Martwe i gorące pixele

• 3 Odpowiedzi
  • 1287 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ST6

• **
  • 203
Martwe i gorące pixele
« dnia: Kwiecień 07, 2006, 14:50:58 »
Statystycznie jak często się zdarzają? Ja, na szczęście nie mam, ale jestem ciekaw jak często zadarzają się błędy matrycy na poziomie poniżej kwalifikującego do naprawy...

I przy okazji - czy problem pixeli jest tylko od nowości? Jeśli nie mam to przez najbliższy czas nie będzie, czy w każdej chwili coś może paść?

Martwe i gorące pixele
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 07, 2006, 15:32:34 »
hmmm powiem tak w PDA chyba zadko sie zdarzaja martwe pixele (zazanczam statystycznie) pewne zeby odac do narawy trzeba miec ich z kika jak nie kilkanasce to tez zalezy od serwisu i od firmy jakiej masz palmtopa. a odnosne pytania ostatniego: nie ma znaczenia czy od nowosci nie miales martwych pixeli to juz ich teraz nie bedziesz miec nic bardziej mylego .moga sie pojawic w kazdym stadium uzywania hehehe od nowosci ale i np. po 1 roku i 2-3 itd. nie masz na to wpływu.
 Pozdrawiam wszystkich :)

*

Offline ST6

• **
  • 203
Martwe i gorące pixele
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 07, 2006, 15:45:12 »
To, że po kilku latach mogą to się domyslam, miałem na myśli horyzont czasowy w sklai kilku tygodni ;)

Martwe i gorące pixele
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 08, 2006, 01:26:56 »
Witam

Nie mam jeszcze pda ale problem pixeli dosiegnął mnie przy okazji zakupu laptopa, otóż mieszkam i pracuje w irlandii kupiłem sobie laptopa mało znanej w polsce marki PACKARD BELL kupiłem go w sieci computer world wiecie powrót do domu i zonk prawie na środku jeden czerwony pixel.Ale pomyslalem jeden to za mało na reklamacje.Używałem sobie tego laptopa ponad dwa tygonie ale ten pixel mnie denerwował szczególnie przy filmach.Aha i pojawił mi sie drugi tez czerwony kilka centymetrow nizej ale jak mocniej nacisnołem w tym miejscu matryce to zniknął.Postanowiłem jednak go zareklamować i jakie moje zaskoczenie w sklepie gostek sprawdził co jest grane i bez słowa wymienił mi na nowy z którym do dzis dzień nie mam problemu.Mysle ze w polsce to raczej do dziś miałbym sobie tego pixela ale cóż co kraj to obyczaj.Uświadomiło mi to ze z panelami lcd można sie naciąć i dobrze jest spradzić konkretny egzemplarz w sklepie o ole to możliwe.