A696 brama głosowa i regulacja głośności w programach do nawigacji...

• 3 Odpowiedzi
  • 993 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lukasz.s

• 27
  • Sprzęt: Asus A696 WM6.0 + 8GB SHDC
Witam,

1. Czytałem na forum odnośnie podłączenia słuchawki bluetooth do A696. Sam chciałem podłączyć słuchawkę Jabra BT135, ale nie wykrywa usług (też już o tym czytałem). Czy problemem jest to, że w A696 nie ma opcji 'brama głosowa'? Czy można tę usługę jakoś doinstalować, ewentualnie czy jest jakaś słuchawka, która na pewno działa z tym PPC?

2. Czy da się tak skonfigurować przyciski w A696, aby obsługiwały regulację głośności programu do nawigacji (AM, MapaMap czy inne)? Sprawdzałem w ustawieniach programów, ale nie znalazłem opcji. Przy naciskaniu kółeczka działa jedynie przybliżanie/oddalanie mapy i jej przesuwanie (we wszystkich programach).

Dzięki.

*

Offline peter-mtb

• 8
  • Sprzęt: Asus P750 + SanDisk micro SDHC 8GB
Odp: A696 brama głosowa i regulacja głośności w programach do nawigacji...
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2007, 19:06:20 »
ewentualnie czy jest jakaś słuchawka, która na pewno działa z tym PPC?

Słuchawki Nokia BH-501 działają, ale nie wiem czy to jest to czego szukasz - to są słuchawki stereo trochę większe niż np. ta Jabra. W każdym razie nie trzeba instalować żadnych usług, wystarczy skonfigurować połączenie w Menadżerze Bluetooth :) Testowałem je ze Skype'm, TCPMP, odtwarzaczem mp3 i spisują się super. Ponadto rozwiązują problem z głośnością - normalne słuchawki podłączone do gniazda mini-jack grają moim zdaniem trochę cicho (mp3, filmy itp) - a te są głośne i mają niezłe basy :)
Był A696, jest P750 :)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2007, 19:25:32 »
2. Czy da się tak skonfigurować przyciski w A696, aby obsługiwały regulację głośności programu do nawigacji (AM, MapaMap czy inne)? Sprawdzałem w ustawieniach programów, ale nie znalazłem opcji. Przy naciskaniu kółeczka działa jedynie przybliżanie/oddalanie mapy i jej przesuwanie (we wszystkich programach).

To zależy tylko i wyłącznie od opcji w programie. W AM nie używam przycisków do pogłaśniania bo jak tąpniesz w wolne miejsce po prawej stronie na górnej belce w trybie nawigacji to wyskakuje suwak głośności. W AM można tylko przypisać do klawisza włączenie lub wyłączenie dźwięku.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2007, 19:30:24 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline lukasz.s

• 27
  • Sprzęt: Asus A696 WM6.0 + 8GB SHDC
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 10, 2007, 21:16:05 »
Cytat: tomaszkap
W AM można tylko przypisać do klawisza włączenie lub wyłączenie dźwięku.

No właśnie do tej opcji doszedłem. Myślałem jednak, że uda się ustawić regulację przyciskami urządzenia (bawiłem się kiedyś Navią i tam było takie fajne pokrętło z boku) - przepraszam za OT.

Dziękuję za odpowiedzi.