Odinstalowywanie programów w A639

• 8 Odpowiedzi
  • 1181 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odinstalowywanie programów w A639
« dnia: Wrzesień 24, 2007, 00:31:17 »
Mam problem z odinstalowaniem programów. Zawsze po próbie zlikwidowania tego co mi sie nie podoba, to coś zostaje.  :O
PDA pisze mi że nie odinstalował w całości bo mu się nie chce. Nic nie daje praca z ActiveSync-em ani ręczne usówanie pozostałości z FlashDysku. Tylko odtworzenie BackUp-a  :S

Jestem świerzym urzytkownikiem A639, wcześniej z PDA rónieżnie miałem do czynienia więc nie wiem czy to noirmalne??!!

*

Offline piteron

• *
  • 99
  • Sprzęt: 639
Odp: Odinstalowywanie programów w A639
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2007, 00:41:45 »
możesz podać więcej szczegółów
jaki soft zostaje,może zostają tylko puste foldery

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2007, 09:05:26 »
Niestety nie puste.  :-?
Instaluje normalnie. Active Sync itd.
Odinstalowuje też normalnie, z tego co zauważyłem to można to zrobić z poziomu PDA i Active Sync, niestety to nic nie daje. Nie daje też żadnego pozytywnego skutku usunięcie plików ręcnie (delete) z PDA.
Co instaluje? Próbowałem wielu rzeczy (przynajmniej 6-8) część z nich pochodzi z zakładki Download tego forum. Np. kalkulatory, gry, progreamy do wysyłania sms-ów.
Programy się instaluja z różnym skutkiem, ale z mojego komputerowego doświadczenia to normalne, jedne działają dobrze inne słabiej. Mają natomiast jedną wspólna cechę nie można ich później usunąć z PDA - tylko przez bacup. TO nie jest dobre rozwiązanie.  :(
Aha mam WM6 z łatką Asusa.

*

Offline estor12

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Diamond WM 6.1 PL , rom 4.0
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2007, 09:36:40 »
tez mam takie problem czasami
program pocket music player , program do podkrecania  cpu .
mam komunikat ze program nie został usunięty w całości, ze można usunąc go z listy programów ,
robie wtedy to ręcznie oraz czyszczę rejestr z wszystkiego co ma taką nazwę jak program
mam wm 6.0 pl

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 24, 2007, 10:55:20 »
Czyli nie jestem sam to już coś. No i oprogramowanie masz takie samo. Więc wychodzi na to, że to jakaś programistyczna niedoruba.  :S

Może ktoś ma na to prostrzą receptę niż ręczne dziubanie w rejestrze? Proszę pochwalcie się jak to robicie

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 24, 2007, 11:03:58 »
proponuję SK-Tools lub inny program narzędziowy mający opcję wyszukiwania "bezpańskich" wpisów w rejestrze - wystarczy zatwierdzić które wpisy mają zostać skasowane a które nie i gotowe

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 24, 2007, 23:26:17 »
Dziękuję to chyba działa. Wprawdzie to działanie zastępcze ale skuteczne.  :)

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 25, 2007, 17:36:59 »
Mam ten sam problem. No cóż - to Windows  :grin:

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 25, 2007, 17:42:56 »
proponuję SK-Tools lub inny program narzędziowy mający opcję wyszukiwania "bezpańskich" wpisów w rejestrze - wystarczy zatwierdzić które wpisy mają zostać skasowane a które nie i gotowe
Tak. Dodatkowo wspomnę, że SKTools również ma taki "lepszy" odinstalowywacz".  Usuwa definitywnie programy razem z wpisami do rejestru systemowego etc.