swiecenie przy powiadomieniach kalendarza

• 18 Odpowiedzi
  • 2913 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 12, 2006, 11:20:09 »
witam

szukalem kombinacji: "powiadomienia, kalendarza, ekran" i nic nie znalazlo wiec pozwalam sobie zalozyc nowy temat.
jeżeli w kalendarzu ustawie przypomnienie o jakims zdarzeniu i mam wlaczony HOLD to ekran zaczyna swiecic na bialo. no i jak nie zauwaze ze on swieci to on sobie swieci i swieci i swieci az bateria padnie :(

może da sie ustawic jakis inny sposób przypominania o zdarzeniach, bardziej oszczedny, np.. pikanie 10 sekund co 5 minut??

pozdr
Bajbus

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2006, 11:42:45 »
u mnie taki efekt nie wystepuje, przy holdzie slychac tylko dzwiek alarmu (przez chwile) oraz stale miga dioda na czerwono - ta ktora informuje ze Asus sie laduje gdy podlaczysz do pradu.

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2006, 11:51:03 »
W starym wm2003 w Start Menu> Settings> Sound and notifications można było ustawić akcję po jakimś zdarzeniu. Jest tam także opcja uruchomienia ekranu, spróbuj ją odznaczyć.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2006, 20:20:39 »
hmmm no to zrobilem tak jak mowil Poklik i niestety nie pomoglo, co gorsza po przywroceniu tych ustawien jest jeszcze gorzej. Teraz mimo ze mam ustawione ze ma sygnalizowac powiadomienie dzwiekiem i wyswietlac to powiadomienie na ekranie to nie dzieje sie ani jedno ani drugie :(
zostalo tylko zaswiecanie ekranu :(

drogi mozesz napisac jak masz ustawione w Start menu>Ustawienia>dzwieki i powiadomienia??

ja na zakladce powiadomienia dla zdarzenia "Przypomnienie" mam ustawione:
- odtworz dzwiek: tak (alarm1)
- powtorz: nie
- Wyswietl wiadomosc na ekranie: tak
- Migaj przez: 10 minut

Nie dzwieczy, nie wyswietla, nie miga :(  tylko zapala ekran :(
czy takie cos podlega gwarancji??

pozdr
Bajbus

*

Offline huma22

• 12
  • Sprzęt: Asus A636N
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 13, 2006, 23:17:15 »
No mnie podobny problem spotkal jesli chodzi o znikniecie wszelkich oznak dzialania powiadomien (dokladniejszy opis http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=46766), ale z tego co stwierdzilem wystapil z zupelnie odmiennej przyczyny. Napisalem dzisiaj w tej sprawie do glownego serwisu Asusa i czekam na odpowiedz. Pewnie wczesniej niz w srode nie dotrze, ale mozna miec nadzieje. A z ciekawosci, czy zanikniecie powiadomien nie nastapilo u ciebie przypadkiem po synchronizacji z kompem?

Pozdrawiam

*

Offline drogi

• 277
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2006, 06:33:55 »
Niestety mam takie same ustawienia, próbowałem namieszać tak by uzyskać taki efekt jak Ty masz - bez skutku, caly czas tylko alarm i migajaca dioda.
Robiles test po HR? Może jakaś aplikacja skutecznie miesza.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 14, 2006, 10:50:06 »
huma22 no wynika z tego ze objawy mamy te same z tym ze u mnie napewno nie synchronizacja z kompem bo z outlookiem synchronizuje tylko P910i, do Asusa to tylko czasem jakies prywatne przypomnienia wklepie, ale to juz na Asusie. Wiec synchro z PC nigdy nawet nie robilem.
Ale daj znac jak tylko cos bedziesz wiedzial z serwisu.

