Witam Wszystkich!
Wielogodzinna praca bez efektu zmusiła mnie do napisania tego postu.
I z góry bardzo proszę żeby nie pisać mi, że taki temat już był, bo rzeczywiście kilka podobnych znalazłem ale żaden nie rozwiązał mojego problemu. (może nic nie zrozumiałem z tego co tam było napisane)
Do rzeczy!
Mam Asusa a636 i próbuję przeglądać strony łącząc się z GPRS przez mój telefon Nokia 6600 przez BT.
Wydaje się, że wszystkie ustawienia są prawidłowe (dzwoniłem i do orange i do nokii i jeszcze w parę innych ciekawych miejsc i tam życzliwi panowie podali mi wszystkie ustawienia)
Kiedy podłączam mojego pocketa do PC wtedy jest wszystko OK. Natomiast kiedy próbuję przez Nokię robi się kicha. To znaczy łączy się z GPRS, telefon pokazuje prawidłowo połączenie, ale za Chiny Ludowe nie otwiera mi żadnej strony tylko wyświetla się komunikat „Nie można odnaleźć strony. Sprawdź poprawność nazwy i ponów próbę”. Wnioskuję z tego, że rzeczywiście mam dobrze skonfigurowane połączenie ale coś nie tak w ustawieniach pocketa. Bo jak można nie odnaleźć strony, którą z całą pewnością dobrze wpisuję?
Ludziska! Ratujcie bo nie wyrobię!!
Czekam na pomocną dłoń!!
A i jeszcze jedno. Jak próbuję wysłać e-maila to po poprawnym połączeniu z GPRS wyświetla się komunikat: „Nie można nawiązać połączenia z serwerem poczty przychodzącej. Sprawdź, czy nazwa serwera jest poprawna, a następnie próbuj ponownie wysłać i odebrać pocztę”. (dodam tylko, że nazwa serwera jest oczywiście poprawnie wpisana)