witajcie.jestem swiezym pda-wiczem mysle nad zakupem asus a696 i odnosnie tego mam pytanie czy jest mozliwosc korzystania w nim z internetu oprocz wifi a bkoladnie czy mozna podlaczyc do niego modem gsm taki jak do nobooka lub uzywac telefonu komorkowego jako modem i przu uzyciu kabla lub blutu a jesli tak jaka jest tego wydajnosc od odpowiedzi zalezy moja decyzja o zakupie dlatego prosze o odpowiedz za co serdecznie dziekuje.pozdrawiam
Witam
1. Internet przez Asus+modem GSM: nie wiem, ale raczej nie (jak dopiąć taki modem do PDA? Przypuszczam będą problemy typpu USB host, oprogramowanie do obsługo takiego modemu).
Na pewno zaś zadziała podłączenie Asusa poprzez bluetooth lub USB oraz ActiveSync do notebooka (lub stacjonarnego), który z kolei czerpie internet przez modem GSM (lub w dowoly inny sposób, np. przez Neo, kablówkę). Notabene na razie tak zrobiłem sobie dostęp w Asusku bezprzewodowy dostęp do netu w domu, tzn. przez BT. Ale w "terenie" takie rozwiązanie jest raczej bez sensu, bo bo raczej nie bedziesz brał notebooka+modem GSM tylko po to aby stanowiły "wyjście" do netu dla PDA. A jeśli weźmiesz, to bedziesz raczej korzystał właśnie z notebooka

2. Internet przez komórkę GSM powiązaną z Asusem przez bluetooth: jak najbardziej tak.
Pozdrawiam -
Stanley