drogi, mozesz ustawic zeby pojawialo ci sie przypomnienie na ekranie?? normalnie przy nieuspionym palmie na dole ekranu powinno pojawic sie przypomnienie z mozliwoscia np. "odrzuc". ty mozesz tak ustawic czy sie nie da??
nie testowalem po HR ale cos czuje ze mnie to nie ominie :(

pozdr
Bajbus

*

Offline drogi

• 277
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 14, 2006, 12:27:33 »
Cytat: "drogi"
drogi, mozesz ustawic zeby pojawialo ci sie przypomnienie na ekranie?? normalnie przy nieuspionym palmie na dole ekranu powinno pojawic sie przypomnienie z mozliwoscia np. "odrzuc". ty mozesz tak ustawic czy sie nie da??
nie testowalem po HR ale cos czuje ze mnie to nie ominie :(

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale gdy mam normalnie załączony to pojawia się dzwięk/miganie oraz komunikat z odzuć. Przy Holdzie jest tak samo oprocz wlasnie tego komunikatu, jest tylko dzwiek i miganie.

Pytałeś wczesniej o gwarancje, dopoki nie zrobisz HR to oddawanie do serwisu byloby bez sensu - podejrzewam ze wiekszosc awarii w serwisie zaczyna się właśnie od HR. Jeżeli HR w pomógłby to serwis może obciążyć Cię kosztami serwisowymi. Więc lepiej zrobić próbę samemu.

*

Offline huma22

• 12
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 15, 2006, 10:56:01 »
U mnie HR pomógł od razu. Ale nie sądze aby to było najlepsze rozwiązanie na każdy problem. Szczególnie jeżeli trzeba go powtarzać co chwile. HR to ostateczne rozwiązanie, gdy nie da sie zrobic nic innego. Ale oczywiście zgadzam sie z drogim, że lepiej najpierw zrobic HR samemu niż odsyłać sprzęt do serwisu. Na pewno każą płacić.

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 15, 2006, 11:23:28 »
witam

no wiec nie wytrzymalem i zrobilem HR :(

teraz mam tak:

- jezeli HOLD nieaktywny, palm uspiony: nadchodzi czas przypomnienia, slychac plumkniecie, ekran sie zaswieca, wyswietla komunikat, dioda mruga

- jezeli HOLD aktywny: nadchodzi czas przypomnienia, slychac plumkniecie, ekran sie zaswieca na bialo i po 30 sekundach gasnie, dioda mruga

odptaszylem wszystko w menu start/ustawienia/dzwieki i powiadomienia/powiadomienia i o dziwo jak przyszedl czas to i tak wyswietlilo mi komunikat na ekranie <hmmm>

potem w tym samym miejscu wszystko zaznaczylem i narazie wszystko dziala

teraz bede instalowal: laucher, total commander, pocketrar, skype, acrobat, AM  i po kazdym bede robil kontrole

ale na poczatek chyba zrobie ta procedure deaktywacji ActiveSync i zobacze moze to to wywala te przypomnienia :(

dam znac jak wyjdzie

pozdr
Bajbus

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 15, 2006, 14:07:08 »
no i wszystko zainstalowalem od nowa i nadal powiadomienia dzialaja dobrze
nie wiem czy sie cieszyc czy martwic :(  dzialaja to dobrze, ale nie znam przyczyny zlego dzialania a to zle :(

drogi
czy przy HOLDZIE zapala ci sie ekran na bialo na 30 sekund??

*

Offline drogi

• 277
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 16, 2006, 20:05:30 »
Cytat: "bajbus12"
drogi czy przy HOLDZIE zapala ci sie ekran na bialo na 30 sekund??

No właśnie w tym rzecz że nie, i myślę że tak nie powinno być, chociaż może ja mam źle? ;)

dostaje tylko komunikat dzwiękowy oraz mruga dioda - ekran nawet na chwilke nie załącza się.

