Pismo odręczne w A636

• 4 Odpowiedzi
  • 1726 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pismo odręczne w A636
« dnia: Sierpień 28, 2006, 09:27:36 »
Witam,

wiem że był juz taki temat na forum ale moze coś się zmieniło i jest już dostępne oprogramowanie rozpoznające pismo odręczne dla A636.

*

Offline yayco

• 870
Pismo odręczne w A636
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 28, 2006, 09:35:00 »
Nic się nie zmieniło.
Można z tej funkcji korzystać tylko wtedy gdy zrezygnujemy z polskiego romu. Albo korzystamy z  angielskiego i już, albo instalujemy na angielski rom polonizującą nakładkę (nota bene nakładka Sunnysoftu pozwala na ręczne wprowadzanie polskich znaków diakrytycznych.
Ja posługuję się nakładką Sunnysoftu i nie narzekam, jakkolwiek zdania na temat sensowności tego typu polonizacji są podzielone.

*

Offline ejek

• **
  • 199
  • Sprzęt: Asus 636, Fujitsu-Siemens LOOX T830
Pismo odręczne w A636
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 28, 2006, 13:44:56 »
Cytat: "yayco"
Nic się nie zmieniło.
Można z tej funkcji korzystać tylko wtedy gdy zrezygnujemy z polskiego romu.

:?:

Taką funkcjonalność można uzyskać niezależnie od wersji językowej romu
Oczywiście z pomocą dodatkowego programu np. CalliGrapher

http://www.phatware.com/calligrapher/index.html

*

Offline yayco

• 870
Pismo odręczne w A636
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 28, 2006, 13:51:51 »
W zasadzie prawda, tyle tylko, że brak polskiej wersji językowej (klawiatury, korekcja, polskie znaki diakrytyczne etc)

Pismo odręczne w A636
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2006, 10:35:47 »
Mi też bardzo zależało na piśmie odręczym a nie chiałem wgrywać angielskiego romu więc zakupiłem programik InterWrite PenReader 2005, który posiada oczywiście rozpoznawanie polskich liter (ą,ę,ć,ż,ź itd).Polecam ten programik, ma wiele przydatnych funkcji jak np. wybrać sobie możey jak daną literę będziemy pisać,wyłaczyć sposoby w jakich ich nie będziemy pisać,gdy litera jest "dziwnie" napisana włączyć sugestie, żebyśmy sami wybierali co to za litera,ale można to oczywisacie wyłączyć.Daje linka do tego programu, można ściągnąć wersje demo jak ktoś che się zapoznać z programem: http://pocket-pc-software.penreader.com/PenReader.html

Polecam :)