obsługa telefonu z poziomu palma via BT

• 8 Odpowiedzi
  • 2980 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

obsługa telefonu z poziomu palma via BT
« dnia: Listopad 15, 2007, 12:10:06 »
Witam. Jestem nowym posiadaczem asusa 696. Wcześniej bardzo długo używałem urządzeń z systemem Palm Os - ostatnio TX. Przyzwyczaiłem się do obsługi telefonu (wybieranie numeru, sms) z poziomu palma. Na podstawie instrukcji obsługi ustaliłem, że i w asusie z Win 2006 jest to możliwe. Praktyka okazała się inna. BT asusa z telefonem działa prawidłowo - mogę przeglądać internet, przesyłać pliki. Ale nie mogę wybirać numeru! Czy ja coś zrobiłem źle, czy to może wina systemu operacyjnego, a może źle ustawiłem parametry łącza BT? Próbowałem przejrzeć Wasze forum pod tym kątem ale nie udało mi się nic znaleźć. Jeśli źle szukałem, to dajcie znać :) ale jeśli ktoś miał podobne problemy i je zdołał rozwiązać, to proszę, by się ze mną tym podzielił.... Dodam, że zaistalowałem na wszelki wypadek nakładkę Spb Diary w wersji 15dniowej ale to nic nie dało :( Pozdrawiam

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
Odp: obsługa telefonu z poziomu palma via BT
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 15, 2007, 22:59:43 »
Jeśli szukałeś to słabo, albo problem nie był poruszany na tym forum. Wiem, że czytałem gdzieś taki temat.
Niestety nie podano rozwiązania.
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2007, 23:03:25 wysłana przez awatar »

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 26, 2007, 15:09:32 »
witam!

Czy ktoś rozwiązał ten problem? Ja również chciałbym wysyłać smsy poprzez BT i moją komórkę. Jak na razie moje poszukiwania nie przyniosły rezultatu :(

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 26, 2007, 18:16:06 »
Witam,
osobiscie uzywam
Indovisi SMS
dzialalo ipaq+nokia, tereaz asus696+nokia
pozdr.
sionek

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 26, 2007, 18:25:01 »
Bluetooth Dialer

Nie sprawdzałem w praktyce, ale możesz sam sprawdzić czy o to Ci chodzi.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 27, 2007, 10:42:30 »
Witam,
osobiscie uzywam
Indovisi SMS
dzialalo ipaq+nokia, tereaz asus696+nokia
pozdr.
sionek

program świetny, z tym, że jak na razie nie udało mi się pogadać, bo jest bardzo cicho, ale dojdę do tego :d

dzięki

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 21, 2008, 12:44:25 »
witam i przepraszam za tak długą zwłokę w odpowiedzi. Sprawidziłem oba proponowane przez Was programy i niestety żaden nie działa właściwie. Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
Pozdrawiam.
PS: urządzenie asus, a przede wszystkim WM6 przyprawia mnie o ataki wściekłości i rezygnacji (na przemian :) )

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 21, 2008, 15:55:35 »
Witam. Jeśli chodzi o wybieranie numerów to możesz sobie skopiować kontakty z telefonu na palmtopa poprzez BT i nastepnie odnajdując żądany kontakt masz opcję dzwonienia.Ten motyw jest przeze mnie sprawdzony i działa.Jest też możliwość wybierania numeru ręcznie korzystając z aplikacji "BtHandsFreeDevice.exe", która kryje się w katalogu \Windows palmtopa (jeżeli posiadamy WM6). Jest ona jednak normalnie nie widoczna,żeby można było ją odnaleźć to trzeba sobie zainstalować Total Commandera. Działa jednak niestety tylko wybieranie numerów.Wydaje mi się że ta aplikacja jest jeszcze w fazie testów.Jeśli chodzi o smsy to nie zajmowałem się jeszcze tą kwestią.
Pozdrawiam.

*

Offline e-11

• 18
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 31, 2008, 23:39:12 »
Jak korzystać z telefonu -rozmowy , SMS-y przy WM5 poprzez BT.