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 17, 2006, 21:43:06 »
no mi sie tez wydaje ze nie powinien sie zaswiecac ten ekran bo HOLD ma przeciez wylaczac ekran!!
no tyle mnie pociesza ze ekran swieci tylko 30 sekund a nie jak poprzednio caly czas.
w kazdym razie jakby co to mam sprawdzone ze po HR tez ekran sie zaswieca i mogę odeslac do serwisu :(

a może jeszcze inni powiedza jak oni maja

pozdr
Bajbus

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 20, 2006, 22:19:33 »
hmmm ja sie nie znam ale wydawalo mi sie ze hold mial blokowac wszystkie reakcje ekranu :(

tymczasem mam podlaczonego asusa do kompa kablem usb, hold wlaczony i nagle ekran zaswieca sie na bialo a active sync zaczyna sie synchronizowac :(

pewnie retoryczne pytanie ale czy tak powinno byc??

zeby bylo smieszniej active sync zsynchronizowal a asus nadal swieci na bialo :( nawet jak go odlacze od kable usb,
no i przypomnienie na wlaczonym holdzie teraz swieci na bialo przez jakas minute a nie tak jak poprzednio przez pol :(
od ostatniego razu doinstalowalem nowe skype i acrobata

to co chyba serwis??

pozdr
Bajbus

*

Offline huma22

• 12
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 24, 2006, 15:06:32 »
Po konsultacjach z pomocą techniczną Asusa nie otrzymałem żadnej pomocy w usunięcie problemu znikających powiadomień poza sugestią hard resetu. Oczywiście kazali mi zainstalować nową wersję NET 2.0, ale miałem ją już wcześniej więc nic to nie zmieniło. Tak więc jestem w punkcie wyjście. No może poza tym, że zrobiłem w końcu hard reset i wszystko jak na razie działa świetnie.

*

Offline RMK

• **
  • 157
    • http://przemelek.blogspot.com
  • Sprzęt: ASUS A636N
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 10, 2006, 22:58:19 »
Sam ostatnio spotkałem się ze znikającymi powiadomieniami, ale nie zrobiłem Hard Resetu, zacząłem grzebać po rejestrze i udało się :-)
Nie gwarantuje, że pomoże u każdego, ale warto spróbować.
W moim przypadku działające wpisy w rejestrze to:
HKCU\ControlPanel\Notifications\Reminders\AutoSnooze\AutoSnoozeMins = 2
HKCU\ControlPanel\Notifications\Reminders\AutoSnooze\AutoSnoozeCount = 1

[z czego tego drugiego wpisu w ogóle nie miałem]

Z tego co zauważyłem działa to na pewno gdy Pocket jest włączony [nie sprawdzałem przy wyłączonym i sholdowanym].

*

Offline eref

• **
  • 140
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 11, 2006, 12:38:51 »
Witam
Niedawno założyłem podobny wątek, tyle że chodziło mi o mruganie diody. Widzę że problemy z powiadomieniami są dość powszechne, może ktoś z Was wie jak zmusić do migania diode? Oczywiście bez HR, bo jak w moim wątku pisałem nie jest to dla mnie dobre rozwiązanie. Oczywiście wszystkie odpowiednie ustawiania mam zrobione w ustawieniach powiadomień.

*

Offline b707

• **
  • 211
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 09, 2006, 20:54:24 »
Czy Alarmy i powiaomienia dizałaja gdy Asus jest w pełni wyłączony, zamkniety system nie uspiony,,, [np guzikiem przez 4 sekundy lub poprzez wyjęcie baterii]
pzdr

*

Offline eref

• **
  • 140
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 10, 2006, 12:00:40 »
Witam, znalazłem powód nie świecenia diody przy powiadomieniach. Jeśli mamy zaznaczone "powtórz" przy dźwiękach alarmu to nie będzie świecić, a jeśli to odznaczymy to alarm zagra jeden raz ale za to dioda zaczyna świecić. Nie jest to co bym chciał, ale powoli zaczynam mieć dość WM5 i wymysłów Panów z Microczegośtam....ostatnio oczywiście nie z tego ni z owego powiadomienia przestały wogle działać, przestaje wyłączać się po określonym czasie i pewnie kilka innych "drobiazgów" też się znajdzie. Sam Asus jest ok (no może bateria, jak spada do 40% to nie może się zdecydować i co chwile pokazuje 20% i 40%) ale czas działania na baterii z GPS to od 100% do 60% jazda z Włocławka do Słupska, czyli rewelacja.
Ale ten Windows.................... :terrified: