. Oczywiście wgrali WM5 i dodał informację, żeby nie wgrywać WM6

*

Offline BoNt3k

• 340
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 01, 2007, 00:46:04 »
mialem to samo - oddali z WM5 z ta sama notka - u mnie naprawa trwala 3 dni robocze - wp oniedzialek poszedl do serwisu w czartek mialem u siebie :)

*

Offline McMike

• 1585
  • McMike
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 01, 2007, 09:16:03 »
serwis załatwił sprawę w 5 dni. Oczywiście wgrali WM5 i dodał informację, żeby nie wgrywać WM6
I taki tytuł powinien mieć właśnie w tym dziale pusty, zablokowany i podpięty temat :)
"Serwis obecnie odradza nagrywania WM6"

*

Offline piteron

• *
  • 99
  • Sprzęt: 639
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 01, 2007, 11:07:15 »
to w takim razie dlaczego sprzedają już urządzenia z zainstalowanym WM6,skoro jest niedopracowany
ja nadal się upieram ze sam proces upgrade jest do bani

*

Offline BoNt3k

• 340
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 01, 2007, 13:29:52 »
pewnie wrzucaja go sami sprzedawcy nie sprawdzaajc poprawnosci dzialanai systemu a chcac dobyc klientow afiszujac sie ze u nich juz WM 6 PL :)

*

Soovek

« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 01, 2007, 16:56:35 »
pewnie wrzucaja go sami sprzedawcy nie sprawdzaajc poprawnosci dzialanai systemu a chcac dobyc klientow afiszujac sie ze u nich juz WM 6 PL :)

Masz rację - marketing.