PO resecie błąd

• 5 Odpowiedzi
  • 1177 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PO resecie błąd
« dnia: Lipiec 26, 2007, 23:22:22 »
Witam.
Uruchomiłem sobie filmik na Asusie a696, ale ponieważ myślełem że się zawiesił to go zresetowałem. Po uruchomieniu wyświetla i komunikat: The following components are missing: PCMCRes???.dll  PCDeviceConfig.cpl   PCPkCtrlSv.dll  Please soft reset device and reinstal.
Czy ktoś wie o co chodzi???
dodam że po każdym resecie pojawia się ten komunikat.

Odp: PO resecie błąd
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 27, 2007, 06:28:51 »
Juz rozwiązałem ten problem. Dla tych co takie coś mają lub będą mieli: http://pdaphonehome.com/forums/ppc-6700-xv6700/75748-missing-components-error-after-soft-reset.html  :ok:
A teraz laickie pytanie: W PCC jest zapisany system tak jak w PC? Bo jeśli coś się przez przypadek usunie lub zgubi jakiś plik itp. to jak to wszystko później uruchomić?
Można zrobić jakiś backup? Jeśli tak to jak?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2007, 06:50:54 »
W PCC jest zapisany system tak jak w PC? Bo jeśli coś się przez przypadek usunie lub zgubi jakiś plik itp. to jak to wszystko później uruchomić?
Można zrobić jakiś backup? Jeśli tak to jak?

w PPC ;)
nie do końca tak samo jak w PC, z Asusa nie skasujesz systemu tak jak z dysku twardego w PC
systemowych plików z PPC nie usuniesz
a jeśli coś nawali (najczęściej jakiś dodatkowy soft) robisz hard reset który przywraca PPC do stanu w jakim go kupileś.
Odnośnie backupu - oczywiście nawet powinno sie go robić systematycznie polecam do tego celu np. SPB Backup

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 31, 2007, 16:55:50 »
Witam, mam to samo...z tym błędem, jak zrobić hard reset? Tak jak w instrukcji robię i tylko mi soft reset się robi. To znaczy wciskam SPEAK i MODE SWICTHER oraz RESET i wychodzi soft reset...

*

Soovek

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 31, 2007, 23:07:01 »
Witam, mam to samo...z tym błędem, jak zrobić hard reset? Tak jak w instrukcji robię i tylko mi soft reset się robi. To znaczy wciskam SPEAK i MODE SWICTHER oraz RESET i wychodzi soft reset...
Moze przeczytasz dział przyklejony przezemnie  ????

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2007, 01:15:54 »
a jeśli coś nawali (najczęściej jakiś dodatkowy soft) robisz hard reset który przywraca PPC do stanu w jakim go kupileś.

Ja kupiłem swojego 639 z WM 5.0, potem wgrałem WM 6.0 i teraz po Hard resecie wraca mi do WM 6.0, więc pisz dokładnie o co chodzi. Nigdy po Hard Resecie nie wraca do stanu w jakim go kupiłeś, tylko do stanu zerowego ( z tzw. utratą danych ) w danym systemie operacyjnym. Nigdy Ci nie wróci z WM6.0 na WM 5.0 !!! Tylko w serwisie jest możliwość przywrócenia WM 5.0.