Kupiłem to cudo w ten weekend w Entre.pl. Jak tylko go wziąłem do ręki to wiedziałem, że nie chcę innego

, wcześniej miałem A632.
A oto moje subiektywne odczucia:
Sprzęt jest "smukły" i bardziej upodobnił się do FujitsuSiemensa. Metalowa obudowa - cudo! Nic nie skrzypi, nic się nie ugina pod palcami, widać, że wszystko zostało zrobione z głową. Nie ma odchylanej antenki co wcale nie ujmuje dokładności GPSa (przetestowane dzisiaj w długiej trasie w czasie przejazdów przez lasy, tunele, itp.). Po włożeniu w uchwyt (swoją drogą uchwyt wydaje się kiepsko trzymać urządzenie ale w trasie na szczęście ani drgnęło) WSZYSTKIE złącza są dostępne, łącznie z rysikiem który w pozycji portretowej wyciąga się na prawo u dołu (nie "zahaczy" o szybę) a w pozycji landscape do góry po prawej i złączem audio. Wyświetlacz jest tak jasny, że po ustawieniu na 100% można chodzić z nim jak z latarką. Podczas jazdy używałem podświetlenia na 30% i w słoneczny dzień nie było problemu. Matowa warstwa na wyświetlaczu eliminuje wszelkie odblaski. Czas pracy na baterii - 30% podświetlenia, włączony GPS - wyszło około 6 godzin zanim "padł". Jeżeli chodzi o osprzęt to oczywiście Asus zadbał o wszystko. Jest ładowarka nareszcie przypominająca te od komórek, ładowarka do samochodu, futerał (chyba dodali jakąś gąbkę do środka bo jest bardziej miękki przy macaniu

), uchwyt do szyby, kabel miniUSB->USB, gratisowa full wersja SpbBackup na CD i pocketSkype na CD.
Podsumowując, po bojach z kalibracją starego Asusa, model A696 prowadzi się jak Mercedes i jestem wręcz zachwycony jakością jego wykonania. Jak macie pieniądze to kupujcie!
Pozdrawiam!